I skogen.

Nu sitter jag i skogen, eller ja, andra sidan skogen :) Kom hit igår kväll efter en skitseg bussresa. Fram till växjö gick det bra. I Växjö bytte jag till buss mot Lammhult. Allt är lugnt, jag kliver på och sätter mig bakom mittutgången, på "barnvagnssidan". Det är lugnt i bussen. Då kommer det en man med liten hund i famnen, han stannar vid min plats och står och velar, medans det kommer fyra personer till som ska längre bak i bussen. Så jag tar upp min väska i knät för att han ska kunna sätta sig där medans de går förbi... Tro ni inte att han sitter kvar?! Med stor jacka och den jävla hunden i knät! Och där sitter jag, med stor gravidmage, med ryggsäck i knät, en cola, växel, plånbok och bussbiljett i händerna. Jag hade för fan knappt plats att knöla ner plånboken i väskans ytterfack. När jag insåg att han inte skulle flytta på nsig, utan sitta kvar med sin hund upp i fejset på mig, så sa jag "ursäkta, jag måste flytta mig. Jag kan inte sitta här, jag är gravid och det blir så trångt"
 Då svarar människan att "det kunde jag väl ha sagt från början". Men va fan?! Jag trodde väl inte på allvar att han skulle knöla ner sig själv och sin jävla loppmopp jämte en höggravid packåsna!! Men det var jag för väluppfostrad för att säga, så jag bara flyttade mig och höll käft, som vanligt.. Jävla människa. Luktade sprit gjorde han med. Jag menar, vem vill ha en främmande hund i ansiktet? Jag tycker om hundar, har själv haft hund. Men jag vill inte ha en främmande hund upp i synen, speciellt inte när jag är gravid och luktkänslig. Bleä.

Kvällen gick åt till att snacka skit :) Fyllde i några papper om jobbet, och ritade av klädmönster till mamsen. Tryckte i mig smörgås och O´Boy, sedan satt jag vid datorn tills det var dags att sova.
 Idag ska vi åka till moster och hälsa på. Det ska bli roligt. Det var länge sedan jag träffade henne, och nu har hon ju flyttat och renoverat och grejjat :) Tur att mamma har bekväm bil :)
Tanken var från början att vi skulle ha med Aimée och åka buss dit. Javisst! Första bussen till byn där moster bor, gick strax efter 12. Då skulle Aimée och jag få vara i Växjö i två och en halv timme. Då skulle vi komma till moster strax innan 13:00. Sedan gick sista bussen hem vid 17. Och då får vi verkligen vara iväg hela dagen, Aimée skulle ha somnat på bussen på vägen hem, hon hade fått ha blöja, eftersom bussarna inte har toalett, och jag misstänker att det blivit alldeles för mycket runt omkring för att Aimée skulle uppskatta utflykten. Det slutade med att Aimée fick stanna hemma och vi tar bilen istället. Halleluja för kollektivtrafiken :)


Mammatid..

Pratade nyss med mamsen. Imon ska hon och jag åka till min moster och hälsa på. Moster och hennes sambo har flyttat till Linneryd, så vi ska kolla in nya huset :) Knas att mitt ex bor i samma lilla bonnaby :P
 Men iaf, när vi pratade idag föreslog hon att jag skulle komma i eftermiddag, så slipper hon stressa imon och vi kan åka när det passar. Messade Tfan och kollade med honom och han tyckte det oki. Så 16:45 i eftermiddag åker jag ut mot andra sidan skogen. Ska bli trevligt att umgås med mamsen, utan tidspress och utan barn, ja, förutom det som ligger i magen vill säga :)

Så nu måste jag fixa iordning middag till idag, så att jag hinner äta med familjen innan jag åker. Sedan måste jag hitta på mat till imon, så att Tfan slipper stressa med det innan dagishämtningen. Ska skicka ett par brev med, och ta ut pengar till bussen.. Puh! Det ska nog lösa sig.. Packa med..

syverkstad..

Har lite sypaus nu. Har sytt ihop två bodys så här långt idag. Har gått ganska bra, bortsett från att jag sydde på en ärm på fel håll.. :P Väldigt lätt att sprätta bort när man använt overlocksömmen :P
 Har klippt ut mönster till en bodysuit med. Ska strax börja med den, är tanken. Är trött och sliten idag. Känns som att jag har fått nån slags förkylning. En sån som aldrig blir något, men som kan hålla i sig i två veckor, så att man går omkring och känner sig halvdassig.. Uscha. Trevligare kan man ha. Men som väl är så är Aimée länge på dagis idag, så jag har tid för mig själv och min förkylning :)

Har ringt mamsen, men hon verkar inte hemkommen från jobbet än. Börjar jag sy så ringer hon väl, det slår aldrig fel :)

Fick bebisens overall på posten idag. Fyndat brun manchesteroverall i 56. Kollade på Po.P´s hemsida, men i år hade de bara vita eller blå overaller i manchester, så det fick va :) Bättre med begagnat i rätt färg.

Nu har jag skrivit önskelista med:) Fyller ju 25 den 25:e november. Är du nyfiken så är det bara att höra av sig :)

Nu var det den där bodysuiten som väntade..

Buskisbarnvakt.

Igår var det lördag! Tfan och jag var bjudna på Buskis och middag av Tfans chef. Så strax innan 13:00 kom svärmor och hennes man, som skulle agera barnvakter. Aimée glömde bort att hon brukar ha 30-45 minuters invänjning på alla som kommer, med det kan kanske ha varit för att jag förberett henne på att de skulle komma. Och att hon dessutom skulle få leka med dem själv hela dagen, medans vi skulle iväg en sväng.
 Precis när vår skjuts kom och jag började knyta mina skor, började Aimée med sin mamma-gråt. Som om skoknytningen inte vore tillräckligt komplicerad som det är, med ett bowlingklot på magen :P Vi hann 30 sekunder hemifrån innan svärmor ringde och berättade att Aimée tystnat när vi stängt dörren. Skönt! :)

Väl hos chefen fick vi lite fika, innan vi åkte vidare till Kalmar och buskis. Föreställningen var kul, fast att jag föredrog andra akten, när det var mindre "buski-kal" *buskis-musikal* och mer sketcher.
Efter buskis var det smörgåstårta och efterrätt hos chefen igen. Tiden flög iväg och vi hade väldigt trevligt.

Tfans mamma kom och hämtade oss i Målerås. Aimée hade varit glad och på gång hela eftermiddagen. De hade varit borta hos Tfans bror och hans familj, och flickorna hade lekt en massa. Sedan hade Aimée somnat vid en Findusfilm halv åtta på kvällen :)
 Hon vaknade till när vi kom hem, och var grinig nån halvtimme, men somnade om.

Idag verkar det vara en skruttig dag. Det bara regnar, och Aimée har fått för sig att hon ska "äta nånt" hela tiden.. Dessutom måste vi handla. Bleä...

Knasbarn :)

Idag går Aimée länge på dagis. Knasungen springer och hoppar in på dagis 06:45 :P En annan är glad att man lyckats hålla sig vaken hela vägen dit. Misstänker att det var utetemperaturen som höll mig vaken idag ...

Det känns som att jag har en förkylning på gång.. Passande, eftersom vi är bortbjudna imon, och ska ha barnvakt hela dagen. Känns helt mysko. Nog för att man är van vid att lämna henne på dagis, men nu är det farmor och farfar som ska passa i flera timmar. Undrar hur det kommer att gå. Det är ju inte värre än att vi kan åka hem igen. Men, troligtvis flyter det på strålande, det brukar ju göra det när det gäller henne :)

Idag planerar jag att varva lite stickning med sömnad. Ska klippa ut och sy ihop ett par bodys hoppas jag på. Nån pyjamas vore bra att få ihop med. Får se. Det börjar bli tunt i tygförrådet :P Borde ta och beställa lite. Dessutom behöver jag tryckknappar till bodys och pyjamasar..

Nähäpp. Lite te kanske skulle bota krassligheten?

Men va härligt..

Gårdagen kändes som en sån där dag man önskar att man aldrig stigit upp..

Först visade det sig att caféet i Lenhovda är stängt på onsdagar, så jag fick spendera en timme efter mvcbesöket i snålblåsten. Kallt som fan. Sedan kom jag hem till brevet från f-kassan, vilket gjorde att jag helst bara ville gräva en grop åt mig själv. Senare på dagen visade det sig att min cykel tydligen har havererat efter ett av sina många fall. Ännu senare på dagen visade det sig att vårat avlopp har kloggat ihop, igen, och vi måste ha hit en spolbil... Hör ni kronorna som klingar? Det är alla pengar som lämnar vårt sparkonto. Bye,bye!

Jag har iaf ringt kommunens slamtömning, så det ska ordnas idag. Dessutom har jag ringt till min handledare och lämnat ett meddelande, så hon kommer väl att ringa upp under dagen. Bajse. Cykeln får klara sig. Vi gick till dagis imorse istället, det tycker Aimée är så kul iaf så det gör ju inget.

Var på mitt livs första föräldramöte igårkväll. Kommunens talpedagog var där och informerade om elevhälsan och sitt jobb. Personalen berättade om höstens tema, och påminde åter igen om ytterkläder. Nya idén är att barnen ska ha stickade pulsvärmare, så att de kan ha tunnare vantar med mer rörlighet. Det är ju bra, men nu lät det som att man knappt fick skicka med "termovantar". Hur gör vi när det är en dm snö ute då? Jag kan faktiskt inte ha fem olika par fingervantar på olika ställen.. Får fråga om det.. Dessutom skulle vi tänka på rörligheten i vinterkläderna, kan man klättra och krypa i dem? Jag tycker att det är svårt att röra sig själv i termobrallor, jag förutsätter att det är likadant för Aimée. Huvudsaken borde ju vara att de är varma? Det är faktiskt svårt att hitta alla de där plaggen som personalen pratar om. Jag är lycklig om jag har pengar till termobraller som verkar vara varma, vattentäta och med tillräcklig rörlighet.
Jaja, skulle ha frågat om det är dags att sätta på termobrallerna eller om det räcker med täckbyxor än.. Men det var ingen personal och mötte upp idag, så jag får väl ta det senare då..

Jahupp. Jag ska leta upp en prinsessklänning..

Jävla f-kassan..

Igår var allt bra med försäkringskassan. Idag fick jag brev därifrån. De påstår att jag fått utbetalning jag inte hade rätt till, och därför är skyldig 2882kr. Dessutom står det att "du är återbetalningsskyldig efter som du borde varit medveten om att du fått utbetalning du ej har rätt till" ÅÅÅÅÅH!!! Fan, va jag ångrar att jag ens andades ett knyst om att börja jobba igen, för det har för med sig så mycket strul och skit, så det har knappast varit värt ansträngningen! Allra mest önskar jag att jag inte var beroende av eländet och bara kunde skita i allt.
Iaf påstås det i brevet att utbetalning jag fått 1maj till 30 juni inte skulle gjorts, men enligt mina tidigare papper står det inget om att jag inte skulle ha rätt till pengarna. Dessutom var jag noga med att fråga om utbetalningarna när det grejades med min ersättning, och då skulle det minsann inte vara några problem..

Gah! Skitkassan.

Nu ska jag lämna över till min handledare. Hon vet säkert vad som ska göras.

För mkt tv..

Kollade upp från datorn och fick syn på en tjej från Miami på Miami Ink, i bikiniöverdel.. Min första kommentar är "Herregud! Riktiga tuttar!"

:P Jag tittar nog för mkt på just det programmet...

Annars är jag fullt normal :D

Good vibrations..

Nu har jag pratat med min handledare på f-kassan. För en gångs skull var det ett bra samtal, min handledare är ju väldigt bra :)
Hon tyckte att jag gjorde rätt i att vara hemma som jag var nu. Vi bestämde att jag skulle höra av mig och det fanns någon aktivitet som jag ville prova på under föräldraledighet, annars ska vi höras någon gång i sommar.
Så nu på förmiddagen har jag skickat in begäran om att få ut föräldrapeng med början i november.  Det blir inte mycket, eftersom jag fortfarande inte har kommit upp över garantinivå när jag har jobbat.. Men, det är alltid något. Iaf eftersom jag får behållamin aktivitetsersättning samtidigt. 

Vi tog det lugnt igår. Jag sydde ihop tre par byxor medans Aimée var på dagis. Kul att ha tid till sömnaden, och måndagar har jag extra mycket tid för mig själv. När jag hade hämtat Aimée hade vi lite fruktstund innan Tfan kom från jobbet. Sedan cyklade vi till ica. På vägen hem från dagis lyckades jag deesutom med konstycket att välta med en stillastående cykel. Efter att ha stannat för att släppa förbi en bil, så att Aimée och jag kunde korsa vägen. När jag skulle cykla vidare hade jag högsta växeln i, ihop med elak motvind, så jag tippade över så att både Aimée och jag hamnade på gatan. Men jag kunde hålla emot hela tiden, så det slutade bara i en stilla nedläggning :)

Vi hade varma mackor till middag. Så inspirerade var vi :) 

Snart ska jag till dagis för att hämta Aimée igen. Vi ska till ica och handla lite allmänt. Sedan är det väl filmdags antar jag. Det brukar vara det efter dagis :)  
Idag har jag iaf hunnit med ett par muddisar till henne. Provade ett tajtare mönster, de jag sydde igår kändes lite väl "flängiga" :P

Lite gravidinfo! Vaknade vid fem imorse av att bebis rumlade runt i magen. Än så länge har jag fått vara ifred på nätterna, men den tiden verkar förbi nu :P Ska bli spännande hos BM imon. Med Aimée mättes magen redan i vecka 23, nu ska det göras imon, i vecka 28. Lite skillnad. Ska bli kul att se hur mycket större jag är denna gången.. Magen ser ut att ligga ungefär fem veckor före mot graviditeten med Aimée... 

Effektiv helg.

För att vara en familj utan aktiviteter och socialt liv, har vi varit fruktansvärt effektiva denna helgen!
 Först firade vi att det var fredag, och att Tfan inte blev "tvungen" att jobba över, med att ta det sjukt lugnt. Vi var på ica, lagade middag och såg på film..
 I lördags var vi uppe i ganska normal tid, runt 08, med en busande Aimée i sängen.. Började med frukost och film, sedan messade jag Lena för lite umgås. Fick inget svar, så vi cyklade till Bäckparken för lite gunga och kana.. Aimée åker cykelsits till ica, mamma får inte cykla, bara leda cykeln. Det gillade inte min gravida kropp, utan väl framme vid ica fick Tfan lyfta ur Aimée ur stolen för att jag hade förvärkar igen..
På vägen hem fick jag sms från Lena, som gärna kom förbi med Nova för lek och te så fort Nova hade vilat middag.

Vi gjorde hemgjord pizza till lunch, Aimée blev så lycklig att hon hoppade jämfota när hon fick veta vad vi skulle äta :) Pizzorna var goda iaf, och mitt i maten anlände Lena och Nova. Flickorna lekte och bråkade om leksakerna en stund, medans vi andra drack te.
 När Lena skulle åka fick jag följa med. Vi lämnade Nova hemma hos hennes pappa och knatade bort i byn, till Jenny, som hade Meandi-party.
Satt i en supermjuk, halkig skinnsoffa som inte var lämpad för gravid med förvärkar :) Försök sitta bekvämt när du hela tiden halkar ur soffan, säger jag bara :)
Varken Lena eller jag handlade något. De grejor jag kunde tänka mig att köpa var för dyra eller slut i rätt storlek/färg. Så där sparade jag en slant.

På kvällen hade vi gos till Pirates 3.

Idag började vi med ordentlig sovmorgon! Jag vaknade kvart i tio, av mig själv. Helt sjukt.  Vid frukost fick jag mess från Becky som undrade om vi var hemma under dagen. Vilket vi inte var, för på lördagkvällen hade Tfan ringt sin mor och frågat om de var hemma idag, så att vi kunde komma och hälsa på. Dit åkte vi halv ett. Med buss naturligtvis, hade bilstolen med oss, eftersom vi blir hämtade i Lenhovda. Nu har Aimée kommit upp i 17.2kg, så idag provade vi att sätta henne framåtvänd i bilbarnstolen. Det funkade bra, och hon verkade sitta i en bättre ställning, dessutom klämdes inte hennes fötter som bakvänt.
 Aimée lekte i flera timmar med farfar. Meningen är att de ska vara barnvakter nästa helg, och eftersom vi inte har haft barnvakt särskilt mycket så känns det lite nervöst. Vi tyckte att det kunde vara bra med lite umgås innan det var dags för den stora dagen :)
 Vi tryckte i oss stora mängder äppelkaka och vaniljsås innan vi åkte hem...

Hann precis lägga Aimée innan Becky och hennes kille kom och hälsade på en timme ungefär. Trevligt att ses, precis som vanligt. Synd bara att det blev så sent att vi knappt hann umgås. Jag var dessutom ganska trött och seg efter dagens bussåkande. Kanske inte världens roligaste umgås :P

Imon är jag barnledig. Aimée är länge på dagis, och jag hoppas hinna sy lite innan förvärkarna sätter stopp. Nu ska jag duscha och sedan sova...

Gårdagen..

Jodå. Vagnen blev såld! Kom hem från dagislämningen och fixade iordning den. Knatade iväg till busshållplatsen i vad jag tyckte var god tid. Var där 10:04, bussen ska komma 10:10. Men igår var det den "galna tysken" som körde *har faktiskt inte en aning om vad han heter*, så 10:10 hade jag 1000kr i handen och en barnvagn mindre :P Tjejen som köpte den hade redan haft en vagn av samma märke, och hade läst om den och provat innan, så hon tittade mest så att alla grejor var med och hela, sedan var det klart! Skönt med smidiga affärer!

På eftermiddagen kom Aimées faster med man och dotter och hälsade på en stund. Det tog en stund innan Aimée tinade upp, som vanligt, men sedan var det fullt ös tills de åkte. Kul att träffa dem igen, det blir inte så ofta nu för tiden.

När vi skulle gå till dagis igår, fick Aimée för sig att hon inte kunde gå, och jag fick bära henne halvvägs. Härligt med förvärkar. Tänkte inte på det idag, men fem minuter hemifrån kom samma klagomål. Idag jag såg jag att hon vickade på fötterna i stövlarna, så vi gick hem och tog cykeln istället. MIsstänker att det är stövlarna som är för små. Typiskt! För tidigt för att använda vinterstövlar är det med. Då får ju ungen fotsvamp :)

Hoppas kunna sy lite idag osså. Hann sy ihop två bebisbrallor medans Aimée sov mellanmål igår. Det brukar hon aldrig göra, och det slutade i en jättekissfläck på soffan :P Tur att man har tvättbar klädsel :D
Idag hoppas jag iaf få ihop en bebisbyxa, body och muddbrallor till Aimée. Dessutom borde hon osså få ett par kallingar i nya kanintyget :)

Nu ska jag kolla posten.

in the morning..

Här ringde telefonen 07:45, mitt i påklädningen för att gå till dagis.
Det började i måndags. Då ringde det en familj och frågade om Hauckvagnen jag har på ute på blocket. De ville att jag skulle köra vagnen in till växjö, eftersom de inte hade bil. Men när jag förklarade att jag inte heller har bil, så bestämde vi att de skulle komma till Alstermo med buss på lördag, för de ville ändå ha vagnen. Så idag ringde de på morgonen och ville komma idag istället.. Fram med busstidtabellen! :)
 Det var bara att knata till dagis med Aimée, och sedan hem och ner i källarn för att leta upp alla delar till vagnen. Pussla ihgop åbäket igen, och pumpa däcken. Dessutom har vi bestämt att inte skicka med bilstolen, utan behålla den till bebisen som ska komma. Då var jag tvungen och leta upp vilka konsoller som skulle skickas med och vilka vi skulle behålla. Det finns nämligen två par. Ett till bilstolen och ett par till liggdelen. Men nu är det ordnat.
 Nu ringde de och meddelade att de var med på bussen :) Då ska jag bara släpa mig och hela vagnen till busshållplatsen :P Jag känner redan förvärkarna. Jag som skulle sy idag. Hade ju fått nytt kanintyg på posten och allt.. Men! Som Tfan sa, tänk på peningan :)

Inte lika ont i munnen idag. Håller mig till varma koppen iaf, för säkerhets skull.

Kväll..

Dagen flöt på. Hämtade på dagis och gosade vid film. Började med middagen.
Middagen var nästan färdig när Tfan ringde och meddelade övertid.. Det var lite surt, men! Extra pengar är ju ganska oki :)

Under eftermiddagen har jag klippt ut två par långkallingar och en body till bebis, och ett par muddisar till Aimée. Innan dess hade Aimées egna två par kallingar blivit färdiga. När hon väl hittat ut ur tv-soffan och fått syn på byxorna var det "nya byssen!  Måsse poova!"  Hon hann få på sig det ena paret, orange med kaniner på, sedan skulle det inte provas mer. Det första paret dög utmärkt, tyckte Aimée och vägrade ta av sig dem :)

Blahaaaa.... Det var nått jag skulle skriva, men det föll bort.. Det var säkert inte viktigt :)

Getting better..

Var "bara" uppe fyra gånger i natt, tror jag. Vilket framsteg! Jävla tandkött, jag blir så trött... Men nu verkar det ju gå över iaf.

Jag har hunnit sy färdigt två par långkallingar till Aimée. Kanske hinner jag börja på ett par muddisar med innan det är dags att hämta på dagis. Det är kul att kunna sy igen, nu när de värsta förvärkarna lagt sig. Konstigt vore det väl annars,eftersom jag inte gör annat än vilar känns det som. Nu när jag äntligen har kunnat släppa joxet med jobbet, känns allt mycket lättare. Många av mina problem är psykiska, och det är jag väl medveten om. Har fått en tid hos överläkare på vuxenpsyk i början av november, får se vad han är av för åsikt.

En gravid kompis i byn ringde på förmiddagen. Hon hade träffat samma läkare på mvc, och osså blivit sjukskriven motsvarande 25%.. Knas. Hon väntar även på Auroramöten och börjar bli stressad..

Ringde mamsen, men hon hade redan gett sig hemifrån. Personalmöte på jobbet idag.

Gah! Ont i munnen.. Måste äta.. Huvvaligen..

Bara en sak till!

Jo :P Kom att tänka på en sak när jag läste en väns blogg om föräldrar... Man har lätt åsikter om föräldrar, vare sig man är en själv eller inte. Ungen som gallskriker efter glass inne på Pressbyrån, syskonparet som skriker som vinkelslipar i bollhavet på McDonalds samtidigt som du försöker äta, mamman som irriterat väser "men, kom nu!!" inne på H&M´s barnavdelning, föräldraparet som inte verkar se att alla deras femton ungar far runt som orkaner inne på stormarknaden, pappan som med ett stadigt tag i armen lyfter upp en galllskrikandes 2åring i vagnen..  Känner du igen dig? Det är väldigt lätt att ha åsikter om folk, framför allt de som vi inte känner, aldrig mer kommer att träffa och som vi inte vet något om..
Så, jag tänkte ta min egen familj som exempel! I fredags var vi ju i växjö alla tre, och när jag tänker efter kan det nog finnas några situationer som utifrån sett var långt ifrån idealiska..
1. Inne på pizzerian äter vi mat, direkt efter att vi kommit in till stan. För att förebygga lågt blodsocker och förbannat barn. Resultat? Efter tre kvart har Aimée ätit en fjärdedels hamburgare och ungefär 5 pommes. Hon är inte i närheten av att vara mätt, och vi börjar redan bli lite trötta på att vänta, speciellt eftersom hemresan är planerad så att hon inte ska somna och bli på dåligt humör innan vi är hemma igen.. Så den sista kvarten spenderar vi med att var annan gång fråga "är du färdig snart?" "Ska du äta den?" "Sitt framåt på stolen" "Koncentrera dig på maten"
Jodå, hon blev mätt till slut :)

2. Mellan affärerna går Aimée segt som en snigel och jag vet att det inte är för att hon inte kan gå snabbare, eller är trött.. Går jag långsamt så gör hon osså det. Eller om hon börjar tröttna, då går det osså saktare. Vagn är inte att tänka på, eftersom det bara resulterar i mutor för att få henne att sitta där i fem minuter.
Resultat? Jag säger till Aimée att om hon går långsammare så är det risk att vi glömmer henne :P Det kan låta elakt, men vi märker att Aimée inser att vi inte väntar när man sölar för sakens skull. Har man eller har haft en 2½ åring så vet man att allt som excisterar kan vara spännande att titta på, även om det är samma saker man tittade på för tre minuter sedan. Det handlar inte alltid om upptäckandet, utan osså om att testa föräldrars gränser, tålamod och humör. Det är barnens jobb :) Det är även mitt jobb att sätta gränser, även om det kanske ser illa ut utåt.

3. 45 minuter innan vår buss går har vi ärenden kvar. Jag ska in på Ronnys Symaskiner och köpa mönsterpapper och Tfan ska in i centrum igen och in på Pressbyrån. För att slippa stressa och tjata på Aimée, som glad i hågen knatar på med en klubba i munnen, så delar vi på oss. Jag går före med mitt ärende, Tfan och Aimée fortsätter mot Pressbyrån, och jag ska gå ikapp dem när jag fått mitt avklarat.
Resultat? Aimée tycker inte att det är oki att jag går, utan går med under protest med Tfan och gråter "jag vill träffa min mamma en gång till!!"  Underbart tillfälle att vara pappa :P När jag sedan tog över för att Tfan skulle få gå in på Pressbyrån utan godisklibbig unge, fortsätter hon med gråten i halsen "var e min pappa? To´ min pappa ägen?" :P

Ibland kan man bara inte vinna :D

By the way..

Tfan och jag har kommit fram till att vi är en smula stressade.. Bebis är beräknad att plockas ut ungefär en vecka innan BF, alltså i början av januari. Mellan jul och snittet kan man knappast räkna med att hinna med något. Många släktkalas, julfiranden och dessutom måste man ju få vara hemma och vila lite med... I december, innan jul, brukar vi ha fullt upp med att fixa alla julklappar och allt julpyssel som är obligatoriskt i vår lilla familj :)
Det betyder att vi har november på oss... Att handla de sista grejorna och renovera bebisrummet.. Dessutom behöver Aimée grejor, för att bebisen ska kunna få sina grejor. Aimée har t.ex madrassen och täcket till spjälsängen, i sin nuvarande säng. Så vi behöver ta oss till Ikea, nån gång innan december.

Förutom att det behöver göras, ska ju ekonomin hänga med osså,. Den brukar alltid bli lidande i jultider.. Märkligt :P
 Träffade Lena på väg till ica igår, och hon skulle ge sig upp på vinden och rota igenom Novas klädlager. Härligt med en kompis som inte kan med att göra sig av bebiskläderna:)

Tackes mig.

Tandköttsproblemen fortsätter. Under natten till igår var jag uppe varannan timme och drack kallt vatten. Inatt var det ännu värre. Under ett par, tre timmar var jag uppe var 20:e minut för att dämpa smärtan med kallt vatten.. Tfan fick nog inte sova särskilt mycket inatt.
Han steg upp och tog dagislämningen innan han gick till jobbet. Aimée ska vara länge idag, hoppas att mitt tandkött lugnar sig under tiden. Det är flytande föda som gäller idag. Grundade med smörgås till frukost, sedan blir det Varma Koppen. Vilket jag hoppas finns hemma.. :P

Hurt.

Bajsbajs. Idag skulle jag vara hemma och ta det lugnt, ladda inför morgondagen, då det är meningen att jag skulle jobba..
Det började igårkäll, med chipsknaprande. Hade lite ont i tandköttet runt ena visdomstanden, så jag använde andra sidan av munnen. Inga problem!
Tills jag vaknade imorse. Visdomstanden jag hade ont i från början klarade sig bra, men andra sidan var helt förstörd. Hela dagen har varit en plåga kantad av alvedon och självömkan. Det finns få vardagsplågor som är så illa som smärta i huvudet, framför allt i munnen.
Jag försökte med isbit.. Men det bedövade bara den första smärtan, och ersatte den med en "kalltsomfanimunnen"-kind of smärta.. Tills isbiten försvann. Då återgick allt till den föregående svullettandkött-smärtan.. Det är synd om mig!! :P

Iaf.. Igår var vi i växjö hela familjen. Aimée fick vinterkängor av Tfan och NovaStarjeans av mig. Nu är hon vintermunderad, snön kan komma! :D Hela dagen gick fint, Aimée och jag avslutade med en tur på ica innan vi cyklade hem efter bussfärden.
Två dagar med bussresa och stadsbesök tog ut sin rätt på Aimée, som idag välsignade sina föräldrar med sovmorgon till 10! Jag minns inte när vi fick sova så länge senast, utan att en av oss fått gå upp och va med Aimée för att den andra skulle få sova. Najs var det iaf, och absolut inget man räknar med sedan man blivit förälder :)

Dagen har varit lugn. Sovmorgonen verkade som att den satt där den skulle, för Aimée hade inte några som helst "dagenefter"-tendenser under hela dagen. Liten runda till ica, en vända i parken.. Vi har ritat lite, medans Tfan dammsugade huset. Tvättat och lagat mat. Mitt i där nånstanns klämde vi in en omgång IceAge...

Ikväll ska jag se om jag kan kyla ner mitt tandkött lite, och om jag får sova inatt kanske det blir jobb imon. Vi får väl se.

Right.. :P

Inget dagis, inga tider att passa innan 11:30. Sovmorgonen var given! För mig.. endast. Synd bara att Aimée osså är hemma, och inte ett dugg intresserad av sovmorgon. Tvärtom så kom hon inte till mig 06:47, vi brukar stiga upp 07:00.. Lyckades få henne att iaf ligga i Tfans säng och snooza i 30 minuter innan hon var så prillig att hon höll på att explodera :) Hon valde iaf att inte välsigna min morgonstund med bajsblöja, vilket jag nästan räknade med..

Nu har vi ätit frukost till Monsters Inc. Härliga barnfilmer som ger mig chansen att vakna med min frukost, samtidigt som Aimée har 90 minuter på sig att äta sin, vilket brukar räcka. Hon är något seg på morgonen, och inte ett dugg intresserad av mat, precis som sin pappa.

Idag ska vi in till stan igen. Inte för att jag vet riktigt vad vi ska hitta på.. Jag ska köpa mönsterpapper... Vi skulle behöva handla kläder till Aimée, men det är lite för mycket månad kvar på lönekontot.. Jaja, det löser sig.

Mysko egentligen, med barnkläder. Aimée har haft 86 hur länge som helst, i somras började hon komma in i 92, och nu är 92 alldeles för litet! Hon hann ju knappt använda sina kläder i 92 innan de blev för små.. Tur att jag var förutseende och köpte storlek 98 i de mer speciella kläderna, som alla plagg från NovaStar. Men de kläderna tar jag inte på henne när hon ska till dagis. Det är onödigt.
I veckan hann jag iaf klippa ut mönster och tygdelar till brallor, förhoppningen är att hinna sy ihop några plagg nästa vecka. Då blir det iaf lite påfyllning i lådorna här hemma.

Undra om man borde duscha lite kanske.. Igårkväll hade pannan stannat, så kvällsduschen blev ingen njutbar upplevelse.

Mormortid

Fick spatt av uttråkad-het och Aimées mormortjat igår, så jag ringde mamsen och bestämde träff i stora staden.. Så vi började dagen med att ringa dagis för att säga att Aimée ska på mormoräventyr idag så hon kommer inte till dagis :)
 Sedan tog vi cykeln till busshållplatsen, där vi träffade en trevlig Linda med ett av sina fem barn :) Vi hade att prata om hela vägen in till stan, och båda barnen skötte sig jättebra. Aimée som alltid brukar åla upp och ner ur sätet, knäppa upp bältet och joxa. Men idag satt hon fint tills 20 minuter innan stan, då fick hon sitta i mitt knä och vila lite.
 Väl framme i stan gick vi på toa, sedan mötte vi mamsen. Knatade bort till H&M, köpte vantar till hemma och dagis, och en dagismössa. Mamma letade efter något till Aimée, men hittade inget kul där. Knatade vidare till Stadium efter en snabb tur in på Kicks. Mamma fyllde på sin garderob på Stadium, medans Aimée hittade en svart, stickad Warpmössa med skärm. Grymme ungen :) Det fick bli hemmamössa. Hann gå inne på Lindex i typ fem minuter innan Aimée gjorde klart att hon behövde kissa, och där hade de minsann inga kundtoaletter, inte ens till tvååringar, så vi fick småspringa in på Åhlens. Vi hann gott och väl, men jag satte på en blöja iaf. För att skona mina egna gravidnerver :)
 
Passade på att fika där, när mamma väl kommit ifatt oss. Sedan tog vi ut pengar och gick till Po.P. Mamma hittade en t-shirt och långkallingar till en stolt Aimée.

Hittade Tfans systerson med flickvän, på besök från stockholm, på stationen. Najs :)
Linda och hennes pojk gjorde oss sällskap på bussresan hem osså. Aimée somnade på min jacka, och Lindas pojk somnade efter att han ätit en halv chokladbit :D

Väl hemma hittade vi ett stort paket i brevlådan. Det visade sig vara Aimées termobrallor, som jag vann på Tradera för 189kr med frakt. Kollade på Po.P´s hemsidan samma kväll som jag vann auktionen, och samma brallor kostar tydligen 695kr nya.. :P Bra köp, ja.
Aimée gillade de nya byxorna iaf..
-"Jag ha dom, kommit snöboll"
A´psis :D

Honn skötte sig superbra hela dagen, jag är stoltast! Imon ska vi in till stan igen, men inte träffa mormor. Bara handla och rasta Tfan från Alstermobyn :)

Avbrott i matlagningen..

Jag stod vid spisen, mitt i det kritiska ögonblick där man väntar på att den eländiga påssåsen ska koka upp utan att bränna vid, när Aimée ropade från övervåningen..
-Mamma komma titta!!
-Jag kan inte nu, jag lagar maat!
 
Det tog väl två minuter innan Aimée kom ner och tog mig i handen,

-Mamma, kom!

Jahupp, tänkte jag. Följde med upp på hennes rum.

-Titta mamma, mej hitta bagge!

På en av hennes klossar satt en slö liten nyckelpiga.. Efter lite funderingar bestämde vi att det var bäst att släppa ut nyckelpigan, så vi gick ner och ut på trappen med kloss och bagge.

När vi blåst loss den slöa nyckelpigan från klossen, går en av våra grannar förbi och hälsar.
Aimée svarar, med napp i mun,

-Hej Jens! Ha släpp ut baggen!!

Precis. Inte för att han hörde vad hon sa, men jag kastade mig över mobilen och messade Tfan på jobbet :)
Det är de små sakerna som är viktiga, när man är mamma :)

Frost..

-0.2 visade termometern ute när jag steg upp imorse. Kallt. Blir stressad, över termobraller, vantar, mössor, vinterstövlar.. Så mycket som måste handlas, och jag som knappt klarar av att gå till ica utan förvärkar.. Känns lovande.
Men Tfan tog sig samman och tog halva fredag ledigt, just för att vi ska kunna åka in till Växjö allihop. Tfan själv har inte varit ifrån byn sedan vi var på kalas hos hans syster i grannbyn, i mitten av september :P Han börjar bli less :)

Aimée var världens tröttaste unge imorse. Mellan fem och sex hade hon några hostattacker som gick över, men resulterade i väldigt trött Aimée när det väl var dags att stiga upp. Det tog 20 minuter från första väckningen tills dess att hon verkligen satt vid frukostbordet. Vi hoppade över promenaden till dagis, och tog cykeln istället.

Funderar ständigt över jobbet nu. Jag vill ju jobba, att stanna hemma obetalt de resterande 50% av min arbetstid som jag inte är sjukskriven för, känns lite väl enkelt. Det känns som att jag ger upp, samtidigt som jag vet att det blir väldigt jobbigt när jag väl jobbar. Undrar om jag ska försöka gå något pass iaf nu i oktober. Får prata med mamma när hon kommer hem och är ledig.
Att det alltid ska vara ett evigt jox med läkare och försäkringskassan. Måste ringa min handledare idag. Om jag ändå hade haft min terapeut kvar, så att jag hade haft någon utomstående att spåna med. Jag får spåna med mamsen, som vanligt, tills vi har sågspån i huvudet båda två. :P


forts..

Fortfarande hemma. Ska strax till dagis. Försöker dra till mig så mycket vila som möjligt. Men ena grannen håller fortfarande på med sin röjsåg. Jag blir galen!!
 Nu skulle man haft en ledig kompis att älta sitt elände över :) Undra om Lena är ledig? :P


Jävla dag.

Blä. Det började bra. Tfan steg upp tidigt och tog Aimée till dagis. Själv steg jag upp precis när de gick, och gjorde mig iordning för att åka till Lenhovda och Mvc. Hade läkartid idag.
Träffar läkaren, pratar om förvärkarna, jobbet och det planerade snittet. Fick göra gynundersökning, inte det trevligaste som gravid. Värkarna har iaf inte gjort att jag öppnat mig något. Det är ju bra. Mindre bra var att läkaren bara sjukskrev mig 50% av min arbetstid, med krav att arbetsgivaren ska ordna till mina arbetspass bättre. Jag blir galen. De andra två som jobbar med syster har andra jobb osså, så det går inte att pussla mer. Dessutom jobbar mamma med, och det blir ju att hon får ställa upp och skyffla runt sina tider till höger och vänster, till slut vet man inte när och om man ska jobba! Förutom det, så klarar jag inte av städning, dusch, promenader eller tunga lyft, vilket i sin tur gör att syster inte får något drägligt levnadsstandard när jag jobbar. Skitbra.. Låste in mig på toa och lipade en skvätt efter mitt besök.. :P
  Pratade med Tfan och mamma sedan, och mamma och jag kom fram till att det gäller ju egentligen bara en månad. Oktober ut kan jag köra på sjukskrivningen, lite in i november osså, ignorera det jag förlora och sedan börja plocka ut föräldrapeng i mitten av november. Det är ju trist att behöva ta av föräldrapengen två månader innan bebisen ska komma, men vad ska man göra? Jag ser ingen annan lösning just nu.

Fick ett muntligt löfte om snitt, ska inte behöva gå på Aurora denna gången. Fick även veta vilken dag det blir, eventuellt iaf :) Härligt! Nu är det inte så långt kvar faktiskt :)

Jaja, sedan fick jag sitta i Lenhovda till 12:55 *kom dit 09:00*, eftersom det inte går nån buss hem innan dess.. Segt. Och blåsigt.
När jag väl kom hem, och var helt slut, längtade efter vertikalt läge i soffan... Då sätter vår pensionär i kvarteret att gå runt med sin röjsåg, utanför vår trädgård, på tvrumssidan, där vi redan i helgen fick utsikt över industrierna, tack vare vår andra granne.. Så nu har vi ännu bättre utsikt över... industribyggnader och området de fick gräva på när grannarna hade problem med sitt avlopp.. Jag blir knäpp. Jag har tröttnat på Ängö, jag vill här ifrån. Ge mig skogen! Lugn och ro för fan! :P

Nu ska jag äta, sedan ska jag hämta Aimée på dagis.

Anledning till aktivitet..

Jo, jag glömde ju nämna varför vi var ute så mycket idag. Det är så att höger om oss har vi kvarterets vaktmästare, pensionär som får spader om han råkar stå stilla. Han har kört med en röjsåg halva dagen. Visst, han håller undan sly, gräs och annat elände så att inte ån växer igen. Fine.
Men, till vänster om vår trädgård har vi ännu en granne, kille i 38års åldern * :P* med ny leksak. Nämligen motorsåg. Han sågar ner en massa träd, antagligen för att de ska få bättre vy över ån från sin altan.. Saken är bara den, att det gör att vi osså får en bättre vy från vårt vardagsrum.. Vy över industriernas baksida.. Tack så jävla mycket, säger jag. Inte nog med att man måste lyssna på maskinerna hela dagen, nu ser vi ännu mer av industrierna... Som vi innan var skyddade mot av lövverket.. Sälj skiten innan det blir kalhygge här, säger jag..

Tänk bara hur fint det kommer bli nu när alla löv faller av, både på de sista träden på vår sida, och de få träd mellan industribyggnaderna och ån på andra sidan.. Härligt! Fy fan. Man borde bo i skogen!


Jag blir bara irriterad, och då är det lika bra att hålla sig hemifrån. Får se vad vi hittar på imon.


aktiviteter.

Efter att jag fått spatt av att julkalenderna med Pettson och Findus ständigt ska vara igång, men sällan tittas på, bestämde jag att det var dags att stänga av och gå ut. Jag får spader av en tv som står igång när ingen tittar.
 Ut kom vi. Vi gick en promenad som med barnvagn brukade ta ungefär 20 minuter. Nu tog den nog närmare en timme, utan vagn. Men det gör inget. Vi måste nog alla öva på att Aimée går själv. Hon vid att hålla igång, och vi vid takten som blir. Hem kom vi iaf till slut.
 Väl hemma hade vi fikapaus. Aimée slurpade i sig microljummen O´boy och var lycklig :)

Sedan gav vi oss ut igen. Efter gårdagens haveri på ica, har vi bestämt att hon faktiskt inte får vara med på affären på ett tag. Det var ett ständigt gnäll och tjat, och ignorera allt vad alla föräldrar sa, så det slutade med att jag bar ut henne och satte fast henne i cykelsitsen medans Tfan handlade färdigt.
 Så medans Tfan var och handlade, så var Aimée och jag på lekplatsen i Bäckparken. Jag tror att det blev lättare för alla på det viset :)
Hon hade roligt iaf, och vi fick handlat med. När Tfan hade puttat henne i gungan en stund, började det regna så vi cyklade hem. Nu sitter Aimée med vattenfärgerna och Tfan har börjat med middagen.. Senare är det kringelbak planerat..

Trångt.

Idag är det fotografering på dagis. Så alla barn som brukar vara lediga på fredagar går mellan 08:00-10:30 idag.. Tänkte vara lite förutseende och lämnade Aimée 07:50. Det hjälpte inte. Det var packat av barn, föräldrar och personal i hallen..

Fick på Aimée de nya krokodilvantarna. Jag får nog sticka ett par till. De första är lite små. Tajta runt handleden.

Idag är det officiellt! Jag är nu medlem i byns mammatrupp! Jag har nämligen blivit inbjuden till ett Meandi-party. Personligen, med lapp i Aimées dagishylla. Så går det till i vår by. :P

Idag är jag genomtrött. Hade förvärkar igår, och det sitter kvar i kroppen idag. Tfan jobbar bara till 12:30 idag, det underlättar lite. Dessutom är det trevligt med hela familjen hemma :)

Fel.

Det var ju inte körsbär jag valde i färg på Aimées nya stol. Valnöt skulle det va. Körsbär hade jag ju backup ifall de inte hade valnöt hemma :)

Vaknade med ont i nacken. Kände verkligen inte för att gå upp idag. Men då kommer ju inte Aimée iväg till dagis, så det var bara att kräla ur sängen :) Hon hoppade in på dagis, och personalen som mötte upp tyckte att mamma *det är mitt tilltalsnamn nu för tiden* började se lite svårmanövrerad ut. Jodå, men det är nästan tre månader kvar... Då fick jag frågan jag bara väntat på denna gången... Det är inte två då?! NÄJJ!  Här fås bara en unge i taget, tack. Förresten har Tfans bror redan fått tvillingar, det får inte plats fler tvillingpar i släkten, det argumentet kom jag på nu...

Hannaaaaaaaaa!!!!!!!!! Det är den andra oktober idag. Vad händer!!?? Nyfiken gravid här, borde inte behöva vänta :)

Jag ska sticka "tokkabill"-vantar idag. Aimée har osynliga krokodilkompisar. De ska med överallt, vilket är lite svårt för mamma eftersom mami inte ser "tokkabilerna".. Fast det brukar funka med "jag har den i fickan" eller "du la dem på bordet" :P Ska bli kul att se om hon kopplar ihop vantarna med favvodjuret :)

Puh.

Inte nalle, utan trött. Gjorde Samarkand med svärmor och Aimée idag. Gick bra. Aimée var utan blöja hela dagen. Höll sig till samarkand, där vi gick på toaletten. Sedan höll hon sig hela tiden vi var i stan, började kinka på vägen hem så vi stannade på en rastplats där hon fick gå på toa. Torr när vi kom hem. Gött.

Handlade mat på samarkand. Kollade efter mammakläder på Lindex, men de har tydligen slutat med mammakläderna, för de finns inte nere i centrum heller.. Vad är det meningen att vi ska ha på oss egentligen?? Iaf, handlandet gick bra. Jag mutade Aimée med en leksak. Hon satt fint i vagnen och fick en Duplopolisbil och en bit choklad. Nöjd tjej.

På vägen stannade vi på Baby&Kids. Skulle kolla efter en billigare variant av tripptrappstol, vilket de hade innan. Men nu hade de bara stokke, brio och en ful stol med svarta plastfästen. Efter telefonkonferens med Tfan på jobbet, blev det en Stokke iaf. I körsbär. Snygg. Dyr..
Fotpall till toa blev det med. Där fick det bli budget. 89kr istället för BabyBjörn för 209kr.

Nu är vi hemma. Vi har ätit, cyklat till ica, tittat på film, ätit, bråkat ihop stolen, badat. Nu är Aimée i säng, och jag är helt slut.

Men, inte sååå farligt med förvärkar idag. Kom på vägen hem, men nu har det lugnat sig.. Fem timmar senare :P Man får va glad för det lilla..

RSS 2.0