Kväller.

Måndagen har lunkat på. Vaknade utan mitt hiskeliga hösthumör, hann både springa en kort runda och äta frukost innan ungarna vaknade.
Det har inte hänt så mycket. Det regnade i stort sett hela dagen, om än sånt där smått. Var på ica och Bäckparken med flickorna. Aimée hittade en djup vattenpöl under promenaden hem. Utan regnbyxor hoppade hon som en galning, och blev plaskvåt. När vi fortsatte hemåt upptäckte hon att det lät ur stövlarna...
-"Det låter nått i den... Mamma, jag tvättar fötterna!"
Stövlarna var nämligen fulla av vatten :P Men men, det hör ju till det med :)

Inga tyger och ingen vagn idag. Attans. Vagnen ska dock inte släppas förrän tidigast imon, men man kan ju alltid hoppas :) Femåringen inombords gör det iaf :D

Jag blev medbjuden på ett träningspass ikväll, men jag visste inte hur dags det började så jag kom inte iväg. Kom senare på att jag kunde ju kollat Alstermo IF´s hemsidan, bara för att upptäcka att passet börjat en kvart innan jag fick min snilleblixt :P Ah ja, jag är ändå inte medlem i idrottsföreningen och det ska man ju vara om man vill svettas i deras lokaler.  Jag får väl gå med då... Vet inte om man måste anmäla sig i förväg heller... Hmmm..

Nu ska jag natta Bums. Hon gallskriker en smula.


Destroyerguy.

Jag har sett mycket renoveringar i mitt liv. Både den sorten man gör för att få ett hus någorlunda beboligt innan man flyttar in, få det beboliga riktigt snyggt, och renovering för att restauera och behålla husets ålder och själ.
Jag brukar säga att jag har vuxit upp på en byggarbetsplats, i och med att pappa Uffe är snickare, och han och mamma har alltid köpt hus som behövt arbete. Mormor och morfar bor på en gård där de äldsta delarna är från 1600talet, där pågår alltid någon sorts arbete.
 Mina vanor och intressen för allt detta har smittat av sig på Tfan sedan vi köpte hus, och nu läser vi böcker och tidningar och ser ett antal tvprogram för att få inspiration. I veckan såg vi reklam för ett program på Travel&Living, som hette RestorerGuy. Killen driver ett företag som livnär sig på att restaurera och renovera historiska byggnader i Richmond i USA. Det lät väldigt bra, tills vi började titta... Killen lagade ruttet trä med plastikpadding! Normalt sett sågar man bort all torr röta och lappar med friskt trä. Han renoverade en skorsten genom att blanda cement i murbruket, i en fastighet som bygges innan cementen användes.
Jag blev galen när vi såg programmet, speciellt när han påstod att han restaurerade byggnader och räddade dem från andra snickare, som absolut inte kunde ha en aning om hur man gjorde allt rätt. Synd bara att han med gjorde fel.

Det kan ju vara så att jag är lite irriterad för att Bums och jag har varit vakna sedan 06:15, medans resten av familjen har tagit sovmorgon. *morr!*

Jobbhelg.

Jobbade igår. "Bara" 11 timmar, så jag åkte hemifrån 06:20, och kom hem 23:10. Härligt värre. Fast jag fick lön samma dag, så motivationen var bra :) Arbetsdagen var bra, syster var på bra humör, hungrig och på G :) Det var väldigt trevligt att träffa mamma igen. När jag jobbar så får jag ändå en hel del "egentid" med henne. På så vis att jag inte har en treåring hängandes i hasorna, eller en ilsk bebis som vill nått hela tiden. Att kunna prata realtivt ostört och faktiskt umgås som vi gjorde när jag gick i skolan och var hemma typ varannan helg...

Idag har jag kommit iväg på min löprunda, t.o.m lite längre än vanligt! Upp på berget, nästan upp till Lundby, ner till idrottsplatsen  och hem genom byn. Svett, svett. Men jag sprang iaf hela vägen.
 När jag kom hem och hade duschat, gick vi till ica en stund. Sedan vidare till loppisen, köpte avsvalningsgaller och en gammal hederlig stektermometer.

Nu ska Tfan och jag ta fläsk i tvsoffan. Snax och godis, oh yes. Nu ska jag tömma kameran, för det har jag lovat Becky, det måste ju ändå göras så småningom. Får se om jag orkar lägga ut nått på bilddagboken. Det har jag inte lovat någon :D

Höstdepp.

Jahupp. Igår tog jag mig kragen och bestämde mig :) Det blev en Bugaboo RED, och förhoppningsvis anländer den i mitten av nästa vecka. De ska släppas på tisdag, frågan är om datumet kommer att stå kvar eller flyttas.
 Gah, jag är höstdeppig. Jag blir alltid deppig på hösten, jag har papper på det :P (Slagorden i familjen :)) Deppighet går att bota, om än tillfälligt, med shopping :) Lite opraktiskt när man inte har mastodont med peningan, men vem har det?
 Iaf så har den nya vagnen väckt ett nytt begär. En skötväska. Och ingen vanlig skötväska. Jag vill ha en lyxig, mönstrad väska, som skriker på folk när de ser den :) Jag är fixerad.
Hade jag varit i flabbfri form så hade jag antagligen hetsshoppat åt mig själv. Nu är jag inte det, så det blir barnen istället :)

Idag vaknade Bums vid 05 och ville äta. Det gjorde inte mig så mycket, eftersom hon har sovit hela natten, så jag har fått vara ifred fram tills dess:) Sen ville hon dock inte somna om, så jag fick klä på mig och stiga upp. Efter 15 minuter i knät framför tv:n, sov hon igen. Så jag la henne igen, bytte om och gav mig ut på min löprunda! Skööönt att komma ut igen! Jag är så utled på små knasinfektioner som satt käppar i hjulen, i kombination med barn som inte velat sova. Nu vill jag komma igång ordentligt igen.

Det är höst ute. Nyss regnade det, men det verkar ha gått över. Bums har tydligen tagit ordentlig lur, har sovit sedan 09:15. Då kanske hon klarar sig tills ikväll? Jag behöver gå till ica och ta ut pengar. Jobbet väntar imon, och jag måste ha busspengar. Tfan ska vara hemma imon, det tror jag han kan behöva. Inte ledig, bara hemma. Jobbledig på barnjour, som vi kom fram till att det hette :) Dessutom var han krasslig idag, så han ser nog fram emot att slippa släpa sig iväg till jobbet.

Är nääästan färdig med vantarna! :)

HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Nu är den min. Kooomsi, koomsi...

.....

Fortfarande dåligt humör. Bums är inte heller på humör, vilket medför att det inte blir mycket gjort idag. Borde duscha, verkligen. Gå och handla innan Aimée ska hämtas på dagis. Bums har ignorerat det faktum att hon borde sova nu.

Jävla höst, jag blir på så dåligt humör.

Och jag vill fortfarande ha vagnen. Det gick inte över.

Dåligthumörs onsdag.

Fan. Det är andra dagen i rad jag ber Tfan väcka mig så attjag kan springa på morgonen, och han glömde det idag igen! Jag blir desperat om jag inte får springa. Imon ska jag fan ställa min klocka själv.
Anledningen till att jag inte ställer min klocka från början är att Tfan störs av den, när den ringer tio minuter innan han ska stiga upp. Nu får han tyvärr leva med det :)
 Synd bara att jag bara kan springa imon, för på fredag ska jag jobba. Åker hemifrån 06:20 då, så jag har ingen lust att springa innan dess.

Funderar fortfarande på vagnen. Misstänker att jag inte har hur lång tid som helst på mig att fundera på den heller. Den ska släppas 29/9, så vill man ha en av de 15 som företaget tar in så gäller det att boka. Andra problemet är att man inte kan handla för hela beloppet på avbetalning, utan det fattas typ 3000kr. Segt.

Bums vaknade vid 05 och ville ha välling. Sedan passade hon på att skita ner sig (igen!) och sedan ta en halvtimme på sig att somna. Hade jag låtit bli att lägga mig igen efter att jag äntligen fått henne att sova, så hade jag fått springa min runda... (morr!)

Gah!!! Dåligt humör!!! Jävla skitdag.

Roa mig, tack.

Vad var det jag sa?!

Nu är jag fixerad.
 Jag bara måste ha den vagnen!!!
Dessutom är jag fruktansvärt duktig på att hitta på olika sätt som jag kan förtjäna den, eller ha råd med den. Enkelt svar? Avbetalning. Alltid avbetalning...

Jaaa, jag vet att det inte är bra att handla på det viset. Men jag har faktiskt varken bil, bensin, bilförsäkring, studielån... Just nu har jag faktiskt bara en sak på avbetalning och det är... Bums nuvarande vagn :PVill haaa....


Har redan, den med grönt och brunt på alltså.

Skitväder.

Det är blöt höst här utanför. Jag har stickat lite på Mikaelas vantar, tyvärr blir jag kanske tvungen att sticka om den ena, verkar som om jag har stickat gansla löst på den nämligen. Får se hur det blir nu när den andra börjar närma sig färdig. Är de inte olika storlek så får det gå. :)

Bums sover, som vanligt igen. Härligt. Lite segt bara att vi måste ut i eländet för att hämta Aimée på dagis. Dessutom skulle vi behöva handla med. Det skulle man ju tänka sig vara enklast om man gör det efter dagishämtningen, men Bums måste få sova färdigt och därefter måste hon äta annars blir hon ett monster. Så sova så länge som möjligt innan jag väcker henne och petar ner henne i vagnen. Sedan hämta, hem igen för mellanmål. Sen kanske vi kan handla. Om inte annat så kan vi ju vänta med att handla tills Tfan kommer hem, men det känns bättre att ha ddet gjort när han kommer hem.

Dessutom skulle jag behöva duscha med. Fast, inte nu.. Aimée ska hämtas om... 22minuter. Det får nog bli cykel.. Fast det blåser ju en massa... Vill ju inte att krasslig bebis ska bli urblåst..

Förresten! Slösurfade på en barnshoppingsida och hittade en limited edition av Bugaboo. Svartlackat chassi med röd broms! Gah! Hade jag haft onödigt mycket pengar så hade jag behövt den. Jävla bajs. Helt plötsligt känns Paul Franks topset inte alls lika roligt längre. Morr.

Bebisväckning.

Fju!

Tänk vad lite tygshopping kan göra för humör och själ :D
 Tog mig i kragen nu när humöret var lågt, för är det nått som hjälper, så är det tygsurfing:) Om inte annat så kommer man på andra tankar en stund (eller ett par timmar :P) Hade lite halvt koll på vad jag ville ha, kompletterade lite efter hand. Fick ihop en hel del, men hade ändå gärna handlat mer. Ungarna får hemsydda kläder denna månaden :P 
 
Bums behagade faktiskt sova en timme till, och nu efter gröten ser en tredje tupplur inte helt utesluten ut :)
Aimée har fått sjukbehandling hela dagen. Hon får se alla filmer hon vill och äta (i stort sett) vad hon vill. Men när hon tingade det sista ägget, som jag skulle ha till mellanmål, kom stora mutreserven fram och den ser sällan dagens ljus ska jag säga. Hon fick en tallrik glass mot att jag fick mitt ägg :) Tanken var att vi båda skulle få ägg, men när Aimée hämtade äggkartongen visade det sig att det bara fanns ett kvar :P

Nu borde jag nog ta upp kyckling ur frysen.

Skitmåndag.

Minns ni att jag skröt om Bums sovvanor? Nu har det bitit mig i arslet igen. I fredags sov hon 20 minuter på dagen, oroligt på natten med ont i magen, 20 minuter under dagen på lördagen, oroligt med ont i magen och dubbla bajsblöjor under natten. Igår sov hon 40 minuter under dagen, halleluja! Men, tror ni hon sov inatt? Jag var uppe åtta gånger mellan 22:30-02:00!!! Jag dööör om jag inte får sova en hel natt snart!!! Dessutom skulle hon äta vid 02, var vaken igen runt 04, Aimée vaknade och skrek i sin säng, 05, om att hon minsann inte ville sova ensam. Märkligt, hon har aldrig brytt sig innan. 05:20 tystnade hon, jag gav upp och stupade i säng. 06:25 vaknade jag med ett ryck, av att Bums gastade, igen, och av att Tfan glömt väcka mig. Jag skulle ha joggat imorse. En hel dag med griniga skitungar kräver en stunds egentid på morgonen. Nu fick min dag börja med ilsk bebis. Hon fick en flaska välling, och satt på golvet medans jag iaf fick 90 minuter C.E-träning.
 Framåt 08:30 grinade Bums ihop, så jag kunde vyssa henne och få henne att somna i sin säng igen. Snorig, så jag antar att honär förkyld, igen.
Strax där efter vaknade Aimée. Hon påstår sig osså vara förkyld, men jag misstänker att det kan vara för att hon ville ha alvedon. Det är nästan som godis tydligen :P Nu har hon varit vaken i två timmar och redan ätit frukost i slowmotion och en skål russin. Hon har hunnit tjata om kex med, fast att hon fortfarande har nattlinnet på sig :P

Vilken härlig daag! Jag vill hemifrån! Jag behöver handla, kläder mest, till ungarna mest, precis som vanligt. Jag behöver barnledigt. Jag misstänker att någon har upplyst mitt psyke om att hösten är på väg. Tack gode gud att Tfan ska vara föräldraledig... i december :P

Flaflaaa...

Äh, va fan!

Mitt morgoninlägg var kanske lite beskt. Va ilsk jag är på morgonen, tydligen :P Jäjä, jag menar inte att folk inte får städa, bara att jag inte vill och därför inte gör. Därför blir jag förundrad över hur mycket folk faktiskt städar :)

Men! Vi har bra system här hemma, som medför minimalt med stök (så minimalt det blir med barn). Vi ser till att inte ha massor av saker framme. Dessutom så har vi givna ställen där vi lägger saker, så att det inte sprider ut sig. Som i köket, där har vi ett litet bord under fönstret. Där hamnar en del barnkläder, strumpor och sånt som har kommit vilse under dagen. I tv- och matrummet har vi ena hörnet på matbordet där det inte sitter någon, där hamnar en del tidningar och räkningar. Dessutom har vi en låda till bebisleksaker och en hörna till alla kuddar och filtar. I stereo och mediarummet har vi nu Aimées lilla matgrupp, på hennes bord får hon lägga sina saker som hon vill ha ifred, eftersom Bums har den stora friheten att röjja fritt på golvet. Just nu har jag även min  strykbräda där jag dumpar alla syprojekt när jag inte kan sy.
I övrigt har vi massiva ekbänkskivor som får fula fläckar om de får väta på sig längre stunder, och på det viset har vi fått bort diskberget som gärna infinner sig vid vasken. Vi har en bänksnutt som vi kallar för frukostbänken, där vattenkokaren står, teér och muggar, skärbräda förberedda, så alla smulor och teblad håller sig där.
 I hallen har vi krokar till barnens ytterplagg, en byrå för extra kläder och grejor, och en cykelkorg uppskruvad på väggen, så att Aimée själv kan lägga vantar och mössor på plats.
Problem med leksaker har vi inte särskilt mycket, eftersom Aimées städvägran har lett till att hon inte har så många leksaker längre. Lika bra det, nu leker hon färdigt lekarna hon startar. Innan hann hon ju hitta nya saker att leka med hela tiden. Dessutom vet hon nu att om hon villa ha sina saker ifred, så får hon ha dem på sitt rum. Annars kommer Bums och dreglar på dem. Och lämnar bitmärken, garanterat.

Störst störningsmomentet just nu är att jag saknar arbetsplats. När jag syr så sitter jag vid matbordet, vilket betyder att jag måste städa undan så fort det ska ätas. Jag kan aldrig lämna ett syprojekt på kvällen, för att börja där jag slutade direkt på morgonen. Näe, det ska ju ätas frukost i flera omgångar innan jag får möjlighet att sätta mig. Så jag har önskat mig en arbetsplats i födelsedagspresent. Iofs så fyller jag inte förrän i slutet av november, men jag misstänker att min käre man har lite dåligt samvete, eftersom de senaste åren har vart lite fattiga just vid den tidpunkten, så han blev eld och lågor så fort jag nämnde min önskan :D
 Min Tfan är bäst, så det så :D

Fy faaan, jag är så förkyld idag! Jag känner inte alls för att vara mamma idag. Jag vill krypa ner framför tv:n med te och raggsockar. Och inte vill jag glo på Playhouse Disney heller. Dessutom vill jag äta chips, choklad och smågodis, men det lär knappast inträffa :P Jag får hålla mig tills imon.

Borde rensa kycklingen till middagen... Puh...

Vad är det här?!

Jag läser en del bloggar, en hel del nu för tiden. Ungefär hälften av dem är rena mammabloggar, en tredjedel är mammapysselbloggar och resten är "vanligt" folk. I nästan alla mamma bloggar läser jag varje dag hur det ska städas, fixas disk, tvättas osv... Hur mycket gör dessa människor egentligen? Jag kan med säkerhet avslöja att jag som mest rensar matbord, plockar bebisleksaker för att inte snubbla på dem vilket är gjort på max tre minuter, tömmer och börjar fylla en diskmaskin och ordnar middag. Så här fungerar det hemma hos oss;
Vi kör diskmaskinen på natten, så disken är alltid ren på morgonen. Jag tömmer den med en gång eftersom jag avskyr att ha smutsdisk stående. Blä! När Tfan är hemma sammarbetar vi.
Tvättar gör vi på helgerna. Eller, Tfan gör det på helgerna. Jag glömmer nämligen bort vad jag pysslar med när jag tvättar, och glömmer att hänga upp eländet.
Städar gör vi osså på helgerna eller på eftermiddagen efter middag. Det är mest Tfan som gör det med, måste jag erkänna. Hans smärttröskel för skräp är mycket lägre än min... Med andra ord dammsugas det inte varje dag är, eller ens varannan dag... Kanske en gång i veckan, högst.

Varför ska jag lägga min "lediga" tid på att städa och slita? Jag vill ta vara på de timmar jag har ensam med Bums, och de få timmar jag automatiskt får på köpet när hon sover. Jag har ingen lust att städa, så det så.

Fast det kanske är en fråga om intressen? Om ens hem är ens största intresse kanske man skulle vilja städa mer? Jag motionerar som en galning, syr, stickar och pratar i telefon på mina 15 timmar i veckan när jag "bara" har Bums hemma.

För övrigt så har jag blivit krasslg igen. Jag blir galen!!! Jag har ju precis kommit igång med motionen igen efter förra gången jag var sjuk! Jag hatar att ha barn på dagis, förlåt mig, förskolan. Detta är tredje gången jag är kasslig sedan Aimée började igen efter semestern. Men samtidigt är jag evigt tacksam över att hon får vara där :)
Nu ska jag upp och leta upp åkpåsen. Det är kallt och vi ska gå och lämna Aimée.


Done!

Dagen började med en löprunda, precis som vanligt. Det var kallt, så jag fick använda min nya "sportmössa" :D Jag måste se ut som värsta märkessportnörden när jag springer som en galning runt berget i mina träningskläder :P
 Fick iväg Aimée till dagis, hon flög iväg på cykeln idag för hon hade nya tumvantar. Tydligen bäst i världen. Tänk vad 45kr vantar kan göra för en treåring :D
Under tiden Aimée åt frukost passade jag på att förbereda för middagen. Vi ska ha kalops idag, och normalt sett brukar vi bryna högrevet på kvällen innan men nu glömde vi det, så jag fick göra det kl 07:30 istället. Aimée var förvirrad :)
Fortsatte lite med kalopsen när Bums och jag kom hem igen. Sedan började jag träna med Carmen lite, hann igenom första passet, när mamma ringde. Under tiden blev Bums hungrig så hon fick gröt. Fortsatte med passet, blev färdig med första dvd:n, började med andra när Bums började gnöla. Till slut somnade hon och jag kunde avsluta min träning.
Jag gör många övningar för magmusklerna, men det är irriterande med ärren efter kejsarsnitten. Ibland värker de så att jag måste hoppa över övningar. Trist, för det är magen som är mitt stora problem...

Jaja, nu är jag färdigtränad. Ska baka Oopsies så att jag har nått att äta, sedan ska jag handla lite, hämta på dagis, fortsätta med kalopsen, duscha... Puh! Det är fullt ös idag tydligen.

Dessutom är jag lite shoppingsugen. Till Bums. Har hittat en rea som lockar :D


Jahupp...

Jaha, så har denna dagen osså gått. Inte helt iofs, men nästan.
Jag har varit på utredning på psykoterapienheten idag. Det var bara ett samtal som tog en timme. Nästa gång ska det bli "tester", vad nu det ska betyda. Och då kan det ta upp till tre timmar. Snark.
 Lite bra fick jag till idag iaf. När jag ändå skulle in till stan så såg jag till att ha ärenden. Så innan jag åkte satt jag på HM´s hemsida och letade efter en höstjacka. Jag är så trött på vindtäta prasseljackor från Stadium/TeamSportia/Intersport, att ständigt se ut som en överviktig hurtbulle på promenad. Jag är kvinna, god damn it! Ge hit en redig jacka! :P
Så, det blev en militärgrön, figursydd historia i ull. Fiiin! Dessutom blev det ett par svarta stövlar med, nog för att jag gillar mina sneakers, men här kommer kvinnan in i bilden igen. Vuxen man har blivit, va fan kom det ifrån då?

Jag hann shoppa till barnen med. En mössa till Bums, termobrallor med hängslen, och tumvantar till Aimée. Egentligen är brallorna bajsdyra, 695kr, mot Hm´s vadvetjagpris, MEN! Jag envisas, trots dagis förtret, att köpa just de byxorna. De håller all sorts väta ut. Aldrig att Aimée haft ens ett blött knä när hon har använt ytterkläder från Po.P. Dessutom hade jag två rabattkuponger med mig, en på 15% och en bonuscheck, utöver det hade Po.P nån medlemsrabatt på 10%, så alltihop gick på 645kr, mindre än byxorna kostade! Najs.

Aimée har varit på en hemskt humör, jag höll på att bli ihjälattackerad av mobilförsäljare, åkte buss i flera timmar så nu är jag tlöööööött.

I just löööve my kids! But...

Denna tiden på dygnet är härlig! Bums sover som en klubbad säl i sin säng, dutti sejj! Aimée duschar sedan tio minuter, vilket bara kan betyda... Läggdags!

Jag älskar mina ungar, jag har längtat efter dem sedan jag blev tonåring, vi höll på att bli galna när det visade sig att det inte bara var att "bli med barn" för vår del... Men, det är sååå skönt när de sover :P

Jag tror att man, eller iaf jag, behöver egentid i stort sett varje dag, och andrum, för att kunna komma så nära den förälder jag vill vara för mina barn. Tack gode vaddunuärsombestämmer för just våra ungar, för de somnar i sina egna sängar och sover nästan alltid hela nätterna igenom utan jox. Det gör allt enklare.

Helg.

I fredags jobbade jag igen. Ett 24timmars pass denna gången. Det gick bra, skönt att va hemma hos mamma så att jag får lite sällskap under tiden :)
 Igår firade jag min egen duktighet *inga sötsaker mån-fre* med en halv påse chips och en rulle Center :) Det var gott, och nu är det sötsaksfritt igen :)

Var ute och sprang imorse, det duggade lite, alltid lika skönt. Det blir så friskt i luften då.
Får jag min vilja igenom idag, så blir det ett pass med C.E idag med. Inte för att jag vet hur det ska gå till... Provade ju den nya dvd:n i torsdags, och igår hade jag forttfarande träningsvärk :D Idag har det dock gått över, så då är det ju dags igen :) Får se om jag kan övertyga familjen om samma...

Idag blir det nog lugnt. Kanske borde vi plocka upp potatisar och gå och handla. Vi får se.

Äntligen!

Fan. Jag borde inte ha skrivit något om Bums rutiner. Som reaktion på detta sov hon en halvtimme på förmiddagen, och var skitilsk fram till 11:45... Nu blir allt fel och vi får bråka med lilltjejen för att hålla henne vaken under eftermiddagen... Vad gör man inte för att få vara ifred på kvällarna :P

Jag verkar röra mig LCHF-riktning. Det är en kost som går ut på att ta bort så mycket kolhydrater som möjligt och ersätta dem med proteiner. Så, bort med pasta, bröd, ris, potatis, socker, in med kött! :D Kött, ägg och ost är populärt. Kan det bli bättre? Frågan är om det funkar, för mig... För det funkar för många andra, precis som andra bantningskurer/matråd/livsstilar... Just nu känns det som om jag skulle göra vad som helst för att gå ner i vikt... Det där var iofs inte sant :D

Iaf, denna veckan har jag provat kesoplättar med tärnat äpple, kanel och kardemumma. Gottgott! T.o.m Aimée åt, fast inte förrän hon fått socker på. Men nu är det ju inte hon som ska gå ner i vikt, så hon får faktiskt äta lite socker :) Synd bara att, medans Aimée skulle stjälpa till, blev allt så virrigt att jag glömde ha i de få matskedar mjöl som gör att smeten håller ihop :P Detta märkte jag när de första tvä plättarna låg i pannan och flöt ut mer och mer :P Hällde ut eländet i vasken, men stekpannan var förstörd resten av dagen :P
 Idag har jag provat på Oopsies! Det är ett lågkolhydratsbröd *vilket jävla ord, det får bli förkortning på det i fortsättningen*, gjordt på ägg, philadelphiaost, bakpulver och lite salt. Mumma! Luktade härligt när det kom ut ur ugnen med. Tror dock att det ska vara inne lite längre i min ugn. Var lite fluffigt? Fem minuter till i ugnen och vi har oss ett mellanmål!

Hann iaf med ett pass med Carmen Electra innan Bums bröt ihop och bestämde att hela världen var emot henne :P Svettigt idag. Har faktiskt lagt märke till att det förhatliga fläsket på insidan av låren har gett med sig ganska bra. Halleluja! Inte illa för någon som inte har tillgång till gym och annat roligt :)

Seg.

Segt igår. Bums vaknade halv fem och ville äta, sedan tog det en halvtimme för henne att somna. Så när jag skulle stiga upp och springa tog jag sovmorgon istället. Trodde jag iaf. 06:20 vaknade Bums igen och ville äta igen ?! Märkliga barn.
Fick iväg Aimée till dagis, och sysselsatte mig med att sy på förmiddagen. Kände mig inte riktigt i form, så jag höll mig borta från motionen, klippte ut mönster till tre par byxor och en jacka till Bums. Hann börja lite på jackan med, innan det var mellanmål, blöjbyten osv.
Tog Bums på en timmes promenad innan vi handlade och hämtade Aimée på dagis. Hade planer på att springa på eftermiddagen, eftersom det inte blev av på morgonen, men jag fick världens skallebang, så Tfan förbjöd mig att springa. Lika bra det :)

Sydde lite till på jackan under kvällen, innan vi tittade på Dödlig Fångst och gick och la oss.

Inatt sov Bums till 06:30, jag höll mig ifrån löpningen imorse med, hoppas att jag kan få till det imon igen. Lämnade på dagis, gick hem och putade rumpa med Carmen i vardagsrummet, tog i ordentligt så idag var det svettigt värre. Bums satt jämte och diggade musiken. Knasbarn :P

Vi har börjat med nya vanor här. Jag har äntligen fått ordning på rutinerna igen efter semestern. Nu sover Bums en gång på förmiddagen och en kortare lur på eftermiddagen, innan 15:00. Sedan sover hon för natten 19-20 nångång. Två kvällar irad har hon somnat för natten i sin egen säng, utan att bli buren pch vyssad, senast 19:30. Härligt! Nu får hon dessutom två portioner gröt och en porton middagspuré om dagen. Börjar bli dags för hemkok och havregrynsgröt tror jag. Det är så satans dyrt med burk mat, och helt värdelöst när man kan laga själv :)

Dessutom! Idag är det dag tre i veckan helt utan sötsaker! Tfan är moraliskt stöd och håller sig osså i hampan, chokladmonster som han är. Han höll på att få panik på mig när jag gjorde klart att det gällde helgen med. Men eftersom jag jobbar fredag så får han äta hur mycket han vill när jag inte är hemma :)
 Mamma kallar denna företelse "den grå veckan". Hon påstår att livet blir grått utan sötsaker. Hon kan ha rätt :P Men jag vill se hur stor skillnad det gör på vågen för min del. Dessutom tror jag att min kropp kan behöva en paus från skräp.

Bums har bakat blöja :P Dags att ta tag i det och sedan lägga henne för en lur...

Hurtigt värre på morgonen!

Jajemän! Tfan väckte mig 06:10 för att jag skulle hinna springa innan han gick till jobbet. Jösses, va segt det var idag :P Kom iaf både iväg och hem igen. Satt och slöade lite, och kom fram till att om jag ville motionera mer idag, så gäller det att hinna med det innan ungarna vaknar. Så jag började förbereda Carmendvd:n, hann precis sätta igång den när jag hörde att Bums var på g i sitt sovrum. Så jag smög upp, bytte blöja och gav välling. Hon var på gott humör, så hon gick med på att sitta på sin filt lite vid sidan av, så länge jag såg till att byta leksak mellan övningarna :)

Hann halvvägs in i sista passet, när Aimée kom ner. Nyvaken, med sovtröja, sovblöja och håret på ända, gav hon sig in i stripteasen med, på en treårings vis. Hon kastade mycket med håret :) Tränat blev det iaf, Bums somnade igen. Förkylningen har gett med sig, men nu har hon blivit välsignad med en förkylning istället :P Aimée och jag har fått i oss frukost, och nu har hon börjat tjata om kex. Redan! Klockan blev precis 09! Suck...

Pratade med mamsen efter mycket om och men igår, och fick veta att de har fått ett bra bud på huset! Wiie!! De har visning idag med, men ifall de inte lägger något bud så säljer de till gårdagens köpare. Härligt! Så himla kul.

Nu ska jag väl förse min treåring med kex då :)

Dumma blogg!

Jag kan fortfarande inte se mina gamla inlägg i statistiken!! Morr! Jag blir galen, jävla skit.

Lite dålig dag idag kanske. Gårdagen gick fint. Tfan kom hem och var hemma med Bums medans jag åkte in till Växjö för att gå på arbetsterapi. Träffade Mikaela *bloggdesigner* på bussen och fick härligt sällskap hela vägen in till stan. När jag var på väg till busshållplatsen började det regna, och det höll i sig i stort sett hela dagen. När vi väl kom in till stan tog jag dessutom det utomordentligt dåliga beslutet att promenera upp till V.Psyk. 15 minuter i snedblås och ösregn utmed växjösjön. "Man åker inte buss om man kan gå" Bra tänkt Fia. Mina shorts var dyngsura och jag höll på att frysa ihjäl.
På terapin visade det sig att det var vårt sista möte, trevligt att jag osså blir informerad om planerna :P Vi gick igenom allt som sagts, och senare ska arbetsterapeuten skriva ut det och skicka det hem till mig, så att jag kan använda det när jag går på möte med F-kassan.

Träffade Mikaela en stund till nere på stan. Var runt på apoteket och teboden innan jag åkte hem. Både Tfan och jag har skitdåligt med pengar denna månaden, så det blev verkligen ingen nöjesshopping :P

Idag vaknade Bums 03:38 och ville ha välling. Inga problem, tänkte jag. Men det tänkte Bums, för hon somnade nämligen aldrig om igen! 04:40 gav jag upp och släpade ner mig själv och ungen till tvsoffan, där behagade hon somna, är det inte märkligt? Jag somnade sittandes, vaknade till när Tfan gick upp, sket i att springa, Bums vaknade vid 07, åt 07:30, Aimée vaknade 08:00. Ringde vårdcentralen och fick en tid 09:20 för att kolla Bums förkylning, men det var bara en helt vanlig, dock långdragen förkylning enligt nya läkaren. Hon verkade bra, till skillnad från den gamla läkaren. Han kan inte ha tagit många beslut själv den muppen :P

Vi var på ica och köpte fredagsgodis till Aimée, och en vända på loppisen. Jag har fortfarande inga pengar så vi handlade inget, men Aimée fick fyra böcker utan att betala. Det är märkligt, hur vi alltid får med oss något hem därifrån :P

Hoppas jag får springa lite ikväll...

Wellwell...

Jahupp. Bums är fortfarande krasslig. Hon har varit influensig sedan förra lördagen, alltså hur länge som helst. Hon blir slö och trött så fort vi kommer ut, och har svårt att andas för allt snor. Ringde bvc nyss, de skulle ringa tillbaka 11:05, en timme senare. Vilken  service.
 Hon sover iaf nu. Hon vaknade strax innan 06, åt och var sedan vaken. Jag hann ut och springa min sedvanliga runda innan Tfan gick till jobbet. En lugn morgon, innan Aimée tog cykeln till dagis. Idag är den stora dagen! Personalen på dagis och jag har kommit fram till att hon inte ska ha med nappen dit mer. Tanken var att hon skulle ha den när hon vilar, men enligt personalen använder hon den knappt, utan hon ska bara ha den att tugga på och leka med. Eftersom vi med vill att hon ska sluta, så känns detta som ett bra steg på vägen. Så idag fick hon välja vilken av hennes sovkompisar hon skulle ha med. Hemma har hon två gosedjur och en snuttefilt när hon sover. De ligger mest i hennes säng, och är sällan nödvändiga, men det är "kompisar" som varit med sedan hon var bebis och som antagligen ger en lugnande känsla. Idag fick det blir snuttefilten. Han fick t.o.m åka cykelkorg, tänka sig vilka förmåner :)

Bums somnade i vagnen på vägen hem från dagis. Jag lyckades få henne att somna om i hennes säng efter att hon fått koksaltlösning mot snuvan, och nu har hon sovit 1 timme och 40 minuter... Så trött blir man av att gå ut när man är förkyld, tydligen. Så medans hon sover har jag ålat runt i vardagsrummet med Carmen Electra. Igår hade jag använt dvd:n två gånger, och när vi gick och la oss sa Tfan att han redan såg skillnad. Det låter kanske lite överdrivet, men jag har tränat muskler som jag knappt visste att jag hade :P Och eftersom jag aldrig gav dem någon uppmärksamhet så var de helt otränade innan, så, så fort de blev lite aktiverade så tog det fart :) Härligt! Dessutom är det kul, och jag kan göra detta i lugn och ro i vardagsrummet, utan att oroa mig över om Bums har vaknat, eftersom jag hör henne ner. Till skillnad från när jag cyklar på motionscykeln, som står i källaren :P

Idag ska jag på arbetsterapi. Jag erbjöd mig att vara hemma med Bums, eftersom Tfan var hemma och var krasslig själv igår, men han hade inget emot att komma hem. Han behöver nog vila extra egentligen, och dessutom är det inte särskilt bra för mig att missa arbetsterapin nu när det väl har blivit fart på hela cirkusen.  Jg har t.o.m fått tid till psykoteraoeutisk utredning, vad nu det är, om 10 dagar ungefär. Helt otroligt. Jag har varit inom psykvården i 11 år, och först nu händer det något. Mycket märkligt :P

Nu ska jag se om min ömma moder är hemma...

Men va härligt...

Statistiken över  mina inlägg har försvunnit... Varför blir det så? För några månader försvann mina kommentarer. Jag förstår inte, det fanns ju här igår?!

Jävla tidiga mornar...

Jupp, 05:15 vaknade det minsta monstret för mat. Åtminstone inte 03:30, tänkte jag. Nu önskar jag att hon hade vaknat 03:30. Då hade hon somnat om igen. Det behagade hon inte göra nu. Så nu sitter jag framför datorn, fullt påklädd och väntar på att Tfan ska stiga upp. När han har tagit sig upp ska jag ut och springa. Ska jag ha det så här hela dagen så vill jag åtminstone få en liten stund för mig själv. Bums ligger på golvet och leker som om klockan vore 08:00. Knäppa barn...

Fick min nya sportbh på posten igår. Jag gick emot alla mina egna förutfattade meningar och beställde grejor från Ellos. Fast det blev bara två saker, utöver bh:n så investerade jag i en mössa att ha när jag springer. Tänkte inviga den när min man har behagat vakna :P
 Bh:n passade iaf. Min stora byst gör att jag inte kan köpa vilken bh som helst. Hittills har jag haft två sportlinnen med inbyggd bh. Tjofräs eller. Där var det mer platta ut som gällde. Dessutom måste jag köpa large för att brösten ska få plats, då ska man plötsligt vara 175cm lång osså, vilket gör att toppen blir för stor på alla andra håll. Dessutom var det brottarrygg på dem, så jag höll på att skava ihjäl min nacke på axelbanden.
 Näe, när det känns som om brösten sitter i ett skruvstäd, då vet man att bh:n fungerar. Hålla upp, fast och isär, är den magiska slogan :D

Nu borde han väl stiga upp, om jag ska få springa nått... Nu tror jag minsann att Bums bajsade med. Vilken underbar morgon.

Carmen Electra

Hon har invaderat mitt vardagsrum. Hann med uppvärmingen innan jag fick pausa för att vyssa och lägga Bums för tupplur :P Jag undrar hur många tjejer som gör det? Dessutom fick jag göra det mesta av uppvärmningen stillastående eftersom Bums tuggade på mitt ena skosnöre :P

Tränat blev det iaf, svettigt :) Det känns om en bra comeback efter den jävligaste förkylningen på länge. Det vore väl självaste fan, rent ut sagt, om denna förkylningen ska förstöra allt jag har fått till de senaste veckorna! Jag ska ut och promenera osså innan Aimée kommer hem från dagis. Och minns jag inte fel så har jag en träff med min bloggdesigner i eftermiddag med :)

En liten undran bara, varfööör finns det sällan grova frallor på ica?! Grovt bröd är för syrligt, ljusa frallor för ljust :P Blah!

RSS 2.0