Efterlängtat besök.

I tisdags eftermiddag kom Gustav äntligen och hälsade på! Har inte träffat honom på över ett år, så det var skitkul att ses :) Han kom vid femtiden, med juleskum ;), och kom inte hemåt igen förrän 00:30. Mycket skitsnack blev det, och ta igen ett år gör man ju inte i första taget :P Han är helt underbart rolig fortfarande, och när han väl är här inser jag hur mycket jag faktiskt saknar honom när vi inte kan träffa honom. Förhoppningsvis ska han stanna ett tag, det vore skoj :)

Igår tog vi det lugnt. Jag fick sovmorgon till 10:30, verkligen inte fel, men jag hade världens halsont ihop med en smula huvudvärk. Precis vad jag önskade mig. Dessutom är det ju svinkallt och halt överallt, men jag släpade med mig till ica iaf. Termobrallorna på!

Idag har Tfan sovmorgon. Han ligger fortfarande kvar i sängen. Om tre timmar går min buss in till Växjö, och innan dess ska jag hinna packa och duscha... Kanske mata Bums med en tallrik gröt med. Jag hoppas att det är lite butiker öppna i stan, så att jag slipper åka direkt till Alvesta. Jag ska jobba imon, men jag måste åka 12:30 idag för att kunna börja 07:00 imon :P Sedan går bussen hem från stan 13:15 på lördag, då jag slutar 07:00. Buhu, det är synd om mig. Men! Det är storhelg, vilket betyder en härlig hundring extra i timmen :) Det är det värt, hade det varit vanlig lön så hade jag aldrig ställt upp och jobbat över dessa helger. Men det betyder ju att nån annan måste jobba...
Det är iaf mamma som jobbar passet innan och efter mig, så jag har iaf sällskap. Dessutom hinner ju inte mamma och jag ses så mycket just nu eftersom de håller på att renovera torpet. Så jag tar det som lite egentid med henne.

När jag kommer hem igen, så kommer Gustav och presenterar sin flicka :) Vi får väl se hur sent det blir då :)

Plää! Fortfarande ont i halsen, och nu nyser jag med! Näjj, jag är inte sjuk!  :P


Vardag!

Jupp. Nu är julen över. Tfan grejar med lite fönster och jag är hemma med barnen. Bums sover just nu, och Aimée kollar på tecknat.
Vi hade jättetrevligt igår. Alla verkade nöjda och glada :)
Aimée fick en skruvdragare och verktygsbänk av mina föräldrar, så nu är hon precis som "Händige Manny". AV min lillebror fick hon Hello Kitty wallies och en underbart HKkudde, med en massa skojiga saker i. Den har dragkedja med lås, och i kudden är det fyra skrivbland i tyg, med 3 pennor som man kan skriva på dem med (går dessutom bort i tvätten), ett blad med fack för foton, en plastficka för brev eller annat hemligt, ett anteckningsblock och mp3högtalare :) Jag hade dött ifall jag hade fått en sån när jag var liten :P
Bums fick en trälarv som man ska stapla små träringar i olika former på av Emma, ett set med mjuk ringskallra, mjukiskanin med skallra och en snuttefilt av Björn, och ett presentkort på Po.P av mina föräldrar.
 Tfan fick två filmer av mina föräldrar och Emma, och ett presentkort på Akademibokhandeln av Björn.
Jag fick presentkort på HM av Björn och ett presentkort på Gina Tricot av föräldrarna och lillasyster :) I år har jag fått presentkort för drygt 2000kr! Jag är bortskämd. Eller så har jag varit fantastiskt snäll :)

Idag kommer förhoppningsvis Gustav och hälsade på. Hade lite smskontakt igår, så ifall inget skiter sig så ses vi nog under dagen...

Avloppsproblemen vi har haft över jul, löste sig iaf igår. Ragn-Sells kom och tömde två timmar innan gästerna kom, så vi hann spola i toaletterna och duscha av oss :P Pläää! Jävla gamla hus! Nästa gång vi köper hus ska avloppet vara gjort innan vi flyttar in. Morr!

Nu ska jag hoppa in i duschen.. Fast först ska jag hänga upp en klänning på tork!

Julijul...

Jag har jobbat :) Och firat jul. Vi firade julafton här hemma. Aimée fick en liten klapp på morgonen, Hello Kittyplånboken. Hon blev jätteglad, och pratade om att hon ville gå och handla. Så när vi hade klätt på oss och ätit frukost tog vi vagn och pulka till Ica, och Aimée handlade lösgodis för 12kr. :) Lycklig unge :)

Vi tog det ganska lugnt under dagen. Lagade maten och åt strax efter 14:00. Sedan tittade Aimée på Kalle Anka, Bums tog en lur och jag gick en snabb promenad. Sedan öppnade vi julklappar. Tfan och jag öppnade våra vid tolvslaget, som vi brukar. Jag fick Pinks Funhouse-touredition, samlingsskiva med Thin Lizzy och ett presentkort på Skrinet. Tfan fick tre bakböcker och ett par tjocka strumpor :)
Aimée fick sina klappar och blev supernöjd. Bäst var nog bilmattan :)
Bums fick muggar som man sätter i varann och kan stapla på varann, och de blev en hit. Hello Kittybilen har vuxit till sig i populäritet, och Aimée blev inte lycklig när vi gjorde klart att den inte tålde storasystervikt. Dock är det den enda julklappen som Bums har fått ha ifred :P

På kvällen körde Svärmor och Lasse mig in till Växjö, där pappa mötte upp och skjutsade till Alvesta. Mamma jobbade hos Emma, så vi satt uppe och tittade på film, sedan gick jag på mitt pass på Juldagsmorgonen. Dagen var ganska lugn, men den kommande natten bjöd bara på 3 timmars sömn, ej i följd. Så jag var ganska mör när jag åkte in till Växjö efter mitt pass. Passade på att knata in på Skrinet med mitt presentkort, men allt som fanns kvar var för dyrt för mig :P Så jag hamnade på I Robe You istället, och förhandlade mig på två klänningar! Underbara kläder!!!
Åkte utt till Svärmor, och snart kom Tfan med tjejerna med, och jag hann umgås med dem och sätta på dem julkläderna innan resten av gästerna kom. Mycket god mat och fina klappar. Jag fick presentkort på Åhlens av min hemliga Tomte, Tfan fick en bok om tatueringskonsten av sin och ihop fick vi en ask After Eight. Bums fick massor av fina kläder, en plocklåda, Bultbräda och ännu mer kläder. Aimée fick morgonrock, pärlplattor och pärlor, HelloKittysängkläder, HelloKitty hängselklänning och pannband och en nalle.

Vi hade köpt en 80cm hög nalle till tjejernas kusin Cayenne, och hon blev helt frälst! Hon bar runt på den hela dagen, och på kvällen fick vi ett mms, där hon hade med den i sängen när hon sömnade för natten :)

Igår tog vi det lugnt. Handlade och ojjade oss över avloppet. Det tömdes i slutet av oktober, men nu är det tydligen fullt och behöver tömmas igen. Bläää! Jävla gamla satans hus! Jag blir så trött på det!
Så idag ska vi ha avloppstömning och senare kommer min mamma, pappa och lillebror för att fira jul! Det blir trevlig :)

Nu ska jag hämta posten..

Värsta varmt...

Idag har vi bara -10grader ute. När Tfan och jag gick och la oss inatt var det -19 ute. Vet att jag skrev -17 på FB, men det är för att jag läste av innetermometern och den är alltid 2 grader snäll... I köker hade vi 17 grader istället för gårdagens knappa 15, så det är ju värmebölja här hemma! Hör hur alla pellets bara "klingklingkling!"...

Tfan jobbar lite idag, fram till lunch kan jag tänka mig. Fina, gamla fönster ska renoveras, det tar sin lilla tid.

Aimée tycker att det är orättvist att dagis har jullov idag. Det är ju tisdag! Då ska man gå på dagis!! Förklara att "nu är mamma och pappa barnlediga, och då får du bara gå femton timmar i veckan, och inget alls under julledigheterna", för en ilsk treåring. Jullov är najs, men tre veckor är låååång tid. Hon lär få fnatt innan det är dags att gå tillbaka, vilket automatisk betyder att även vi föräldrar kommer att få spader, men det är sånt man får leva med :) Det är ju skönt att hon vill gå dit. Man kan bara hoppas att det håller i sig tills hon börjar skolan...

Idag ska jag jobba extra. Tjejen som har mitt gamla städjobb ska vara ledig över jul, så jag hoppar in för henne. Fick veta igår att det var denna veckan jag skulle hoppa in :P Snark. Julveckan som inte är ett dugg uppbokad! Lika bra att ta tag i det med en gång, för jag behöver ha en extra dag till städningen ifall jag inte hinner allt idag. Så imon, eventuellt lite mer städning efter att Tfan kommer hem från jobbet, sedan är det julafton! Firar hemma med lilla familjen, sedan får jag skjuts av svärmor och Lasse till Växjö, där pappa Uffe plockar upp mig och kör mig till lillasyster. Där ska jag jobba över juldagen, på annandagen åker jag direkt från jobbet till Svärmor för det obligatoriska julfirandet med Tfans familj. På söndagen är vi lediga *andas, andas!*. Sedan på måndag ska vi fira jul med min familj, mamma, pappa, lillebror, moster och kanske mormor. Sen är jag ledig till nyår! Åker till mamma på nyårsafton, jobbar nyårsdagen,och är ledig igen.
Imon kommer dessutom vår Gustav hem! Har inte träffat honom sedan jag var nygravid med Bums, hade liten kula och rosa hår på huvudet :P Det var ett tag sedan :P Det ska bli så kul att se honom igen. Bara han inte får för sig att hälsa på på juldagen, för då jobbar ju jag! Då får han stryk :P ;D

Imorse hade Bums inte pinkat igenom blöjan! Halleluja! Jag upplever dessutom att jag fick sova inatt. Fast det kan vara för att jag bara värmde vällingen vid nattmatningen inatt, och bestämde att Tfan skulle mata. :P Men sen tror jag att hon höll sig lugn hela natten.

Hur fan ska jag kunna putta runt en städvagn i denna snön?! Jag bara undrar. Genomkall om händerna lär jag bli med. Fan.
Jag ska inte klaga. Det är extra peningan, och det är trevlig. Vi har dubbla teliaräkningar, lån och Eon i januari, så alla bidrag räknas. Har sökt det där fondmedlet i år med, men vi har redan fått det två år i rad, så jag tror inte att vi kan räkna med det i år med. Synd, 5000kr hade inte suttit fel.

Näe, nu ska jag se vad ungarna busar med...

Vinterdag!

Kallt,kallt,kallt! Vi hade 14.8 grader i köket när ungarna och jag steg upp. Vred upp värmen, så det börjar krypa uppåt nu. Har hunnit med frukost till alla, Bums har fått en omgång gröt med efter det och lämnat ifrån sig en bläblöja.
Aimée och jag har gjort pepparkakskola, som står på kylning just nu. Den är så enkel att göra! Tre ingredienser plus kryddor, kokas i mikron, kyls och bryts i bitar. Den blir alltid bra :) 
 
Nu sover Bums middag. Hon var tvär idag, var inte alls med på sovanoterna, men var bara grinig när hon var vaken :P Till slut gav hon upp, och jag kunde lägga henne i nybäddade sängen. Bäddade om den igårkväll, och fick byta lakan igen imorse. Helt otroligt vad det barnet pinkar! Hon kissar ner sängen flera gånger i veckan, och det hjälper inte att byta på henne under natten. Det är precis som om hon hade gett sig fan på att pjamasen ska vara dyblöt varje morgon :P

Aimée har precis varit ute och lekt i snön. Hon lärde sig en ny läxa idag. Den lyder som följer; Rista inte på torkvindan, om du står under den och vindan är täckt med snö. Det slutar med snö i fejan och i jackan. Nu är hon arg för att hon inte fick gå över till grannungarna. Men jag tycker faktiskt inte att man behöver vara där och springa varje dag. Det vore väl en sak ifall de var ute och lekte, men de ska ju in med en gång, glo på film och äta fika. Nej tack. Det kan hon göra hemma. Jag tycker att barn ska leka när de är tillsammans...

Nu ska jag hjälpa henne med ytterkläderna...

Ajsche!

Jag har mensvärk, så jävla härligt. Nu kommer jag att ha mens över jul, det var ju precis vad jag önskade mig :P

Jobbade i fredags. Det gick bra, lillasyster var en smula irriterad men annars var hon lugn. Kom, ihop med mamma, fram till att jag inte kunde jobba över natten, eftersom jag ska jobba 24 timmar över juldagen, så jag åkte hem på kvällen. Överraskade Tfan ordentligt när jag knackade lite tyst på dörren :) Vi hade sms:at sedan jag åkte från Alvesta, men jag lyckades hålla mig utan att avslöja min hemfärd :D

Tog det lugnt igår. Jag fick min sovmorgon, en dag tidigare än jag hade hoppats på. För jag skrev faktiskt upp "sovmorgon Fia" i kalendern, fast på söndagen och fick det på lördagen :) Sedan gjorde jag en omgånf fudge, som jag ska skära till och provsmaka idag. Tog upp julskinkan och insåg att den inte var kokt! Jag som alltid köper färdigkokt skinka. Tinade den inatt, och idag ska den in i ugnen. Sedan ska den griljeras. Vi gick till ica, Aimée och var ute och lekte i snön i omgångar, varav en av gångerna med Bums som publik och Tfan som påulkputtare :) Hon hann med en dryg timme inne hos grannungarna med, innan jag hämtade henne för tacomiddag. Tfan såg på en fotbollsmatch på tv, och dagen var allmänt lugn.

Idag är det Tfan som har sovmorgon. Han hade matningen inatt och imorse, så jag steg upp efter att Bums ätit sin frukostvälling vid 07. Aimée vaknade ganska snart efter det, och sedan dess har jag bytt bajsblöja och Aimée har ätit på sin frukost i trekvart. Vissa dagar är det så långsamt att jag misstänker att det snart börjar växa mossan på smörgåsarna :P

Puh! Jag har ont i ryggen med, utöver mensen. När jag jobbade hade jag ryggontet ihop med en djävulsk huvudvärk, som jag verkar dra på mig så fort jag lämnar hemmet en längre stund... Borde nog ta upp det med V.psyk, men eftersom jag inte har fått någon ny tid dit, så kan det nog dröja... Mina resultat från utredningen kanske var svårtydda? :P

Blabla... Nu ska Aimée tvätta av sig, sedan ska hon få öppna sin kalender...

Jullov!

Idag går Aimée sista dagen på dagis, sedan har hon jullov. Hur länge har jag lite dålig koll på, jag får nog passa på att fråga :P Jullovet firas iaf med julfest i Kungaskogen, med besök av självaste Jultomten! Har ni hört nått så spännande?! Jag tycker nog att det är lite fuskigt :P
Klädde på henne med lite jultema, röd-och vitrandig klänning, med röd kofta med vita fyrklöver på och grå strumpbyxor. Lagom korvigt att ha under termobrallerna. Hon var glad i outfiten, ännu gladare blev hon när personalen sa att hon var extra julfin idag :D Hon är lätt att hålla lycklig, oftast.

Igår var jag ju i Växjö för det sista julklapps-shoppet. Jag hann knappt in, innan jag träffade en av mina coolaste, äldsta vänner, Sara som gick i samma högstadieklass som mig. Henne blir man alltid glad av att träffa! Nu jobbar hon dessutom på Bike4Fun, en av mina gamla stammisaffärer, så nu kan jag träffa henne när jag vill :D Jag hann faktiskt med allt jag ville igår. Dessutom hittade jag en gudomlig butik som säljer bohem/shabby chic/romantiska kläder. Det var så mycket fint och så många intryck att jag knappt kunde tänka. Det slutade med att jag lade femhundringen jag fått av mamma till garn, på en tunika på halva priset. Jag fick en krona tillbaka :P Vaaarför har jag så dyr smak??? Tfan! Jag skyller allt på dig, jag var very low maintenance(?) innan jag träffade dig!
Jag hann in på Åhlens och fynda en tunika på en tredjedelspris och strumpbyxor osså. Nu är det bara ren tur att jag får en slant på fredag, annars hade det inte blivit roligt över helgen :P
Så nu har jag alla Tfans klappar, min hemliga julklapp till Annandagen är halvklar, och allt småplock är kompletterat. Effektiv som jag är, så prioriterade jag bort middag på stan mot två chokladbitar, en cola och mer shoppingtid, vilket resulterade i dräggtrött Fia med ont i magen runt kvällskvisten. Det löstes med supersött te och två smörgåsar. Gårdagen gick verkligen inte i nyttigheternas tecken, men det brukar sällan julen göra endå, så jag tänker inte bry mig om det.

Det snöar fortfarande här. Imorse var det -6grader på den snälla termometern här hemma, vilket betyder att det i själva verket är typ -8 grader ute. Najs. Jag drog på mig termobraller, vinterkängor och min Nikitajacka, och intalade mig att den verkligen är en superfodrad vinterjacka. Det är den inte. Det är en vindtät jacka, med ett tunt viskosfoder innuti. Jättevarmt .P Jag har hittat den ultimata vinterjackan, men tyvärr kostar den 3000kr, så det får nog va. Jag tänker inbilla mig själv att jackan duger bra med en tröja under och att det inte kommer att vara kallt särskilt länge... Det går säkert jättebra :P

Förresten så köpte jag mig en askalas klocka med ett gammalt presentkort som legat och skräpat i ett par år. Röd plastklocka för 200kr, kan det bli bättre? Jag har inte haft klocka på 14 år, om man inte räknar ett infall för tre år sedan, när jag inbillade mig att en rosa blingbling Playboy klocka med inteäktadiamanterbaraglas på, var min kopp te. Det var det inte, så nu hänger den på en spik i hallen och går fel. Snark. Jag har en fin klocka på länk med, en så som man fäster någonstanns och stoppar i fickan, men den fungerar inte. Dessutom använde jag den först som dekoration bara och brydde mig inte om att den inte gick. Tänkte att det bara var batteriet som var slut. Sedan bytte jag batteriet, tre år efter att jag köpte den på rea, och då visade det sig att klockan var sönder. Snark igen! Jag hoppas att min otur med klockor nu har vänt och att min röda skönhet ska vara snäll mot mig länge :)

Nu måste jag dra på mig termobrallerna. Det är dags att gå och hämta Aimée. Bums somnade 10:20 eller 10:40, jag minns inte vilket, och har sovit sedan dess. Hon vaknar nog snart, och gröten har redan klar. Häpp! Idag är jag effektiv. Jag har stickt färdigt mina strumpor med... Eller har jag redan skrivit det? Iaf så blev de färdiga idag, och de ska bli härliga att ta på, så fort jag har duschat. Efter dagis. Och kanske efter ica med. Har en jättelik låda julklappar till ungarnas kusiner som ligger där och väntar. Måste ta ut pengar till bussen med, ska ju jobba imon. Helt dygn dessutom, för jag var sjuk den helgen jag skulle ha jobbat de timmarna. Sedan jobbar jag ett dygn nästa helg med, och helgen efter det. Jag längtar redan efter att få vara ledig igen, innan jag har börjat jobba.

Nu måste jag ta mig i kragen!

Vad ska man tycka...

Igår kom Aimée hem med klösmärke på läppen. Det är andra gången på en vecka. Förra gången hade hon rivmärken i ansiktet. Tog upp det med personalen båda gångerna, men de hade naturligtvis inte sett något, som vanligt. Jag blir så trött. Jag förstår att de inte får hänga ut andra barn, men jag vill veta om det är barn som Aimée inte kommer överrens med. Hur vet jag att det inte är Aimée själv som startar bråken, ifall ingen ser barnen? Om hon gör saker som hon inte får, så vill jag ju veta så att jag kan tillrättavisa henne, och jobba på det hemma. Dessutom är det alltid samma barn det handlar om, en flicka och en pojke. Men, personalen håller fast vid att de inte har sett något. Fla, flaaaa... Jag är inte på dagis mer än vid lämning och hämtning, men t.o.m jag ser "tecken" på att de inte kommer överrens. På lucia t.ex. Aimée stod i den främre raden och var lite halvfokuserad, så fokuserad en 3½ åring blir misstänker jag. Mitt i uppträdet drar pojken henne i glittret, och sedan är det klippt. Aimée står mer vänd åt hans håll än framåt, vaktar sitt glitter och glömmer bort att sjunga och ha kul. Bajs. Jag menar inte att alla barn måste komma överrens med sina dagiskamrater, men man kan väl åtminstone hålla isär dem, så att barnen kan ha kul på varsitt håll?

Well, well. I måndags var jag hos mamma och pappa Uffe för att hjälpa till med flyttstädningen. Jag hann med spisen och kylskåpet. Maken till skitiga ugnsplåtar har jag aldrig sett! Dessutom fick jag skitont i huvudet av allt rengöringsmedel, så resan hem handlade mest om att inte spy av värken. Jag hann dock in i centrum för att köpa de sista klapparna till Aimée och Bums. Helges Håla är ett mecka för den som har HelloKittyälskande ungar! En liten luddig ryggsäck, en fin plånbok och hårsnoddar hittade jag till Aimée. Sedan fortsatte jag till Åhlens. På julmiddagen med jobbet fick vi anställda varsitt presentkort på 200kr på Åhlens, så jag utnyttjade det och köpte en staplapyramid och staplamuggar till Bums. Hon är helt pysselfixerad! Det kommer att bli bra.

På Lucia började det snöa här, och igår tog det ordentlig fart! Nu har vi värsta vinterland här. Så mysigt med snö äntligen! Jag är dessutom modig och drar på mig termobraller. Jag gillar snö, men hatar kyla. Jag är hellre hemskt klädd än frusen. Att frysa ligger ungefär på samma plats som bränna tunga på hett te, för min del. Jag undviker det i det längsta. Imorse fick jag dessutom sätta på vinterhjulen på Bugaboon. Tack gode gud för vinterhjulen :) Nu plöjer vi fram som värsta ångvälten, om än lite lättare kanske ;)
Aimée blev överlycklig över all snö. Hon har börjat vara ute och leka själv, vi har insett att hon klarar av det, det är mest vi föräldrar som måste lära oss att hon är äldre än vi tycker ;) Igår var hon ute i över en timme, efter att hon och jag hade ätit middag. Innan dess hade hon varit ute 40 minuter efter att vi kom hem från dagis. Det är så härligt med barn som tycker om att vara ute och leka.

Idag ska jag pöllsa in till växjö. Jag ska handla de sista klapparna, och förhoppningsvis komplettera min garderob lite. Vi har tvättdag just nu, och denna gången gick det lite väl långt, för jag luffsar omkring i Tfans adidasbraller här hemma.. Jag borde nog ta en koll i tvättstugan och se om det finns nått på torkstrecket som jag kan ha på mig idag.
Tfan var inne igår och kompletterade sina klappar, så han är helt färdig med det. Gött! Då kan det bli julafton! ;D

Tlööööött...

Får inte jag sova om morgnarna snart, så kommer jag ha ihjäl någon! Fy fan, va trött jag är! Är inte uppe mycket för att ha "bebis", men det räcker för att förstöra min nattsömn. Tfan är alltid uppe mer än mig, för han vaknar lättare, så han har oftast sovmorgon. Igår och idag steg jag upp först, ikväll ska jag till mamma och pappa för att hjälpa till med deras flyttstädning, så det blir ingen sovmorgon imorgon heller. Sedan är det ju dagis tisdag, onsdag och torsdag, ingen sovmorgon då heller. Jobbar fredag till lördag= ingen sovmorgon då heller. På söndag kanske man kan få önska sig en sovmorgon? Det ska jag fan skriva upp i kalendern.

Igår var Aimée och jag på bio med Lena och Nova. Vi såg Nicke Nyfiken 2, och Aimée tyckte att det var roligt. Det var hennes första biobesök, och det gick riktigt bra. Hon blev lite rastlös när godiset tog slut, men då fick hon sitta en stund i mitt knä och då lugnade hon ner sig. Det var sammanlagt fyra barn på bion :) Aimée, Nova, ett barn som inte bor i Alstermo samt de bioansvarigas ena barnbarn i Aimées ålder. Vi var sist att lämna biografen, som ligger i Folkets Hus, så när de hade plockat ner bioplanschen fick Aimée den. Den satte vi upp ovanför hennes byrå på rummet senare på eftermiddagen.
När vi kom hem hade Tfan fixat middagen, så vi kunde sätta oss vid matbordet med en gång.

Tidigare på dagen hann jag t.o.m klämma in en joggingrunda. Min mandel har lugnat ner sig, inget svullet och knappt öm alls, så jag friskförklarade mig själv, drog på mig träningstället och kastade mig ut i kylan. Det var kallt. Dessutom kändes det verkligen att jag inte har sprungit på drygt en månad, har varit sjuk en längre stund, ätit fel och lagt på mig något kilo. Som väl är så har det inte blivit mer. Fy, va tungt det var! :P Det blev min lilla basicrunda på 15 minuter. Jag hade nog dött om jag hade gett mig på nått längre ;P

Ska ju åka till föräldrarna idag. De har flyttat ut på torpet, så imon är det meningen att mamma och jag ska städa köket. Jag åker ikväll, annars hade jag fått åka tidigt som fan på måndagsmorgonen, för att jobba hela dagen och sedan åka hem med sista bussen. Då kommer jag inte att vakna på halva tisdagen, och det känns lite trist. Så, det kändes bättre att kunna åka i lugn och ro idag istället, sova en hel natt, utan barnaskrik och välling, och sedan åka direkt till städningen. Det blir mitt sista besök i Skruva, de nya ägarna flyttar in i årsskiftet.

Idag hoppas jag att jag ska bli färdig med en socka till ett sockepar som jag stickat på sedan... I somras? Det var ett tag sedan iaf, och den första strumpan har varit klar lääänge... Allt detta stickande har negativ effekt på min alvgrodanblogg. Det ser ju ut som om jag inte gjort någonting på typ en månad, men jag stickar varje dag! Det är bara det att jag stickar ganska långsamt :P Men jag har fotat ett par brallor, som redan hunnit bli för små, och pepparkakskläderna! Iofs så var Bums byxor för små... Hon har helt 80 i byxor, tydligen, och 74/80 i överdelar...

Nu ska jag snart ge mig ut i snön och springa min runda. Sedan ska jag smäcka i mig lussebulle! Det ju lucia idag :D

Svullen mandel...

Jupp. Förkylningen verkar ha gett med sig, men den lämnade munsåret from hell, samt en svullen mandel efter sig. Munsåret är bara ruva nu iaf, men mandeln är fortfarande svullen. Ringde VC, men väntade för länge så det fanns inga tider kvar till mig. Fick erbjudande om en bokad tid imon, men då ska vi julhandla så det går inte.

Imon ska de lussa på dagis. Jag fick färdigt lussekläderna i eftermiddags, precis i tid.

Nu ska det borstas tänder på Aimée.

Long time, no blog...

Jag har varit sjuk och tyckt synd om mig själv. Kunde inte jobba i fredags, som det var tänkt. Förkylningen visade sig vara värre än vad jag hade planerat. Jag tänkte ju bara bli lite snuvig, osså skulle det gå över på nån dag. Men nej då. Jag har haft skitont i halsen och rinnig näsa. Vid ett par tillfällen fick jag nog, och stoppade upp en papperstuss i näsborren, men det hjälpte bara med det värsta rinnet. Dessuotom envisades näsan med att bara täppas igen på ena näsborren, så det blir skitkonstigt när man försöker dra in... Knas. Som grädde på moset, kom i söndags världens största förkylningsblåsa på överläppen. Härligt, speciellt när det var julskyltning i byn, och man var ute bland folk. Den där blåsan har nu plågat mig fram tills idag, den är fortfarande där, men den dunkar åtminstonde inte längre. Den har börjat läka med, så nu börjar det bli ruva på den. Igår såg jag ut som om jag hade fått stryk.

Men, som sagt, julskyltningen kom vi iaf ut på. Aimée och jag började t.o.m dagen med att gå till Bäckparken och leka på lekplatsen. Sedan gick vi vidare till ica, jag tappade min iPhone så att simkortet trillade ur när Tfan ringde. Handlade banan till Aimée, massor av burkmat till Bums, eftersom hon är en petig liten skit och inte vill äta mitt hemlagade, och ägg till söndagens pannkakemiddag.
Väl ivägkomna på julskyltningen hamnade vi på Folkets Hus. Där surade Aimée ihop för att det inte fanns korv med bröd att äta. Hon nöjde sig till slut med en liten kaka istället. Sedan investerade hon även i en kylskåpsmagnet i minimala grytlappsversion (skitdyra!) och 5 chokladbollar i en liten påse. De var billigare, och väl var det, för de var inte goda! Jag misstänker att det var margarin istället för smör, och för mycket kakao. Blä. Tfan och jag smakade varsin, medans Aimée gladeligen smaskade i sig tre!
Jag hittade en rättvisemärkt body med grön ko på, till Bums, och rättvis lakritskola. Mums.
Vi fortsatte till Brandstationen, där Aimée äntligen fick sin korv, och en dricka som hon envisades med att vi skulle ha. Den glömde hon dock bort senare, och det slutade med att Tfan drack upp den på natten :P

Igår hade Tfan sin första papplediga dag! Aimée var på teater med dagis på morgonen, så vi fick ett par timmars umgås där. Bums slog till med knappt en timmes vila under hela dagen, så hon var rätt mosig framåt eftermiddagen. Aimée var osså trött igår, jag vet inte vad det är med ungarna nu. Det är väl vädret, fy fan va less man blir av det eviga regnandet! Tror att det har regnat sedan torsdag/fredag här nu. JAG VILL HA SNÖÖÖÖÖÖ!!! Ingen jul utan snö.

Tfan tjuvkollade just min tillstanhandlalista... Plötsligt såg jag att han fyllde i den! Jag hade en punkt där det stod "Julklapp till Tfan". När han var färdigt stod det "Julklappar till Tfan". Mycket märkligt ;D

Lena och jag har börjat träffas på kvällarna och gå promenader igen! Härligt! Det är så skönt att komma ut utan barn nån gång om dagen, och att ha en tjejkompis man kan lita på, och att prata med. Ikväll går vi igen :)

Jag har börjat julstressa. Nu i veckan ska Tfan och jag åka in till stan var för sig, för att handla klappar till varann. På fredag ska vi mastodontjulhandla, med svärmor och båda barnen. På lördag ska jag baka lussekatter och kanske gå på bio med Aimée, Lena och Nova. På söndag är det lugnt, ifall jag inte ska åka till mamma. Annars åker jag på måndag, sedan stannar jag över dagen och hjälper till att flyttstäda deras kök. Tisdag,onsdag och torsdag ska Tfan antagligen jobba lite. Fredag-lördag ska jag jobba, sedan ska det julpysslas, bakas och göras godis, Tfan ska antagligen jobba lite till veckan efter, samtidigt som jag ska hjälpa till med trappstädning två pass över jul, jobba extra över jul, fira jul.... Gaaaah! It´s all gooood! :D

Nu ska jag nog hoppa in i duschen. Bums har haft förmiddagsvila sedan vi lämnade Aimée på dagis. Typiskt nu när Tfan är pappaledig. Letting him in easy, I guess :D Nåja, hon vaknar nog med ett vrål snart, och då planerar jag att vara otillgänglig :)

Bröllopsdag!



Idag är det fyra år sedan! Jag hade gått ungefär halvvägs med Aimée, och det var slask ute :) Alla i familjerna var med oss, och "min" Sofi var brudtärna. Vilken underbar dag, och de åren som gått har varit fantastiska! Jag hoppas på fyra till, och fyra till, och fyra till... :)

Jag älskar dig, du fick mig att sluta överleva och börja leva!

Go´mörron!

Blääää.... Jag är fortfarande dassig. Var uppe en timme inatt och matade Bums, och vyssade så att jag själv somnade :P Jag är verkligen ingen nattmänniska, iaf inte efter att jag somnat ;) Det blev inte precis trevligare för att jag är förkyld.

Aimée sitter med mig vid matbordet, äter frukost och ser på Playhouse Disney samtidigt. Hon ska äta upp sin smörgås, sedan ska hon få öppna luckor i sin julkalender. Jupp, luckor. Jag glömde bort lucköppningen i allt kalasande igår, så det får bli två luckor idag istället :)

Apropå kalaset, så tänkte jag dra en obligatorisk paketlista. Av mamma och pappa fick jag boken Sticka, och en peng som det bara går att handla garn för :P Lillebror gav mig en  handlavadduvill-peng ( märkligt att få pengar av sin lillebror, jag blev så överraskad att jag gladeligen bar hans dricksglas till bordet när han kom för att äta :P). Moster hade köpt en jättelik, fin bok om pärlmönster. Det känns som om någon försöker få in mig på ännu en hobby... Mormor och morfar hade köpt benvärmare, och av mosters man Jörgen fick jag ett halsband han gjort själv. En kopia av ett vikingasmycke som hittats vid utgrävningar i Birka. Fint var det, jag älskar att få saker som folk gjort själva!

Jahupp, nu har Aimée ätit upp sin smörgås, och Bums har skitit ner sig. En helt vanlig onsdagsmorgon :)

Dassigt..

Har haft en fantastiskt trevlig eftermiddag med min familj, men det orkar jag inte skriva om nu. Jag har nämligen gått och blivit genomförkyld. Tfan ilade efter glassen, medans jag sitter i soffan och avslutar en stickning... Fast inte ju nu då :P

Det får bli mer skrivet imon.

Tisdag.

Här loggar man in, och får se nya kommentarer! Alltid lika trevligt :)

Igår hade jag kalasbaksmälla ihop med barnen. Aimée var trött hela dagen och Bums skrek så fort jag inte bar på henne, hela eftermiddagen.. Härligt.
Jag började förbereda dagens kalas redan igår. Min moster är vegetarian, och jag tyckte att hon skulle få nått annat än brocolligratäng, som annars är min grej. Så det fick bli grönsaksbiffar. Aimée var helt förundrad! Precis som om vi aldrig har grönsaker här hemma :P Hon påstod iaf, utan att ha smakat, att de var goda och att hon osså skulle smaka på kalaset. Fine by me! Så emellan gallskriken fick jag biffarna färdiga. Tfan kom hem och vi åt middag, sedan fortsatte jag med Bullebröden. Det är en dansk uppfinning tror jag. Som vanliga bullar, fast med massor av kanel och kardemumma, osså skär man inte bullarna som vanligt, utan man rullar ihop sin deg med fyllningen på, och lägger den i en brödform med bakplåtspapper. Häpp! En limpa med massor av gott :)

Idag ska jag göra potatisgratäng, vanliga biffar och sallad. Inte mycket till vila idag inte.

Fast jag fick mig ju sovmorgon imorse så jag borde ju klara mig :P Jag vaknade 08 av att Aimée låg i Tfans säng och viskade "Mamma, vi måste stiga upp nu!" Vilket hon  hade helt rätt i! 08:15 brukar vi gå ut genom dörren :P 08:35 var vi hemifrån och Aimée var inne på dagis 10 minuter senare. Bra jobbat. Jag fortsatte ner till macken och hämtade ett paket. Tre ljushållare till min taggtrådskrona. Det blir fiiint, hoppas jag :)

Nu måste jag ta tag i detta...

RSS 2.0