Menååååh...

Jo, jag var ju på den där utredningen (med tester, mycket viktigt!). Det kunde ta upp till tre timmar. Jag var där två, men ska dit igen nästa vecka. Det kändes ganska bra, förutom att jag blev skithungrig den sista halvtimmen, och jag misstänker att det var därför hon avbröt.
Just nu känns det som om jag antagligen kommer att få någon sorts bokstavsdiagnos. ADD eller ADHD. Vi får väl se. Det känns oki, jag har vant mig vid diagnoser och stämplar. Konstiga ord i papper som jag inte läser förrän år senare, och upptäcker fel som jag knappt vet var de fått idéerna ifrån. T.ex står det i mina journaler från F-kassan att jag ska ha bott hos min pappa, att jag hade karamellfärg i håret, det antyddes att mamma hade släpat runt mig och mina syskon hos "flera olika män" och jag vet inte allt. Jag undviker att läsa alla de där papprena , för jag blir bara förbannad. Det är så tydligt att ingen lyssnade på mig, eller ens såg mig, vilket knappast var någon nyhet för min del. Men att dessutom diagnostisera mig med detta som grund känns inte särskilt riktigt.

Jag är på dåligt humör ikväll. Jag får ingenting gjort, fast att jag har massor jag vill göra. Jag har pausat strumpstickandet, har tårna på första strumpan + hela andra strumpan kvar, till förmån för ugglevantar. Jag behöver nya vantar, de jag stickade förra vintern har blivit noppiga och dana. Dessutom lurar jag på en uggletröja, och jag som aldrig har stickat flätor innan känner, att lite övning kunde vara på sin plats.
 Fick iaf tummen ur, och gav mig ut på löprunda igårkväll. Sprang idag med. Anledningen till denna omstart är Tfan. Jag blir trött på mig själv och min vikt, jag behöver gå ner, jag behöver dra ner på onyttigheter och röra på mig mera. Vad tror ni människan gör? Han går ner alla sina sympatigravvikilon, utan att svettas en droppe, utan att dra ner på chokladätandet utan att behöva plåga ihjäl sig!!!! Fy fan, ibland blir jag så trött! Nu väger han samma som han vägde när jag blev med Aimée, medans jag inte ens gått ner de kilona jag la på mig medans jag väntade Bums. Bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää... Hade jag inte älskat människan, så hade jag hatat honom. Irriterande. Jag ska vara överviktig tydligen.

Vad händer om man (jag) skulle få två, tre ungar till? Jag skulle ju sluta runt 100kg!! Detta går inte. Jag får sluta äta helt enkelt... Hahahaaaaa. Jag har ingen karaktär. Dessutom är jag lat, bekväm, hungrig, sötsugen, självömkande, gnällig, sur... har jag glömt nått? Bah!

Fy. Vilket tråkigt inlägg detta blev. Usch, jag vill bara kräkas på allt. Fast det kan jag inte, för jag är för feg för att kräkas med flit. Jag tänker genast på mina tänder och min tandläkarskräck. Jag var hos tandläkaren för fyra år sedan och fick veta att jag hade ett hål och en visdomstand att dra ut. Hålet lär vara större nu och visdomstanden sitter kvar. Det finns inte en chans i helvete att jag gör något som riskerar att medföra plågsamma tandläkarbesök. Frätskador är inte att leka med.
Dessutom har jag kräkskräck osså. När jag var liten kämpade jag emot så mycket att blodkärlen i ansiktet brast varje gång jag hade magsjuka, så när jag frisknade till så var jag alldeles rödprickig i fejset. Klasskompisarna sa att jag hade pricksjukan :P
Näe, kräkas är inget alternativ.

Allt mitt hopp står till löpningen. Jag får springa helt enkelt. Långt som fan, tydligen. Det är iofs skönt att springa när tjejerna har gått och lagt sig. Jag får rensa hjärnan, får lite egentid helt med mig själv och kan lyssna på skitmusik i min iPhone hur mycket jag vill. Surt bara att det börjar bli så jävla kallt ute. Behöver ett par tjockare brallor, en fodrad jacka och helt ett par vantar med. Snark. Det får bli "nästa" månad. (Läs; nån gång i framtiden)

Nu ska jag borsta tänderna och ta med mig självömket till sängs. Imon är det dagis. På fredag hade jag tänkt åka in till stan med tjejerna, men jag vet inte om ekonomin verkligen tillåter det. Min sminkväska och Aimées fötter tycker verkligen det är dags. Hon behöver vinterstövlar, typ igår, och allt mitt täckande smink är slut. Dessutom är mascaran torr och gammal. Flaflaaaa. Jag orkar inte tänka mer.

Som sagt, dålig dag.

Höppsan!

Det var en stund sedan det uppdaterades här, ser jag :P

Jag har jobbat. Åkte hemifrån 06:20 i fredags. Hade dessutom Aimée med mig, med packning och bilstol. Hon fick lite umgåstid med sin mormor medans jag jobbade. Det var trevligt, men slitigt. Syster var på dåligt humör och en konstant pratande treåring hjälpte inte till kan jag avslöja :P
Aimée var hur duktig som helst! Slog alla rekord och jag är så stolt! Hon klarade bussresorna med, föll och slog huvudet en gång och blev skiträdd när busschauffören hade så bråttom att han inte kunde vänta på att hon hann sätta sig innan han började köra. Jävla typ!

Näe jag hade jobbat klart i lördags, åkte Aimée och jag med bussen till Älghult. Där gick vi bort till hennes faster Marie. Dumpade av Aimée hos barnvakterna och åkte med svärmor och Lasse hem hit, för att plocka upp Tfan och Bums. Sedan vidare till Ikea.
Där träffade vi Becky och hennes kille. Lite käk och umgås hann vi med innan det var dags att jobba för Beckys del. Vi hittade allt vi skulle ha iaf, och höll både budget och komihåglista :) Enda utsvävningen var två kuddar till tvsoffan. Najs. Stannade till på CityGross på vägen hem. Ännu en gång kunde vi konstatera att varken Tfan eller jag är nån CGperson. :P
Bums var lite klängig under dagen, men det var väl väntat efter att ha varit med Tfan inne i stan hela fredagen och åkt tråkig vagn. Hon var på gott humör iaf :)
 Kom hem, Aimée blev lämnad, åt och drog igång kvällsrutinen. Efter att Tfan och jag vilat vid tv:n en stund, sattes opertion montering igång! Vi fick ihop hela min kontorsdel på kvällen och jag spenderade söndagens fem förmiddagstimmar i organiseringsmode. Nu ligger alla tyger, garner, böcker och prylar där de ska! Gött! Fint blev det med. Ska lägga in bild när jag tömt kameran, annars finns det mobilbild på BDB.

Har fått ännu ett mejl från företaget jag köpt tyg ifrån. Sist fick jag veta att ett av velourtygerna var slut, så jag fick välja ett annat. Kändes lite sådär, eftersom jag egentligen inte ville ha något annat. Igår fick jag veta att även det andra velourtyget var slut! Utöver dessa två tyger hade jag beställt tre trikåer som matchade, så nu blev ju de tre tygerna helt överflödiga! Jag bett om att få ångra mitt köp och få pengarna tillbaka. Har legat ute med 1200kr i över en månad, för tyger som uppenbarligen inte finns. Najs :P

Så jag tröstade mig med att beställa tre stickningstidningar från Amerikat :D

Idag ska jag till V.Psyk och på psykoterapiutredning, "med tester". Kan ta upp till tre timmar stod det i kallelsen... Så. Motiverande. Jag tror att det är som jag skrev till Becky...
45 minuter- normalstörd
1 timme- småstörd
90 minuter- sjuk
2 timmar- sjuk som fan
3 timmar- bortom all räddning.

Det ska bli intressant att se hur länge jag blir kvar :P

Andas Fia, Andas!

Det har varit en smula körigt här :P Eller ja, egentligen har det väl varit kolugnt, fast inte för mig :P

I måndags blev Aimée sjuk. Så där stekpannaihuvudetsmäll-sjuk. Hon låg stilla på soffan och tittade på tv hela dagen. Åt två smörgåsar och en halv middag, bråkade inte med mig och drack inte sin O´Boy. Det är en sjuk treåring, för er som inte kände till kriterierna för detta. Så där försvann den dagen. Kom ingenstanns och inte kunde jag göra nån nytta heller, efter som Aimée hade "ont i pannan".
 I tisdags var Aimée bättre, men hon fick vara hemma från dagis iaf. Då hade hon dagisabstinens och dämpade den med att gå mig och Bums på nerverna :P
På tisdagkväll började Bums krokna. Snorade igen och vägrade sova. Somnade som vanligt vid sjutiden, för att vakna 20:15 och inte vilja somna om förrän 21:40. Gav upp och gick och la mig för att vara styrkt inför nattens gnäll. Iofs så minns jag inte om det var något gnäll :P
 
Så igår var Aimée på dagis. Vi försov oss, vaknade 07:45 och hon ska vara där 08:30 :P Vi var i tid faktiskt, helt otroligt. Det var Bums tur att bli sjuk, så hela förmiddagen gick åt till att hålla henne nöjd. Jag hann fodra hennes vantar som jag stickade färdigt för två veckor sedan, och virka en snodd som håller ihop dem. Hon sov ett par timmar mitt på dagen och sedan var det dagishämtning. Aimée var supernöjd över att få vara tillbaka på dagis igen :)

Idag försov vi oss igen, vaknade samma tid som igår. Jag har kommit på att det är för att jag inte har någon vidration på mitt larm. Måste nog ställa in det :P Aimée kom i tid iaf, lika glad som vanligt, trots att det regnade på oss på vägen dit.
 Jag hoppas få lite pysseltid idag, men Bums verkar inte vara riktigt på humör, trots att hon inte har feber, än iaf...

Imon måste vi vakna i tid. Jag ska till Alvesta och jobba, och meningen är att Aimée ska med och umgås med min mamma.... Får inte försova oss....

Sjukling...

Aimée är sjuk idag. Hög feber, pluttar på mandlarna och "ont i pannan" som hon själv säger. Det blir inget dagis imon för hennes del. Och troligtvis inget växjö för mig denna veckan. Dessutom ska jag jobba på fredag. Tanken är att Aimée ska följa med till jobbet och umgås med mormor, medans jag gör min plikt :) Sedan ska Tfan ha Bums, och planen är att han ska åka med sin mor in till Växjö för att få göra den där synundersökningen som skulle ha gjorts sist han var inne, för då fungerade inte nån av apparaterna som skulle användas :P
Vi får väl se hur det blir med det.
Pratade med bvcsköterskan iaf, och hon trodde bara att det var en virusinfektion. Ingen halsfluss då alltså. Men, sist vi hade virus så var vi sjuka i typ tre veckor. Hoppas, hoppas att Bums inte få detta!

Aimée har varit vaken sedan 06:45. Hon fick varm O´Boy vid halv nio som hon fortfarande inte har druckit av, och nån smörgås har jag inte heller fått i henne. Saft har hon iaf druckit. Försökte muta henne med kaka för att få ta tempen, men det var omöjligt, trots att det bara var armhålstemp det var frågan om... Alvedon har hon fått iaf.

Bums tog sig en lur på 2 timmar nu på förmiddagen. Hon kissade i sängen imorse igen. Det är tredje gånger på fyra morgonar. Dessutom är all plastad frotté antingen i tvätten eller i Aimées säng, eftersom hon har slutat med nattblöja. Den senaste veckan har hon fått antiinflammatorisk, som gjort henne trött, så hon har inte vaknat när hon behövt, därmed en och annan olycka. Annars har blöjavvänjningen gått över all förväntan! Det börjar dra ihop sig mot belöning :) Hon ska få välja en leksak själv när vi är inne i Växjö nästa gång.

Jäjä! Jag har massor jag skulle vilja pyssla med idag, men som det ser ut nu så lär det bara bli dator, mat och disk... Det får gå ändå :)

Helgblogg...

Jag fortsätter med mina sedvanliga "idagharvi"-inlägg :P
Helg! Vilket med andra ord betyder en hyperAimée som i stort sett klättrar på väggarna. Härligt. När hon var 18 månader och inte gick på dagis, kunde hon leka själv. Hur bra som helst, varje dag utan problem. Nu är den förmågan som bortflugen, precis som om hon har glömt hur man gör. Så fort hon inte är aktiverad, så tjatar hon om mat. "Mamma, jag e huungriiig. Mamma, jag vill äääta nåått. Jag vill ha nått i munnen!" Jag blir knäpp. Man kan inte vara hungrig en timme efter att man har ätit middag! Sugen ja. Det här ständiga tjatet om mat har jag helt missat i föräldratidningarna, och bäckerna med för den delen... För att det inte nämns, precis. Tv och mat är allt min unge vill ha när hon inte är på dagis.
Jag får börja röka igen, helt enkelt. Då kommer ungen iaf ut :P

Tanken var att vi skulle få besök av Becky igår. Men sedan blev tanken att vi skulle åka till Ikea med svärmors man, och då fick vi göra Beckybesöket till en fika på Ikea istället. På fredagkvällen visade det sig att han hade blivit krasslig och inte orkade köra nånstanns, och Becky hade redan gjort nya planer, så det blev en helt vanlig tråkig lördag.
 Vi möblerade om lite istället. Flyttade en hög byrå från hallen uppe till hallen nere, den fick bli kombinerad kontorsmöbel/telefonhylla. Sekretären som fyllde den funktionen innan  fick flytta ner i källarn, dit alla våra saker flyttar när vi inte vill se dem mer. Är det riktigt illa så hamnar sakerna i garaget :P Men iaf! Organiserade om lite i buffén, så att Aimées pysselgrejer inte tog upp en hel tredjedel, utan blev ihopplockat i en back och helt plötsligt tog grejorna bara en sjättedel av utrymmet. Den andra sjättedelen som blev ledig fick bli kontorsförvaring, räkningar, bankpapper och annat sånt som barnen helt inte ska pilla på eller äta upp.
I hallen uppe stod ännu en byrå, fylld med handdukar, som fick flytta in i vårt sovrum. Ut ur vårt sovrum kom en bokhylla, som fick ta byråernas plats i hallen uppe. Det är helt sjukt hur många bokhyllor vi behöver! Tfan hamstrar böcker, vi har mycket som helst. Problemet är bara att allt ska få plats... Idag är det meningen att ännu en bokhylla, här nerifrån, ska upp i hallen. Där den hylla nu står ska min arbetsplats placeras så småningom...

Idag har jag förkylningssymptom. Det kallas onyttighetsbaksmälla. Jag får det varje söndag, och det är fortfarande värt det :D

Vaken.

Fick sovmorgon idag, till 06:20. Värsta lyxen. Å andra sidan vaknade hon och fick välling vid 22:30, för att baka bajsblöja efteråt, inte vilja somna och ha mig sittandes uppe till 23:45. Vad jag är glad över att ha barn vid sådana tillfällen! Snark!
 Fick iaf sova fram tills nästa välling imorse, vilket gör det hela lättare. Fy fan vilken gnällröv jag är! Usch! Klart man inte får sova när man har småbarn! Det är bara det att vi har fått sova, trots att vi har småbarn, därför blir det jobbigt som fan. När Bums ammade hann hon ju knappt vakna innan min kropp vaknade till av sig själv, jag visste att jag skulle vakna och amma, och jag visste ungefär när på natten det skulle inträffa med. Men när det går från Lugna Gatan till ett Stigauppfemgångeritimmenhelanatten-maraton, då har det en tendens till att bli jobbigt. Det jobbigaste är just att jag inte är van. Jag vaknar inte av mig själv, utan är mitt uppe i den djupaste sömnanen och det tar minst tio minuter innan jag är mig själv och nått så när vid medvetande...

Well, well!  Nu är det morgon! Bums passade på att leka så hon föll baklänges och bankade huvudet i golvet. Aimée är på väg ner för trappan Vägde mig imorse med, 0.3kg ner sedan i onsdag! Yes!

Dåliga dagar...

Det känns som att jag har många av dem nu. Fast jag mår liksom ändå bra, på nått vis. Mycket märkliga känslor. Jag är inte olycklig, men jag är rastlös! Ändå orkar jag inte ta mig för något, sömnadsprojekten förbli liggandes som utklippta tygbitar, om de har tur. Andra syprojekt är fortfarande pappersmönster. Stickprojekten ligger halvfärdiga, ska blockas, fodras, avslutas. Andra stickprojekt är knappt påbörjade, mest startade... Vill mycket men orkar ingenting.
Jag antar att det kallas höst. Jag mår alltid dåligt under hösten. Jag är trött på det. Hösten som egentligen är min favoritårstid! Fina färger, man slipper svettas ihjäl, kan ha hur mycket strumpor, mössor och vantar på sig som helst och dricka te i mängder! Fast nu har jag ju slutat med socker i mitt te, så det är ju inte riktigt samma upplevelse längre :P

Bantningen har iaf funkat. Tjuvvägde mig efter två dagar och hade tappat ett kilo, härligt! Nu är det "riktig" vägning imon, får se vad vågen har att säga mig då. Ska iaf ha Fredag iaf imon. Chips och choklad! Jag har skött mig hela veckan, med fredagen som morot :D

Imorse vaknade Bums för dagen redan 05:00. Jag var så trött att jag lipade när Tfan gick till jobbet. Väldigt kul sits att sätta sin man i, precis innan han måste gå. Om hon bara vaknade och kunde leka själv sedan, så att man kunde få vakna till ifred, då hade det varit lugnt. Men nu ska det gnällas som fan i två och en halv timme! Hon somnade i vagnen på vägen hem från dagis, 08:30, och sov till 11:00. Det var precis vad jag behövde. Under tiden hann jag äta, dricka te, prata med mamma och vila. Sedan var jag mig själv igen. Fick på mig kjol med när jag gick ut för att handla :)

Nu kinkar Aimée. Hon ska äta kvällsmat innan det är läggdags. Ge det en kvart så är alla ungar i säng:)

Fan.

Fick Traderavinst på posten igår. Hade vunnit en brun manchesteroverall till Bums, i storlek 74. När overallen kommer visar det sig att den är i 68. Men va bra. Den storleken slutade hon använda för typ 2 månadert sedan och min förhoppning om overallen var faktiskt att den skulle hålla in i storlek 8+, eftersom Po.P brukar vara lite stora i ytterkläderna. Har mejlat tjejen jag vann av, men har inte fått nått svar.
 Någon som jag har fått svar ifrån, är VD:n för företaget där jag beställde tyg som aldrig kom. Det visade sig att hon hade nått jox med sin mejl, hennes mejl till mig skickade felmeddelanden och kom inte fram. Ett av tygerna jag har beställt, och betalat för, hade inte kommit i de mängder hon hade beställt, därför var det slut och jag skulle få välja  annat tyg istället. Det gjorde jag, och fick veta att jag skulle få vänta en vecka till innan ett annat tyg jag hade beställt, skulle komma fram. Suck! Iaf, som kompensation för all väntan skulle jag få nått extra. Det ska bli kul att se :) Det är dock tveksamt ifall jag kommer att handla där igen. Jag beställde och betalade för över tre veckor sedan, och nu får jag vänta minst en vecka till. Det får vara bra tyger om det ska vara värt väntan.

Bugaboo har fixat så att UPS kommer och hämtar det gamla chassit. En kille från UPS ringde mig i eftremiddags..
-" Eh ja, jag skulle komma och plocka upp en datadel, dator eller nått sånt av dig imon?"
-"Näe, ett barnvagnschassi."
-"Barnvagnschassi?! Det blir första gången, det ska bli kul!"

Okidej. Jobbar man på UPS så är man tydligen knäpp osså :P

Idag har det varit full rulle. Vaknade av mitt larm! För en gångs skull, halleluja va härligt! :D Iofs så var jag uppe vid 03 och matade Bums, men det gör mig inte särskilt mycket :) Iväg med Áimée till dagis, där det skulle vara fotografering idag. Fick veta att jag skulle komma tillbaka 09:30 ifall jag ville ha syskonbilder. Knatade hem. Lät Bums leka av sig, slöade. Tillbaka till dagis. Fick vänta en lång stund, för det blir ju aldrig som det är sagt med tider och sånt. Aimée blev skitglad för att jag kom först, sedan blev hon bara grinig. "Mammaaaa, koooom. Mammaaa, följ meee määääjj" Gnällgnäll. Jag ska hålla mig borta från dagis i fortsättningen :) Fotandet gick bra iaf. Fotografen ville att jag skulle ligga bakom lådan flickorna satt på, och hålla Bums om midjan :P Näe tack. Jag satte Aimée på lådan, såg till att hon satt som hon skulle, satte Bums bredvid. Klickeliklick! Fäärdig!
Aimée bröt naturligtvis ihop när jag skulle gå. Det repade sig så fort jag försvann :P Hon är för rutinbunden. Nu fattas bara att hon bryter ihop när hon träffar någon ur personalen på ica ;)

Bums och jag gick hem. Hade missat samtal från mamsen, så jag ringde henne medans Bums fick mat. Pratade en stund. Läste bloggar. Framåt 12 somnade Bums, min första lediga stund på dagen. Hann vila en stund, innan det var dags att väcka Bums igen. Vi skulle hämta Aimée en halvtimme tidigare idag, eftersom vi skulle vara på BVC 13:30, den tid vi normalt plockar upp Aimée. Hade inte mage att låta henne gå extra idag med. Hon var 50 minuter extra igår, det räcker så bra.
Kom iaf iväg till BVC, såg årets första snöflinga! Bums var snäll, hade vuxit 2 cm på längden, är 74cm lång. Gått upp ett kilo med sen senast, 9.500gram nu. Stooor tjej. Fast Aimée var större.. Eller ja, kortare, men tjockare :D

Det blåste hemskt på oss hela promenaden, inget trevligt alls faktiskt.

Igår var vi i Växjö. Jag hämtade ut medicin till Aimées ögonlock, köpte två par jeansleggings, svarta och denim, Bums fick en ny mössa, KikKid <3. Hittade inte tryckknappar igår heller, det var väl självaste faen va svårt det skulle vara att få tag i!
Var på riktigt shoppinghumör, men jag har i stort sett noll peningan så jag gjorde rätt i att åka hem igen :P

Nu sitter Aimée här jämte mig och kinkar. Hon har duschat och ska strax äta kvällsmat innan det är läggdags. Bums sover redan. Ikväll blir det tv för hela slanten. Arga Snickaren och allt vad det var...

Imon ska det vara lugnt. Tror jag. Får se :)

Måndagsbekymmer.

Bums vaknade innan 05:30 idag. Enda anledningen till att jag vet att det var innan dess, är att Tfan steg upp innan dess och han kom upp med en flaska välling just 05:30. Han är utlånad från målerifirman han jobbar på, till en av byns glasindustrier denna veckan. Så han börjar en timme tidigare, kl 06:00, men kommer hem samma gamla tid, 15:45. Märkligt :P

Bums och jag steg upp efter att hon hade ätit. Hon ville inte alls sova, och jag blir bara arg av att sitta i sängen och inte få sova. Så vi satt vid tv:n en stund, så småningom somnade hon. Aimée höll sig sovande till 07:50, så jag fick ungefär en timme i lugn och ro där.
När Aimée väl steg upp, såg jag att hennes ögonlock hade svullnat. Igår var det övre ögonlocket lite svullet, men mest rött och t.o.m lite blått. Idag var det storsvullet och ilsket rött. Dessutom klagade hon över ont i ögat, så jag ringde till vårdcentralen, och vi fick en tid.

När vi väl kom dit, efter en långsamt kall och regnig promenad, fick jag veta att hon har en infektion i ögonlocket. Inget farligt så länge det inte sprider sig till ögat, vilket det ine såg ut att ha gjort. Fick recept på mild kortisonsalva och nån antispeptisk tror jag, Tfan får hämta ut imon.
Eftersom Aimée var hur duktig som helst på V.C så fick hon godis på ica. Först valde hon en glass, men ångrade sig när hon såg en ask söta björnar. Hon gick bort till glassdisken och lade tillbaka glassen :)
Min nya mobil hade kommit, så jag hämtade ut den. Dessutom försåg jag mig med Nutrilette. Egentligen skulle jag ha Naturdiet, men det har de inte här borta, så det får gå med det som fanns. Jag har gett upp. Jag MÅSTE gå ner i vikt innan jag blir olycklig! Jag är trött på att ha ont överallt, ständigt sugen och finnig, vilket jag blir av min kost.
Jag har alltid varit emot pulverdieter. Fusk! Har jag skrikit med hög röst. Javisst, men nu orkar jag inte mer. Jag vill kunna ägna mig åt mina hobbies, vilket är handarbete=stillasittande, utan att få dåligt samvete hela tiden. Jag har inget emot att motionera, tvärt om, det är bara det att jag inte känner att jag har tid. Jag vill kunna sitta ner utan att få dåligt samvete, och inte hela tiden känna att det finns andra saker jag hellre lägger min tid på. För fem år sedan kunde jag gå ner mer hälsosamt, motion och riktig kost. Men nu har jag barn, två stycken t.o.m, och jag har annat att lägga min tid på.
Vi får väl se hur det går.

Nu på eftermiddagen har jag gjort rent hjulen till gamla Buggan. Alla tygdelar är tvättade, och vagnen är nu utsatt på både Blocket och Familjeliv. Inga bilder dock, för att bilder jag hade var på långt avstånd eller med fel topset. Är man intresserad hör man väl av sig. Får lägga in bilder senare, ifall det är så att ingen hör av sig :)

Nu ska jag förse Aimée med saft :)

Helg igen.

Jobbade i fredags. Skulle ha jobbat till 08:00 på lördagen, men framåt eftermiddagen började jag känna mig krasslig. Gav upp på kvällen, och fick åka hem istället för att jobba över natten. Det blev elva timmars arbete istället för 23 timmar :P Hoppas att jag kan ta ikapp det på nästa pass. Eller om jag kanske kan hoppa in nånstanns, fast det är ju lite svårt nu när Tfan jobbar heltid. Får se hur det blir, det brukar alltid gå att lösa.
 Igår sydde jag klart Bums vinterjcka, bild ska fixas till sybloggen. Passade på att klippa ut långkalsonger till Aimée med. Hon gör av med kläder i rasande fart nu när hon är mer aktiv på dagis.
 
Nu är bara Aiméeoch jag vakna. Tfan tog sovmorgon, jag hade min igår :) Bums vaknade först, fick välling, ville inte somna om så jag steg upp med henne. Efter en stund steg Aimée osså upp. Tittade på tv en stund innan hon ville ha frukost. Bums krälade runt på golvet. Hon har strumpbyxekrav nu. Hon använder samma fot hela tiden, när hon skjuter ifrån runt golvet. Nu har hon lyckats slita så mycket på stortån att den är alldeles skinnflådd :( Plåsterpremiär som 9 månader gammal...
Hon har iaf somnat om, så jag har varit uppe och lagt henne igen.

Idag ska jag tvätta sittdelsklädseln och varukorgen till gamla Bugaboovagnen. När det har torkat och jag har kollat av nya chassit, ska hela vagnen sättas ut på Blocket. Kan inte ha två buggor ståendes, det är fruktansvärt oekonomiskt.
Det nya chassit kom i fredags, när jag jobbade. Så Tfan fick ta emot och skriva på :) Skönt att kunna sälja med helt nytt chassi. Det kommer nog att göra ordentlig skillnad för priset, misstänker jag :)

In pain.

I´m in fakking agony!!!
Fy faaan, va ont jag har i höften!! Jag dör. Bums var grinig som f-n igår, så jag bar nog på henne för mycket. Annars har både Tfan och jag för vana att inte bära på ungarna, eftersom jag har problem med ryggen och Tfan har sina handleder. Men igår var en sån där dag. Satte jag mig ned med ungen i famnen så skrek hon, satte jag ned henne på golvet, så skrek hon. Lyfte upp, skrek, satte ned gick ut ur rummet, skrek. Kom in i rummet igen, skrek. Så jag bar på henne. Snett dessutom.
Det funkade bra tills imorse, efter att jag hade sprungit. Jag springer mycket för min hållnings skull. Jag är en notorisk svankare, inte bra för figuren, dessutom gör det knappast några wonders för min ryggvärk. Så när jag hade sprungit min morgonrunda och kroppen hade rätat ut sig igen, insåg höfterna att de hade varit sneda sedan igår eftermiddag. Så nu har jag ont. Som fan.
 Dessutom blir jag hungrig när jag har ont, det drar så sjukt mycket energi! Haltade till dagis för att lämna Aimée, led som en galning när jag klädde av henne. För att inte tala om hur jag led när jag skulle klä på henne, försök trycka ner en motvillig treåring i ett regnställ utan att ha ont i ryggen...

Väl hemma så vyssade jag Bums. Hon och jag har varit vakna sedan 05:30, så hon blev helt medvetslös av morgonpromenaden :) Nu sitter jag här, käkar hembakad fralla och dricker te. Det blir nog mycket soffa och stickning idag. Det fattas bara choklad, men jag har för ont för att ta mig till ica.

Vanlig tisdag.

En helt vanlig tisdag är det idag, faktiskt.
Jag sprang min runda imorse. Ungarna steg upp och åt, fick iväg oss till dagis. Började svettas i hallen när jag skulle klä på Aimée. Ett par minusgrader och termosarna var ett måste. På med termosar, fleecetröja, vantar (naturligtvis inte de jag lagt fram), halsduk (hade Aimée bestämt), gummistövlar (ofodrade, måste verkligen in till stan!) och mössa. Puh! Då kommer Aimée på att hon minsann skulle cykla. Av med mössa och på hjälm. Sedan skulle Bums kläs på. Och just det, jag ska ha kläder på miig med. Innan jag fick barn var största problemet om jag skulle ta på mig jacka eller stövlar först, och om vantarna skulle på innan jackan så att de satt perfa inne i ärmen, eller efter jackan så att jag kunde knyta skorna och faktiskt knäppa jacka innan jag gick ut... Vid dagishämtningen nu på dagen insåg jag att jag var tvungen att göra allt detta igen, fast inne på dagis med en väääldigt motvillig Aimée, som sätter sig tung som en sten på det grusiga golvet, barfota och med armarna i kors. Suck. Tack gode gud, för att Tfan via sms påminde mig om att han ska vara hemma i vinter, så att vi kan ta varannan dag. Det var risk för hjärnblödning där en stund faktiskt.

Tog ledigt från gympan idag. Tänkte faktiskt springa en runda ikväll med, det var så skönt :)
 Vyssade Bums, som blev trött efter den kyliga promenaden, pratade med mamsen och tömde diskmaskinen. Då kom Mikaela förbi. Hon skulle prova sina vantar och godkänna allt jag hittat på med dem, så att jag kunde fästa alla trådar och lämna ifrån mig dem. Tyvärr glömde jag fota dem, så jag hoppas att hon knäppa en bild och skicka till mig :) Vi hade en trevlig pratstund iaf, samtidigt som det var grötdags, sedan blöjbyte och allmän ålningspromenad över vardagsrummet. Hon blev nöjd, och det är alltid trevligt :)

Har funderat lite på ny fon och jag har nog bestämt mig... Kanske.. :P
 Stör mig en smula på ett paket med tyg som inte har dykt upp än. Beställde från två ställen samtidigt. Det ena företaget drivs av ensam tjej som gör allt själv, ihop med att hon har barn och jobbar. Hon varnade lite för att tygerna man beställde av henne kunde dröja lite, eftersom hon har många bollar i luften just nu. De tygerna kom igår. Det andra har inte dykt upp. Det hade kanske inte stört så himla mycket om jag inte hade beställt i förväg... *morr*

Montag

Jorå.
Idag skulle jag ha varit på utredning, med tester, på VuxenPsyk. Men kvinnan som skulle göra testerna var tydligen sjuk idag :P Skönt att de hörde av sig innan jag hann åka hemifrån iaf :D
 Istället blev det heldag med ungarna, som måndagar brukar bli :) Annars skulle ju Tfan kommit hem runt elva, nu fick han jobba hela dagen istället :P
Jag ringde till vårdcentralen och fick prata med vår bvcsköterska. Hon skulle ha föräldragrupp idag och jag behövde skjuts dit :) Lyckades synka sov,mat- och toaklockan på båda tjejerna, så vi var t.o.m påklädda när Marie kom och hämtade oss.
Föräldragruppen var trevlig. Kände mig lite mer hemma denna gången :) Förra gången kände jag mig som en statist i någon annans film, helt felplacerad.
 Bums var på askalashumör, tjoade, krälade runt, stal Almas napp *fyyy på sig*, försökte klösa Alma i fejjan. Det är inte lätt att hamna inom Bums räckvidd, men jag misstänker att hon kommer att få igen, förr eller senare. De ska ju gå på dagis :) Aimée var osså duktig, något högljudd men det var väl knappast någon överraskning :P

I helgen har vi varit nyttiga :) I lördags städade jag köket skinande rent, Tfan dammade och dammsugade hela nedervåningen och jag moppade. Söndagen gjorde vi noll :) Som för att kompensera :D

Kom äntligen ut på löprunda imorse, och som grädde på moset så bekämpade jag kvällens godissug med ännu en löprunda. Fia dutti.

Imon, dagisdag.

Sketen Fredag.

Fast ändå ganska bra :P

Började med barn som vaknade tidigt, löpning som uteblev, kallt som fan. Skulle ha duschat igår kväll, men så blev det så sent att jag tänkte göra det idag på förmiddagen istället. Men Bums vägrade somna, och när hon väl gjorde det behövde jag vila hjärnan lite. Sedn tog jag tag i duschandet, bara för att inse att pannan hade slocknat och det inte fanns nått varmvatten. Inte ens fisljummet, då är det illa.
 Ringde Tfan, fick sätta igång elen. Vänta, vänta. Bums vaknade, fick mat. Tog mig samman för att duscha, klockan hade hunnit bli 14:00 nästan och inte ett skit hade jag fått gjort. Fortfarande inte varmt, men det fick duga, hade saker att göra. Bums roade sig med att gnaga på rören till elementet, trots att jag lagt fram leksaker :P Knasunge. Aimée såg på film.
Unnade mig en hårföning. Minns inte när jag fönade håret senast, allt jag kommer ihåg var att Aimée var rädd för fönen. Hon har alltid varit känslig för ljud :P Det var iaf vad jag behövde.
Lyckades till slut samla ihop tjejerna och få på dem kläder. Ut genom dörren! Premiär för vagnen. Najs:)

Gick långsamt till loppisen för att leta tallrikar till mamsen, men de hade inte de som mamma letade efter, så vi gick vidare till ica, lååångsamt. Aimée plockade upp en jättelik glasbit och skrek som en galning när jag tvingade henne att släppa den. Sönderskurna händer är inte något jag vill ha på fredagar. Inga dagar alls, om man ska vara petig.
Strosade runt på ica, tills Tfan kom. Vi knatade runt lite mer, träffade Lena som var snygg i håret :) Och jag fick komplimanger, både för vagnen och att jag såg "piffig" ut :) Gudilov.

Hem, laga middag, lasangette, lagom komplicerat en fredag. Busade med ungarna, Bums sjöng till Amy Winehouse.

Till sist har alla ungar lagt sig, Tfan och jag har bara varit, och återhämtat oss lite. Nu ska vi se på film och käka chips! Yes!

Kramur på er.

My love.

Nya fixeringen :)
Nyligen hemkommen och monterad.



Hihi, ute i hallen ser man den "gamla" :)

Sooooov!

Klockan 05 imorse vaknade Bums och ville äta. Somnade inte om, jag gav upp vid halv sex, och la henne i spjälisen, drog täcket över huvudet. Tfan väckte mig vid 06, men jag tackade faktiskt nej till joggingrunda. Jävla skit. Fick ändå bara sova till 07:00, så nu är jag ett vandrande monster. Skönt att det är dagis idag iaf.
 Tänkte att Bums skulle somna efter en dos välling efter dagislämningen, men det verkar inte troligt. Just nu ålar hon runt i hallen. Var kommer all energi ifrån?? Jag är helt död. Känner bara för att sova. Och äta. Allra helst så onyttigt som möjligt, mest för att poängtera hur synd det är om mig :P

Igår var dagis stängt, och jag "bjöd" (snarare beodrade) hit mamma för att få dagen att gå. Vi kom fram till att det var sex veckor sedan hon träffade skruttarna.
Vi promenerade till ica, lekte i Bäckparken och fikade på Mikas. Åt en sjukt god Toffeepaj. Som Tfans kolapaj, fast med krossade Digestive i botten och ett lager mjölkchoklad ovanpå. Mumma.

Jag är arg idag igen. Försökte förklara känslan för Tfan igår :P Jag vaknar på skitdåligt humör, verkligen så arg att det kommer ivägen så fort jag försöker tänka på nått annat. Det värsta är att jag inte är arg på någon eller något, så jag har inte ens nått att älta, vilket är min vanliga försvarsmekanism. Älta, så försvinner det, typ.
 Fast idag är jag lite extra arg, för att varken vagnen eller mina tyger har kommit. Fakturan på vagnen har dock dykt upp. Så vagnen kommer väl. Får nog en avi antingen på mejlen idag, eller i posten imon, det är lite olika.

Nu har Bums bajsat, igen. Fla,flaa...

RSS 2.0