Sommardag.

Det har varit en underbar sommardag här i min lilla by. Aimée lekte med grannbarnen i stort sett hela dagen. Jag hoppade ur sängen med andan i halsen 08:15 imorse. Tfan är sjuk, så han var hemma, och då vaknade inte ungarna lika tidigt. Aimée var vaken och vandrade lite mellan vår och hennes säng. Plötsligt hör jag "Hej Lollovisa, e du dä? Jag komme å hoppa me dej!" Raffs sa det i hennes byrå! Jag tumlar ner för trappen samtidigt som jag klär på mig. Då ligger Aimées utvalda kläder på hallgolvet, hon är på toa och gallskriker när jag upplyser henne om att det inte blir något ut och leka förrän hon ätit frukost. Hon var säkert vaken i tjugo minuter innan hon var hos grabbungarna :P Men frukosten fick hon i sig iaf.

Knasiga barn. Bra grannar :) Sol hela dagen, jag kom upp i mitt stegmål, och fick dessutom umgås lite på Me&i-party på eftermiddagen.

Röda dagar...

Normalt folk är lediga idag, t.o.m imorgon kanske. Inte min man inte. Han jobbar idag, eftersom det tydligen skulle bli dåligt väder på fredag. Så det är jobb på röd dag och ledig på klämdagen.

Igår var jag inne i växjö med Bums. Vi träffade mamma och promenerade runt växjösjön. Dessutom hann jag byta sandalerna jag köpte till Aimée förra veckan, och införskaffa några nya träningsplagg. Nu har promenaderna kommit igång, och jag har dessutom börjat jogga igen. Och nu börjar det visa sig på våg och måttband:) I lagom takt dessutom, vilket är viktigt för att kunna hålla vikten igen.

Aimée är som vanligt mycket hos grannarna. Vilken tur att man är välsignad med grannbarn som har det mesta. Stackars lilla Aimée som bara har potatisland att leka i :P

Funderar på en väska till mina stickor. Tycker inte om att ha stickorna liggandes överallt. Hittade en billig sida på nätet, så nu ska jag övertyga min ekonomi med :P Har för mig att jag skulle få lite semesterersättning denna månaden, kanske skulle vänta tills dess. Ska beställa träningsapparaten med... Många grejor blir det :P

Ikväll anser Tfan att det är godisdag. Jag håller mig till morgondagen. Annars blir det ingen ordning alls denna helgen heller :P

Jag har inget att göra!

Tråkigt väder.

Vi var på kalas igår. Det blev trevligt, trots att Tfan inte ringt och sett till så att nån kom och hämtade oss :P Så till slut kom svärmors Lasse och hämtade oss. Aimée hade lekt hos grannarna en timme innan, så hon var skitig naturligtvis :P Men men, hon verkade överleva. Hade med extra kläder för säkerhetens skull.
Vi fick god mat och var ute i halvbra väder hela eftermiddagen. Bums sov en liten stund, sedan charmade hon släkten som vanligt :)

Idag är jag hemma med tjejerna och det regnar. Ska man vara petig så har det regnat sedan jag steg upp, kl 08. Det verkar inte som att det kommer att bli bättre heller. Aimée är på trilskigt humör, och har fortfarande sovtröjan på sig. Idag orkar jag inte bråka med henne, så hon får ha den. Hon klär väl på sig när hon fryser.

Bums har börjat med lite smakportioner. Hon har fått majs och potatispuré tre dagar i rad nu, så nu kräks hon gult istället för vitt, och bajsblöjorna har en helt annan lukt än innan :P Det svåraste med smakportionerna är att mota bort Aimée så att jag ser vad jag gör :P Det är underbart att hon tycker om Bums och vill hjälpa till så mycket som hon gör, men ibland undrar jag när jag ska få ha Bums ifred :)

Förra veckan skötte jag min kost och motion hela vardagen. Så när jag sedan misskötte mig på helgen blev jag helt sjuk :P Fastar lite idag, och tar mig en rejäl funderare på hur jag ska sköta mig. Jag måste börja prioritera maten på helgerna med, annars spelar det ingen roll hur bra jag sköter mig i vardagen. Läsken är i stort sett borta. Drack det igår, på kalaset, annars har vi väldigt sällan läsk hemma. Näe, det är chipsen och godiset, främst chokladen, som är boven. Chokladen behöver bantas:)
Funderar på en crosstrainer. Mamma har en, och den är verkligen bra. Tränade på crosstrainer när jag tränade på simhallen i växjö. Jag måste ha en motionsform som fungerar när jag inte kommer hemifrån, eftersom jag är ensam hemma med dem i veckorna. Dessutom ska jag helst ha lite tid över när Aimée är på dagis, och inte bara motionera. Ska jag promenera som enda motionsform, så måste jag nästan ut och gå under hela tiden Aimée är på dagis. Jag vill ju pyssla med. Jag behöver fler timmar...

Nu sover Bums och Aimée ser på film. Hade funderingar på att prova motionscykeln, men den har naturligtvis inga batterier :P Suck.

Söndag.

Nu har jag kommit igång med motionerandet lite mer. Skönt att röra på sig varje dag.
I fredags var flickorna och jag hos Tfans syster Marie och umgicks hela dagen. Det var väldigt trevligt att komma hemifrån och umgås med någon.

Igår var mamma och pappa Uffe här och lämnade renoveringsgrejor. Vi ska göra om avloppet i källaren i sommar. Så nu när grejorna står här så kan vi börja så fort alla har tid. Vi pratade även om minialtanen jag har funderat lite på.

Idag ska vi på knytkalas hos Marie. Vi har fyra pers att fira, och jag som inte har slagit in presenterna än.
Tfan har sovmorgon ihop med Bums. Jag fick det igår:)

Var på loppisen igår och hittade den perfekta perfekta pysselmöbeln, men den kostar för mkt för min ekonomi. Får se hur det ser ut nästa vecka :P

Dutti.

Idag har jag promenerat. 20 minuter innan frukost, strax innan 06 på morgonen. 50 minuter till efter dagislämningen, och 60 minuter till innan dagishämtningen. Och jag mår bra! Jag vet att jag måste motionera, ta mig i kragen!

Imon ska jag till stan, gå på apoteket och umgås lite med mamsen.

Och inget godis så här långt denna veckan! Jag vet att det bara är onsdag, men iaf. Inte ens en liten chokladbit. Jag är duktig. Tfan med, för han är sympatiduktig. Aimée går helt emot familjens linje och spenderar många timmar inne hos grannfamiljen där det bjuds på både fika, glass och godis. Fast hon får iofs lunch med när hon är där, dessutom är det fullt ös konstant, så hon lär knappast lägga på sig :P

Motion...

Jag har lämnat på dagis, sedan knatade jag med Bums runt berget innan jag kom hem och åt frukost.
Nu pratar jag med mamma, vi peppar varann för viktnedgång :) Det börjar bli dags att ta sig själv i kragen.

Onsdagmorgon.

I måndags var jag hemma med flickorna. I helgen var jag hos mamma och pappa med Bums, för att vila huvudet. Saker och ting blev inte riktigt som jag hade planerat. Bums torra hud blev värre, och på söndagen verkade hon ha frossa. Så på måndag förmiddag ringde jag vårdcentralen och fick tid för att träffa läkaren. Aimée gick med snällt hela vägen och var med inne på vc. Det visade sig att den torra hudet blivit inflammerade eksem. Så vi fick ett recept på en starkare salva, Tfan ringde till sin bror för att be om skjuts till apoteket, för det har vi inget i byn.
 Under tiden gick tjejerna och jag till ica. Aimée fick en glass för att hon var så duktig, sedan knatade vi hemåt.
På eftermiddagen kom Tfan hem tidigare från jobbet och åkte med sin bror till apoteket.

Vi började med salvan redan på kvällen, och den gjorde skillnad med en gång. Skönt!

Igår var Bums och jag på promenad med Anna på förmiddagen. Jag pratade med mamsen. På eftermiddagen var Aimée hos grannbarnen och lekte, i omgångar. Bums och jag var där med nån timme, för att hålla lite koll på yrvädret... Trevligt att prata med någon som är äldre än fem år:)

Idag ska Bums till bvc. Innan dess har jag stora planer på att vila en stund, i natt känns det som om jag sov typ tre minuter. Var inne hos Aimée en omgång, ammade två gånger, samt stoppade om två, tre gånger.

Jag är trött.

Skamligt.

Jag har inte skrivit på lääänge. Jag har en förklaring.
Jag orkar inte. Har mått blä i två veckor, och gjorde i helgen ett försök till förfriskande:P Jag tog med mig Bums ut till skogen och mams. Det gick ganska bra. Försöker sluta amma med, för det har slitit på mitt huvud, så vi får väl se om det gör någon skillnad...

Nu ska jag glo på tv.

RSS 2.0