Oops.

Jag suger verkligen på att skriva blogg :P Glömmer bort det hela tiden, fast det kanske är ett tecken på att man har att sysselsätta sig med? Vad vet jag, iofs så tror jag inte att jag gör så himla mycket nyttigt istället. Jag sitter mest i soffan och småstickar lite, eller vid datorn och jagar nya favvomärken som en galning.

Senast jag skrev hade jag precis varit på V.Psyk för utredning. Idag ringde kuratorn därifrån och bokade upp ett möte. Hon ska hjälpa mig i kontakten med FK. Jag tacklar de flesta av mina problem med FK, med att bara ignorera och låta bli att ringa. Jag vet mycket väl att det absolut inte är rätt väg att gå, men efter att ha blivit misstrodd i så många år, så orkar jag inte ta det helt enkelt. Nu är det meningen att kuratorn ska fungera som en länk mellan mig och FK. Det låter bra i mina öron :)
 Det knasigaste var att hon ringde i förmiddags, efter dagislämningen. Vilket betydde att jag var precis i slutet av min joggingrunda (med barnvagn), när jag svarade :P

Igår var Aimée, Bums och jag i Växjö och träffade min mamma. Jag hade lovat Aimée ett besök på Leo´s Lekland efter att hon vant sig av med nappen. Nu blev det av, trots att båda barnen vaknade snuviga. När vi steg på bussen i Alstermo, var vi två med barnvagn, vilket är tillräckligt för att ta upp all plats för just vagn. Tio minuter senare stannade vi för att plocka upp folk i Älghult, och där stiger det på en ensam tjej med tvillingvagn... Jahupp! Packa upp Bums ur vagnen, fälla ihop vagnen och stuva undan den. Åka buss med ett barn jämte och ett barn i knät. 40 minuter senare kräks barnet i knät av åksjuka. Ovanligt. Jag var föreredd så långt att hon bara fått smörgås till frukost (istället för gröt) och jag hade en plastpåse redo, så jag slapp bli kräkt på.
När vi väl kom in till stan insåg vi att stadsbussarna ut till leklandet gick sketdåligt. Så vi tog en taxi istället. Det kostade 150kr istället för 40kr, men det var det lätt värt.

Väl där lekte Aimée och Bums som galningar. Vi hann med att äta lunch, åka kana, hoppa studsmatta och en massa annat innan Aimée fick en glass och vi gick ut mot busshållplatsen.

Nere i stan strosade vi mest runt lite, Aimée fick en dricka och Bums hade somnat redan på vägen mot busshållplatsen. Väl på bussen hemåt, började Aimée gnälla om att hon minsann inte alls ville hem, utan till leklandet igen. Gnället fick ett abrupt slut när ungen somna mitt i en mening :P Bums pendlade lite mellan vila och sömn, lyckades hålla sig kräkfri tills 2 minuter innan vi skulle av :P Snark.

Hade Core och Zumba på kvällen, och det behövdes. Om inte annat så som paus från mammarollen :) Jag kände hela dagen att jag kunde hålla ångan och humöret uppe, men när jag väl kom hem och kunde slappna av, så kom en överjävlig trötthet och huvudvärk. Så hade jag inte tränat hade jag somnat framför tv:n, antagligen med glass i magen... Så jag tog en Ipren och gick och svettades istället :)

Idag har jag som sagt joggat. Aimée har varit på dagis, de hade någon slags städdag. De stora barnen gick runt i byn och plockade skräp. Dagis höll sig på gården, men rensade ut bland leksakerna och fick nya hela grejer. De hade fått mat ute, alltid lika uppskattat.
När Bums och jag hade hämtat Aimée fortsatte vi till Bäckparken, vilket jag hade lovat under ett svagt ögonblick kvällen innan när hon inte ville somna. Så, vi var fortfarande ute. Kom bort till parken och hann leka i tio minuter innan hon inser att grannpojkarna kommer hem från dagis och de har ju grävmaskiner på sin tomt! OMG, detta får inte missas :)
Så vi spenderade en pch en halv timme i deras trädgård, innan det blev dags att dra sig hemåt för matlagning. Stuvade makaroner och kassler blev det. Ungarna fick korvarna som blev över igår, och alla verkade mätta och nöjda.

Aimée somnade snabbt ikväll, och det är inte konstigt efter åtta timmar utomhus :) Jag önskar att hon alltid fick vara ute på det viset. Hade det funnits ett utomhusdagis så hade vi valt det :)

Imon är det fredag. Jag och tjejerna ska få besök av en mamma med bebis under förmiddagen, vilket jag alltid uppskattar. Skönt med någon att prata med ibland :)

Nu ska jag strax gå och lägga mig. Bums har blivit sjukt täppt och dan, så jag misstänker att jag inte kommer att få sova så himla mycket i natt...

Tillbaka!

Näe, jag har inte slutat blogga, jag har bara glömt bort min blogg ;)

Nej, men alla dessa sjukdomar vi har tampats med de senaste veckorna har verkligen tagit musten ur mig. Men nu är vi på väg tillbaka.

Anledningen till att jag sitter här vid halv sex, är att jag ska jobba idag. Kortpass, så det är "bara" 11 timmar det handlar om :P

Igår var jag på ännu ett möte med tester och utfrågning på V.Psyk. Igår fick jag äntligen lite respons angående diagnos, men jag återkommer om det senare när jag verkligen vet något.

Vi var på banken och skrev de sista lånepapprena med igår, och firade med pizzeriamat efteråt :) Härligt!

Elektrikern har varit på Postgatan i tre dagar nu, och är nästan färdig. Han trodde dessutom att det hela skulle kosta mindre än han skrivit på offerten, eftersom ingenting har strulat. Sedan att han är vvskunnig är en stor bonus! Han skulle fixa med de hemska rören i skafferiet, som förstör för vår stora plan :P Det har varit kök på övervåningen, så i skafferiet går det gamla vatten-och avloppsrör, helt i onödan:P

Skriver mer senare, min buss går om 30 minuter! Ha en bra fredag alla!

In sickness...

Den senaste veckan har gått i sjukdomarnas tecken. Aimée var hemma hela förra veckan, och Bums hade samma hosta och feber.
På torsdagen var jag inne i Växjö för att gå på sista mötet på utredningen som V.Psyk håller i, men 20 minuter efter att jag satt mig på bussen så ringde en sekreterare och ställde in :P Lönt. Jag var iaf tvungen att fortsätta in, för jag skulle handla födelsedagspresenter till Aimée. Klarade av presenterna på två timmar, och hittade dessutom två par skor till mig själv. Ett par ekologiska, supersköna vardagskängor och ett par finskor :) Som mormorskängor typ, fast i modernare tappning, med lite cowboystuk på :)

I fredags och lördags jobbade jag 27timmarspass, passet från ... Ja, det var helt obeskrivligt, skönt att jag kunde ringa in mamma iaf! På söndagen blev jag "rumpsjuk" och fick dessutom flickornas förkylning. Aimée kunde gå på sin gympa, men jag fick hålla mig borta från motionen. Jag lär inte kunna gå på varken Core eller Zumba ikväll, fast att jag känner mig bättre idag.

Igåf fyllde Aimée fyra år. Hon firades först på eftermiddagen, när Tfan kommit hem från jobbet. Hon var jätteduktig hela dagen, fick fyra ljus i sin frukostsmörgås :) Sedan gick hon till dagis, efter att hon beslutat att hon numer har slutat med napp och klippt sönder sin sista.
Hon fick potatisgratänt till middag, precis som hon önskade. Det blev köpekladdkaka som tårta. Bums var vaken med illont i magen precis hela natten, jag fick sova 90 minuter sammanhängande, så jag hade ingen som helst ork att baka något.
Men jag lyckades hålla fasaden hela dagen, Aimée jätteglad för alla presenter. Bilder kommer på bilddagboken så småningom...
Nu ska Aimée tydligen ha hostmedicin. Sedan är det dagis, och jag hoppas på ett par timmars vila idag...

Liten sjukling..

Jag som hade sett fram emot lite vardag, fick en sjuk Aimée istället. Hon var inte glad på mig imorse när jag upplyste om att det råder feberförbud på dagis. Nu ligger hon nedbäddad i soffan och tittar på Nalle Puh. Bums har dagens vila på övervåningen.
Jag fick messa Tfan på jobbet, för att be honom ha sin frukostrast hemma, så att jag kunde ta cykeln till Ica för att handla. Nu är det ordnat iaf, så vi har middagen hemma iaf.

Detta skulle bli veckans enda normala vardag, men det sket sig. Imon ska Tfan vara hemma. Det kommer folk till Postgatan för att installera pelletsbrännaren. Vi hade ju planerat att ha bergvärme egentligen, men det blev faktiskt för jävla dyrt.
På torsdag ska jag in till Växjö för att gå på sista mötet i utredningen på V.Psyk. Det är meningen att jag ska få den "slutgiltiga svaret", och jag är nervös. Blä. Huvva.
Tanken var att Tfan skulle följa med in, vi skulle handla födelsedagspresenter till Aimée och han skulle boka tatueringstid. Nu får vi väl se om Aimée är frisk till dess. Och om hon orkar gå lång dag dessutom. Annars får han stanna hemma med ungarna.

På fredag ska jag jobba, långpass dessutom. Puh! Bra att jag inte är trött i förväg :P Hoppas jag inte blir sjuk bara...

I lördags var vi på Påskmiddag hos Svärmor. Påskbord, istället för julbord :) Gott var det och allmänt trevligt. Aimée fick en nystickad tröja med matchande mössa som hon älskar högt :) Hon stannade dessutom över natten och blev hemkörd på söndagseftermiddagen, så vi fick en hel del gjort på Postgatan. Nu har vi rivit ner all takpapp, alla tre lager golvmatta och masonit som låg på bädgolvet i köket är borta med. Det blev en hel del spik att dra ur, men ändå inte sånna mängder som vi hade här. Dessutom var golvet på Postgatan i fint skick, till skillnad från det i vårt nuvarande kök. Här blev vi tvungna att lägga plastmatta, eftersom brädgolvet var fullt av spikhål och dessutom ordentligt spacklat på sina ställen...
 Vi flyttade runt lite möbler med, så att de vi inte ska ha står i ett rum, och de som ska behålla i ett annat. Jag bar upp ett litet runt bord från källaren. Jag hade planer på att måla det och ha det i mitt arbetsrum, men det var så maskätet att det knappt höll ihop :P Så jag bar ut det i carporten, där jag råkade ställa ner det lite våldsamt och då gav det svarvade benet vika. Det var bara pulvet kvar innanför färgen :P

Jag har stickat färdigt den ena vanten av de första i den KAL jag är med i. Finfin randig vante blev det :) Tumkilen bråkade lite, jag vet inte vad jag gjorde för fel först, men det ordnade sig iaf när jag repade upp och började om. Sedan fick jag repa upp en gång till, när jag upptäckte att jag stickade lite väl hårt, eller har för långa tummar :P Fick iaf sticka några extra varv för att tummen skulle passa. Nu har jag precis börjat på vante nr två. Det går i en rasande fart, lätt och roligt mönster :)

Nu ska jag fortsätta slösurfa lite, sedan vaknar nog Bums när som helst :)

RSS 2.0