Mycket nu...

Det råder ingen brist på saker att göra här hemma, just nu. Fullt ös!
Bara idag har jag målat ena köksstommen för andra och sista gången, osså spacklat murstocken, bara innan Bums och jag hämtade Aimée på dagis. Efter dagis gick vi tillbaka, jag tog med mig Bums ner i källarn och sorterade in verktygen i hyllor. Medans Aimée var hos grannen och lekte lite och badade pool :)
Puh!

Det är så mycket! Förhoppningsvis ska vi komma in i helgen, senast i mitten av veckan. Plää!

Jag har varit på V.Psyk med, för genomgång av utredningen som gjordes nu i våras. Hon kom fram till att jag inte har ADHD, men att det finns något i bakgrunden som måste undersökas. Hon trodde på Aspbergers Syndrom, och jag skulle bli satt i kö för en sån utredning. Sedan skulle hon rekommendera att min läkare sjukskrev mig, så vi får väl se om jag får nån kallelse snart...

Imon ska Bums och jag med Lena till Ikea. Det ska bli skönt att komma hemifrån! Fast att jag ska handla till huset, men det ska bli kul :)

Jag kom iväg på Zumba ikväll med, det var både kul och skönt. 
 
Nu måste jag vila hjärnan :P

Mitt i skiten.

Jorå. Vi är mitt i packning/renovering. Härligt värre. Egentligen är det skitkul, det är bara det att det länge har känts som om vi inte kommer någonstanns. Fast nu börjar det äntligen röra på sig för vår del. Igår tvättade jag stommar, lister och foder i köket, sedan släpade jag ut skräp i garaget. När Tfan kom hem från jobbet, åt han middag. Sedan gick han bort till Postgatan för att ta emot vitvaror (iiiiih!) och måla första vändan med väggfärgen i köket. När han kom hem skulle barnen gå och lägga sig, sedan var det min tur att ge mig iväg. Jag målade första lagret med den grå golvfärgen i köket. Grundfärgen fick jag dit dagen innan dess.
Kl 21:46 var jag färdig och gick hemåt igen.

Idag ska jag inte renovera något. Jag ska rensa i långgarderoben bakom Aimées rum, och packa det som är där inne. Sedan ska jag försöka ta det lite lugnt.

Nu är det dags för toalettrutinen med ungarna, sedan dagislämning!

En mammas dag.

Tänkte idag på hur stressad jag känner mig inför flytt och renovering. Jag tänker på det hela tiden, och när jag ska "slappna av", tänker jag på hur jag ska konventera garaget till syatelje.
Men så funderade jag på vad jag gör om dagarna. Här kommer dagens schema!
07:15. Jag stiger upp och klär på mig. Väcker barnen, klär på Bums och ser till att Aimée går på toa och klär på sig.
07:30-08:00. Jag gör frukost till oss, gröt till mig och smörgåsar till tjejerna. Vi äter. Plockar ihop nått om Aimée ska nått speciellt på dagis.
08:00-08:15. Tandborstning på samtliga, de sista kläderna ska på, borsta hår, ytterkläder. Idag var det bara cykelhjälm på Aimée :)
08:40. Jag brukar komma hem igen efter en långsam promenad till och från dagis. Idag gick Bums och jag vidare till färgbutiken för att hämta väv och lite jox till postgatan.
09:00 var vi inne igen.
09-10:45. Leker med Bums, mycket kramar och kel just nu, får hon inte komma upp just nu så blir hon rasande. Härligt humör ;)
11:00. Bums har somnat för vilan, jag äter mellanmål och slöglor på tv. Stickar, sitter vid datorn, pratar med mamma, packar nån låda om jag är driftig eller har ångest över att jag borde ifall jag låter bli :)
12:30. Bums är vaken, hon får mellanmål. Vi går till ica.
13:30. Aimée hämtas på dagis.
14:00. Aimée brukar äta nått mellanmål, men idag fick hon håret klippt hos frisören, så hon fick en helt valfri glass efteråt. TopHat :) Hem igen, lek ute. Aimée leker med grannbarnen, eller nån pinne, medans Bums och jag kastade boll på trappen.
15:30. Börjar med maten medans ungarna vrålar för full hals. Härligt! Aimée ser grannungarna och piper ut igen. Bums tystnar. Det är inte lika roligt att skrika när man är ensam :P
16:10. Maten är färdig, försöker samla ihop familjen som är utspridd på halva Ängö, Tfan med :)
17:00. Maten är uppäten, disken är undanplockad, bordet avtorkat. Tfan försvinner ut genom dörren igen. Ungarna och jag leker lite (mest bråk faktiskt), tittar på tv, surfar lite.
18:15. Aimée får ett utbrott, bråkar med Bums, blir uppskickad på sitt rum.
18:45. Bums och jag går upp och hittar sovande Aimée i sin säng. Väcker henne för att hon ska duscha, hon får ett utbrott till, men ställer sig i duschen.
19:15. Tfan har kommit hem, det är färdigduschat och dags för kvällsmat för Aimées del. Bums får nattblöja och vi gör välling.
19:30. Det är min tur att natta Bums. Hon får välling, men kommer inte till ro när fönstret i vårt sovrum står öppet och slår. Får gå upp och vyssa henne lite.
20:00. Alla barn sover. Det är tyst. Vi är lediga! :D Kvällsfika, tv, dator, stickning. Idag en del telefonsamtal om ikea och barnvakt.
23:00. Sängen.

Imon ska jag in till växjö själv. Ska bli skönt att få gå lite på egen hand :)


Kalashelg.

Gud, va vi har haft att göra denna helgen!
I lördags var vi i nya huset på dagen. Tfan spacklade det sista lagret i köket medans jag målade tredje och sista gången på kökstaket. Efter det blev det Ica, loppis och till sist Pizzerian, eftersom vi inte orkade hitta på nått bättre :P

Tfan gick tillbaka till huset, för att greja med nått, medans jag och tjejerna gick hem. Jag började duscha och göra mig iordning, sedan kom Tfan hem, strax efter det kom mamma. Hon satt barnvakt när vi var iväg på kvällen.
Vi blev hämtade av svärmor och Lasse, sedan åkte vi till Tfans syster för att fira hennes äldsta son, som tagit polisexamen! Storslaget, ett helt livs drömmar slog in för honom, nu börjar verkligheten! :D
Vi hade riktigt trevligt, och passade på att stanna en bit in på natten och dricka lite alkohol nu när vi hade barnvakt. Tfan kom på att han inte hade varit onykter sedan vi var på Gustavs förfest till Hasselbacken (som blev helfest), för tre år sedan :P Hehe.
När vi kom hem sov alla i huset.

Dagen efter steg jag upp med mamma vid halv åtta, sedan umgicks vi nån timme innan hon åkte hem. Vi gick bort och lämnade lite saker i nya huset, handlade, hem och duscha och göra iordning mig och barnen. Vid ett kom Tfans systerson Polisen och hans flickvän, för att välja bland våra utsorterade bebiskläder. Aimée passade på att leka med sin poliskusin med :)

Framåt två kom svärmor och svägerskan med sina familjer, sedan tog vi oss bort till Tfans bror, för att fira hans 40årsdag. Han fick en betalad natt på hotell i Malmö och middag på restaurang ihop med sin sambo, och blev både glad och överraskad. Han som hade önskat sig en skruvdragare :)

Idag tar jag det lugnt med barnen. Vi har handlat och varit på lekplatsen. Aimée och jag har ätit mellanmål nu medans Bums sover middag. Hon vaknar nog strax...

Det rycker fortfarande i min shoppingnerv, dumma skatteåterbäring! Fast ändå inte, det är ju kul att få pengar! :D Det är bara det att jag är väldigt glad åt att göra av med dem :) Vi ska ju till GBG i sommar, bara Tfan och jag, och meningen är ju att jag ska spara pengarna tills dess. Fast egentligen vill jag bara knata rakt in på I Robe You och bränna alltihop :P Men då blir ju inte GBGresan så himla rolig...

Stressigt!

Min hjärna börjar tröttna på stressen nu, och vi har knappt börjat :P Iaf så visar det sig med bortfall av ord, oförmåga att koncentrera mig, sömnstörningar osv. Det bästa är nästan när det känns som om nån tryckt på pausknappen :P Jag ser och hör när folk pratar med mig, men jag förstår ingenting :P Lyckligtvis så tar just den symtomen mest ut sin rätt här hemma, när jag slappnar av, så det blir inte så farligt ;)
 Jag kan inte göra annat än att acceptera läget, försöka hålla mig lugn och se till att inte späda på det som redan gror i huvudet på mig. Visst, det betyder att jag inte är världens roligaste fru eller bästa mamma, eller kompis för den delen. Men huvudsaken för mig, är att jag lyckas hålla huvudet över ytan den här tiden, tills allt lagt sig. Skulle jag ge efter för allt som vill fram, så hade jag inte kunnat stiga upp ur sängen på morgonen. Jag hade inte klarat av att gå och lägga mig när jag vet att det kommer att ta timmar innan jag somnar. Att gå ut hade inte varit och tänka på.
Men nu har jag familj, barn. Så jag tänker ta mig en dusch. Gå till Postgatan och se efter om jag inte kan lägga förmiddagen på att måla kökstaket en sista gång, och hoppas att ungarna inte tänker hänga i håret på varann under tiden. Vi ska till loppisen, och till ica för att handla fredagsgodis. Sedan ska det passas in mellanmål och middagsmatlagning...

Så livet går vidare... Fast det hade ju inte skadat med lite sol! :)

Fju!

Vi har haft en del att göra den sista tiden :P Förra veckan skrev vi kontrakt på "gamla" huset, med de nya köparna. Efter lite budgivning gick priset upp så att vi fick lite extra för det. Nu har vi till den 12 juli på oss att renovera på det nya huset och flytta dit.

Så idag har jag haft overdrive-växeln i. När jag gjorde frukost imorse, kom Fredrik förbi med flyttlådor. Härligt! Tack snälla Maria, för att du erbjöd mig dem! Ni räddade min dag! :D Efter dagislämningen gick Bums och jag hem igen, och jag började packa. Tre lådor vitrinsskåpspynt, annat pynt, tavlor och foton. Två lådor och en pappkasse syprylar, två sopsäckar tyg, en säck garn, 6 pappkassar med böcker, var vad jag fick ihop på 5 timmars packning. Då skulle allt pynt packas in i tidningspapper... Jag kommer att få tigga tidningsinsamling av folk, till slut slog jag in i elgigantens reklamblad :P
Sedan kom mamma och lillebror. Bror och jag körde bort till macken och hämtade släpet som jag hade bokat, medans mamma roade barnen. Sedan tog vi en liten fika, som laddning innan.
 Mamma tog barnen och gick till ica, medans Björn och jag började packa bil och släp. Förutom allt det jag packat, tog vi med alla extra stolar vi hade i källarn, min symöbel, barnens lekmöbler och fotöljer, ett par hyllor, en utdragssäng... Precis när vi höll på att packa in det första kom Tfan hem, han tog en liten matpaus och precis då dök Gustav upp! Härligt! Männen tog en umgåspaus, medans Björn och jag körde och packade ur det första lasset. När vi packade det andra lasset började det regna, jag ringde till mamma som kom och mötte upp med ungarna på Postgatan. Vi hann med tre lass sammanlagt, sedan lämnade Björn, Tfan och Aimée tillbaka släpet, medans vi andra knatade bort till Pizzerian. Det blev en lång och trevlig middag, med mycket musik och konstnärsprat.
 
På vägen hem hade jag en trevlig pratstund med Gustav, samtidigt som jag blev duktigt knottbiten.
Väl hemkomna var det läggning för barnen, och sedan dess har jag suttit paralyserad här :)

Imon ska Svärmors Lasse komma och hjälpa oss köra en massa skräp till Linnebergatippen. Innan dess ska det komma en man och göra energideklaration på huset. Sedan ska väl Gustav förhoppningsvis dyka upp. Det blir fullt ös imon med, men Tfan ska vara ledig hela dagen, så jag har barntjänsten imon :)

I övrigt har vi varit på 25års kalas i helgen. Det var trevligt som vanligt, vi såg knappt av Aimée för hon hade fullt upp med kusinerna, medans Bums hade fullt upp med att göra sitt bästa för att charma alla hon såg :)

Igår var jag på Postgatan och tog emot Ria från Nybro som kom och hämtade det mesta som vi inte ville ha kvar i huset. Aimée och Bums var väldigt roade av att det kom folk i lastbil och hälsade på :) Det var skönt att bli av med det mesta iaf. Tyvärr tog de inte med bokhyllesystemet a´la 70tal :P De sålde tydligen inte... Jag är inte överraskad ;)

Nu ska jag pausa hjärnan lite. Mumsa choklad och glo på nått. Naturligtvis har vår parabol gått i pension så att det måste fixas. Förra gången jag ringde till elfirman i byn om det, tog det så lång tid att parabolen kurerade sig själv och började fungera igen :P Men nu verkar den inte vilja mer.
Så det får bli film... Eller MASH. Det är lagom ansträngande :)

RSS 2.0