Morgonlöpning.

Semestern har förgyllt vår vardag med sovmornar. Rejäla sådana. Igår steg jag upp först av Tfan och mig, och låg ändå kvar till 10:15. Gött! Synd bara att hela dagen försvinner... Hade planer på löpning igår, den skulle hinnas med på kvällen. Men efter en sketvarm dag (inget klagomål, bara ett konstaterande!) och en eftermiddag i bilen och på Ikea, hade jag ingen ork kvar. Funderade på en promenad, men när det kom till kritan så hade jag inte lust med det heller. Så jag tog en vilodag!
I måndags skrapade jag dock ihop en timme lite drygt med styrka på egen hand. I söndags var vi hos mina morföräldrar i skogen, knatade runt lite på deras ägor med Bothas i bärstolen på ryggen och lekte styrkelekar med de äldsta barnen som vikter, hehe! Tippar på 45 minuter träning sammanlagt där.
I lördags var vi ute på äventyr på riktigt! Vi tog bilen och familjen till Linneryd där jag bodde i 4 år under tonårstiden, körde förbi mitt gamla hus i skogen, och stannade vid Knapelid. Det är en utkiksplats som ligger precis vid sjön, och i anslutning till stora sjön finns en lite sjö med vandringstråk runt. Så vi hade med oss mackor och frukt, tog barnen med oss och knatade iväg. När vi var tillbaka vid bilen hade vi varit ute i två timmar, inklusive en halvtimmes mat och kissepaus, och jag hade gått i jävliga backar med 10kg Bothas på ryggen. Han var nöjd och mina vader var trötta! Innan vi åkte hade jag dessutom haft mitt sista Semesterträningspass, så mina vader var redan uppmjukade, haha!

Så helgen blev ganska bra ur träningssyndpunkt! Idag började jag med en mils löpning i det gamla järnvägsspåret. Ganska lagom löpväg innan frukost, i stort sett rakt fram och hjärnan kan vandra iväg på annat håll medans fötterna sköter sitt. Jag måste dock jobba på hållningen, idag fick jag mjölksyra i axlar och armar, och det är nog för att jag drar upp axlarna när jag blir trött... Får fundera på detta.
Ikväll ska jag ha en timmes styrka! Vet inte om det blir någon träning imorgon, då vi har barnvakt på eftermiddagen, så det är lika bra att passa på idag.

Fint väder! Solsolsol! Nu ska jag ut.

Mer träning och vardag.

Hur många tekakor kan det behövas i en familj egentligen? Jag tror att jag har bakat ens ats nästan varje eller varannan dag i två veckor nu. Skönt att det är billigt, och inte har det behövts något annat bröd vilket har varit väldigt bra för kassan, haha! Idag bakade jag dubbel sats, för imorgon tänker jag ta ledigt från bakandet.  Passade på att ge bort några stycken till grannfamiljen med, vi brukar få ägg av dem med jämna mellanrum så det var på tiden.

Igår hade jag tänkt springa en mil, men när jag kom ut insåg jag att jag inte alls hade lust att springa den rundan jag hade planerat, i stort sett rakt fram i fem km och sedan likadant tillbaka. Så när jag sprang på min runda vek jag av i skogen istället, och fick mig en terrängrunda på 7.5km, och ordentligt med mjölksyra i vader, lår och rumpa, haha! Det är bra det med! Kom hem nöjd och trött i kroppen, kom ihåg att stretcha med, så idag har benen mest varit sega, iaf inte ömma. Alltid något!
Idag har jag semesterträning, men det var ett annat pass idag med, andra hade glömt bort träningen och tio minuter innan passet skulle börja så öppnade himlen sig! Bra tajming, haha! Så det kom inget folk, men jag körde lite styrka inne själv istället. Efter en stund kom dessutom granntjejen och tränade lite innan hon skulle träna för handbollen som lockade ett par av "mina" deltagare, så jag fick lite sällskap ändå. det roliga var att jag inte alls hade lust att köra något utomhuspass idag. Första dygnet med mens och mensvärk gör inte wonders för mitt humör, hehe! Jag är bara glad att folk rör på sig, och att jag får träna själv med.

Imorgon ska vi in till Växjö hela packet! Jag får pengar imorgon, så jag ska handla lite syprylar, in på Stadium, Tfan ska klippa sig osså ska vi väl äta något. Dessutom ska jag hitta en födelsedagspresent till min ömma moder som fyller 50år imorgon! Det ska bli skönt att komma hemifrån en dag!

Och naturligtvis är det träning imorgon med, semesterspinning! Tjoho!

Semesterträning!

Jorå såatteeee... Det är semester ju. Regnar gör det med. Flera gånger, varje dag. Väldigt najs, haha..
 Men det utlovade semesterträningen har kommit igång, vi satt igång förra måndagen! först ut hade vi ett spinningpass, sedan på onsdagen hade jag utomhusstyrka, och jag hade gjort klart att vi var ute oavsett väder, vilket jag sedan ändrade till inomhus ifall det mot all odds hällsregnade. Så det började ju hällregna kl 15 samma eftermiddag, hehe... Men vi klarade oss, fram tills vi skulle jogga hemåt igen, då började det dugga, sedan öppnade himlen sig igen när jag stod och slöpratade med Anna efter passet.
På torsdagen var det spinning igen och lördag förmiddag hade jag utomhusstyrka igen. Denna gång fick vi lite mer regn på oss, redan under de sista tio minuterna på passet, plus stretchen. Men alla (få) som har kommit på passen har varit nöjda, vad jag har hört. En tjej informerade dessutom om att hon hade fått tillbaka träningslusten, vilket var oerhört roligt att höra!

Förra veckan var en bra vecka ur träningssynpunkt, sammanlagt 7 timmar och 15 minuter skrapade jag ihop. En hel del löpning har det blivit med, Tfan har börjat springa med, det gör ju sitt till. Tyvärr är jag aldrig i närheten av hans tider, jag skyller på att han har mycket längre ben än mig, hehe...  Maten har osså varit ganska bra. Jag har ätit ganska mycket vad jag vill, förutom onyttigheter. Det är väl enda fördelen med att ha sjukt dåligt med pengar, att man inte har råd att sväva ut, heh!

Vi kör på samma upplägg denna veckan, får inga pengar förrän på torsdag, då ska vi bila in till stan och köpa hopprep, haha! Och lösgodis!

Träningsmängden denna vecka ligger än så länge på 1 timme och 45 minuter. Ikväll ska jag ut och springa, knappt/precis/drygt en mil. Har man inte sprungit rundan innan så är det svårt att veta exakt, haha!

Det går bra, kan man väl sammanfatta det med!

Löpning!

Åh, det har verkligen blivit tungt att springa nu, post-opkilona känns verkligen så fort löparskorna kommer på. De är inte många, men de är tunga, haha!
Idag kom jag iaf iväg på en runda, innan maken gick med alla barnen på äldstingens fotbollsträning. Fick ihop knappt 7km innan jag mötte upp resten av familjen på fotbollsplanen. Det kändes att solen låg på, och att det blivit bra mycket mer sommar nu än för tio veckor sedan. Så nu lider mina fötter av den varma asfalten, bultar rätt bra fast att jag var duktig och hade kompressionstrumporna på mig. Har haft helt grym träningsvärk i vaderna den senaste veckan, därav strumpvalet. Tfan tyckte att jag skulle vila en dag så att vaderna fick komma ifatt, medans jag påstår att det bara är att grisa igenom så finner de sig nog så småningom, hehe! Vila är ju inte min favoritsyssla.

Annars har dagen varit helt sjukt produktiv! Jag har tömt och fyllt diskamaskinsjäveln, ehe! Diskat handdisk och tömt diskstället, tvättat fem maskiner bortglömd tvätt, lagat lunch till Tfan som kom hen vrålhungrig mitt på dagen, lunchat resten av familjen, handlat på ica, bakat tekakor och stekt pannkakor. Och! Gått ut med soporna, haha! Det brukar jag alltid glömma, tills Tfan blir trött och tar hand om dem.
Imorgon är min plan att det ska bli lite lugnare. Lillskiten slår till med ettårsdag imorgon, så det blir väl någon sorts efterrätt kan tänkas. Sedan ska jag på spinning och innan jag går och lägger mig ska jag hinna baka äppelkakaan som vi ska bjuda på i helgen, när det stora kalaset för lillskit ska gå av stapeln. Det borde gå bra. Fast jag måste ju hitta på någon middag med... Tröktrök!

Jahupp. Tjejorna är i säng och nu är det bara pojken kvar. Förhoppningsvis somnar han efter en flaska välling alldeles strax, och ligger lugn och fin i spjälisen när Tfan kommer hem från fotbollsträningen... Sen ska jag äta! Hungrig!

Receptet på tekakorna kommer här!
ca 15st
25gr jäst
3dl rumsvarmt vatten
60gr smält smör
60gr socker
5gr havssalt
ca 750gr vetemjöl.

Gräddas i 210grader.
Rör ut jästen med vattnet, blanda sedan i resten av ingredienserna och knåda ihop till en relativt kladdfri deg. Jäs i 30 minuter.
Forma degen till ca 15 bullar som sedan plattas ut till kakor med ca 10cm i diameter, och nagga med gaffel. Lägg på plåt och låt jäsa till dubbel storlek, jag har låtit dem ligga i typ 30 minuter.
Grädda sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter, och låt dem svalna på galler.
Yumyum! :D

Jahopp...

Nu börjar det äntligen kännas som att det är på väg att vända, det var då ett jävla sattyg till att jävlas! det är min karaktär jag talar om, vi är verkligen inte goda vänner! Jag har ALLTID karaktär och motivation, men den där kosten. Eller ja, själva maten är egentligen inte så stort problem, det är det andra. Det som inte är mat. Jag brukar kalla det klaffs. Chips, choklad, lösgodis, läsk, vitt bröd och frallor. Just nu har jag en lösning på det, det kallas dålig ekonomi, haha! Denna månaden finns det inget utrymme för 350gr lösgodis var på onsdagkvällen, inga glassar på ica mitt i veckan för att det är fint väder och ingen läsk på helgerna. Det vi har hemma i drickaväg får räcka, och klaffs hör hemma på helgerna, om än i mindre mängder än innan. Tar chipsen slut på fredagen så betyder inte det att man (jag!) kan köpa nya på lördagen, hehe...

Träningen faller på plats bra igen. Som väl är så har jag byggt en ganska bra vänkrets med folk som vill och tycker om att träna. Vi har spinning, ett par tre styrkepass i veckan, och står träningschemat tomt någon dag så springer jag. Senaste veckan har jag fått in träning varje dag utom förra tisdagen, då det var ett grymt väderomslag som gav mig huvudvärk á la migrän och lite feberkänningar.
Idag hade vi step/styrka, med tio minuters steppass mellan styrkeövningarna. Hade pulsklockan på mig och kom upp i 85% av maxpuls ett par gånger! Härligt!

Nu varvar jag ner med en stor mugg hemgjord buljong. Låter väl knasigt, men jag har en välbehöd fasta inplanerad, för att ställa om kroppen och förhoppningsvis få bort det jävligaste sötsuget. Så nu har jag ett par dagar innan fastan som jag måste dra ner på matintaget och förbereda kroppen. Annars skulle det bli alldeles för chockartat att gå från fredagens snacks och choklad direkt in på måndagens fasta, haha!  Misstänker att folk på ica undrade vad vi har för kost i familjen, när de såg hur jag handlade idag. Två barnvarukorgar fulla med frukt och grönsaker, kanske känns lite väl proteinfattigt...

Idag har maken fotbollsträning med. Vilket medför en viss svettdoft i huset, då jag inte hinner duscha efter mitt pass innan han drar iväg på sitt. Vår dusch är i källarn och jag litar inte på de två äldsta att hålla sams tillräckligt länge för att hålla minstingen nöjd så länge jag står i blöten. Nej, det är bara att bita ihop och vara glad för att träningspasset fick plats i planeringen, haha.

På tal om frukt, lite melon kanske kunde vara gott...

RSS 2.0