Fredaaag!

Jupp! Idag är humöret på topp! Det är fredag, Tfan slutar runt 11, Aimée sitter snällt i soffan, tittar på film och äter apelsin. Bums röjer i hallen, som vanligt. Ingen mening att städa förrän ikväll :P
Jag har tagit fram pippakaksdegen, här ska det bakas pepparkakshuuus! Ett intresse som blossade upp för 2-3 år sedan, när jag bara skulle bygga ett hus.. Det blev två, plus ett utedass :) I år har jag planer på en kyrka med... Får se hur det blir med den saken..
 Det är dags att pynta med. Jag har väntat så länge jag kan nu. Advent på söndag ju, och då ska vi ha födelsedags/adventskalas, så det är ju bra om det är pyntat innan gästerna kommer. Såg ljusslingor och adventsljusstakar uppsatt i Älghult redan förra helgen, när jag åkte hem från jobbet. Det är känns lite väl tidigt.

Well, well. Förutom en vagel på ett av mina övre ögonlock, så verkar dagen se bra ut. Godisdag är det ju med... Borde nog springa en runda med, innan jag ger mig på den delen av dagen :)

Vad ska ni göra idag?

Egentid och julklappskap...

Jorå. Igår kväll! Läste lite luddigt på FB om att skola/fritids/dagis skulle vara stängt idag. Tänkte inte så mycket på det, tills jag fick ett sms från svågerns sambo, där hon skriver att dagis är stängt idag. Blev lite fundersam, eftersom det inte satt nån lapp uppe när jag hämtade på dagis igår. Surfade in på kommunens sida, där det faktiskt står planeringsdag. Jahupp! Höll Aimée hemma, hon var snorig och hostig iaf. Men, mitt på dagen kommer ett sms från samma sambo. Dagis var visst öppet, det var skolan och fritids som hade stängt. Snark.
 Men men! Mitt på dagen tog jag barnledigt och hoppade på bussen in till stan. Tfan hade inte så mycket att göra på jobbet iaf, ihop med att han egentligen inte är riktigt pigg än. Så han var hemma med tjejerna. Jag passade på att uppdatera sminkhylla, vilket jag har skjutit på i flera månader nu. Verkligen på tiden. Idag passade jag dessutom på att ta hjälp, så att jag fick en foundation som matchar min färg, och som inte torkar ut, eftersom jag redan är torr i fejjan.
Gåbortvinterstövlar köpte jag mig med, för pengarna jag fick av farmor och farfar. Två klappar till Bums. Aimée fick en egen popkornlåda, fast den fick hon idag, så att hon kan ha den imon,  till fredagssnackset :) Jag hittade alla klappar till lillebror, och julkläderna till flickorna. Uppdaterade min leggings/strumpbyxe/benvärme-låda. Kompletterade mammas julklappar. Och hittade en symbolisk klapp till moster och hennes sambo.
Så, nu har jag kvar alla klappar till Tfan, alla till Aimée, några fler till Bums, min hemliga klapp till någon i Tfans familj... Sedan har vi alla Tfans syskonbarn, men de håller han reda på.

Dagens kul var att jag skulle in på Bike 4 Fun en snabbis, eftersom de hade rea på ett barnmärke som är coolt. Både Tfan och jag har handlat typ 75% av plagg där sedan vi blev ihop, men på senare tid har det varit fattigt, p.g.a pengar, tid och kropp :P Så, när jag kom in där visade det sig att min gamla högstadiekompis Sara jobbar där nu! Det var skitkul att träffa henne igen, och det är lika lätt att prata med henne nu, som för 10 år sedan... Gud, va gammal jag är :P Nu måste jag ju gå dit oftare bara för att träffa Sara :)
 
Var inne på Helges Håla för att kolla efter en kombinerade sparkbil/läragåvagn med Hello Kitty, till Bums. Längst in i ett hörn hittade jag den. Ingen prislapp. Kollade med ägaren, nämde jag att vi är stammisar där med? Iaf, hon letar upp lådan, tittar lite på den...
-"Du kan få den för 150kr"

Eh, ja tack! Härligt!

Nu, kvällsrutinerna.

Häppi börthdäjj.

Tooooo meeeeee...
Jupp, 26 många, långa är blir jag idag. Med posten kom bara positiva nyheter, en tusing extra på lönen och 500kr från farmor och farfar. Dock skrev farmor att hon var nyfiken på vad minstingen heter, och att jag gärna fick mejla. Annars kan jag ju tycka att det finns telefoner? Well, well, det blir väl jag som får ringa, what else is new, lissom?
Iaf, Tfan firar min födelsedag med att vara hemma från jobbet. Inte för att vara snäll och mysig, utan för att han är sjuk. Jag firar med att ta sovmorgon, vilket resulterade i att det hela blev en smula stressigt här på morgonen :P Det kan vara bra om man planerar lite bättre. Som vanligt blev jag superstressad, och trots att jag var uppe 20 minuter senare än vanligt så var Aimée på dagis en kvart för tidigt. Snark! Så blir det alltid.

Glömde ju! Var på macken och hämtade ut mina julkulor som jag hade beställt från Broarne. Fick ju ett paket förra veckan, men där hade jag fått kottformade kulor, fast att jag hade beställt droppformade. Så efter mejlkontakt kom vi fram till att jag skulle få de jag hade beställt, plus behålla de kottformade för halva priset. Najs. Fina var de iaf. Så i år har jag handlat 22 nya julkulor för 200kr och rensat ut fula guldfärgade med hemska sömmar... Fast de utrensade var nog bara 15 stycken, så det blir ändå övertungt i granen. Tur att vi har plastgran :P

Jag är på sjukt pynthumör. Det känns som att jag biter mig själv i pyntfingrarna varje dag för att inte börja för tidigt, vilket redan är för sent egentligen. Aimées dagispyntmojj har hoppat upp i ett fönster, jag har rensat undan vanligt pynt för att ge plats, och, störst av allt; Jag har köpt julstjärnor! Blommor alltså, inte ens en, utan två! Helt frivilligt! OMG, vad är det som händer? :P De står fortfarande på gjutjärnsspisen, inslagna i sin plast, för jag nådde inte krukorna som Tfan har organiserat på eget bevåg i källarn. Fast nu är han ju hemma, så han kanske kunde passa på att göra lite nytta...

Idag har jag förtjänat mittpådagenfika. Och pizza. Fast den sistnämna bjuder Tfan på, det är tradition nämligen.

Fem grattis har jag fått idag. Lillebror, Becky, Urban, Petra på dagis och Farmor och farfar... Inte illa innan 10 på morgonen :)

Jobbhelg, igen.

Jupp, jag har jobbat igen, sista passet för november. Nu dröjer det till 4:e december. Eftersom jag ska jobba extra över jul, så blir det inga nätter på mitt schema tills dess. Enligt f-kassan räknas alla timmar jag är på jobbet, så trots att jag får en timmes betalt när jag jobbar fyra timmar natt, så räknas det lika mycket som fyra timmar dagtid. Märkligt, eftersom det inte räknas på det viset för resten av personalen :P Well, well.
 Tfan jobbar som vanligt. Han är inne på sin nästsista vecka innan pappaledigheten. Han tycker verkligen inte att det är roligt just nu. Förra veckan fick han gå hem tidigare två dagar i rad, p.g.a sin handled. Dessutom gnager väl Bums utveckling i bakhuvudet med. När Aimée föddes gick han en 8 veckors kurs, sedan var han hemma med oss i över ett år. Med det i tankarna är det nog inte så kul att få höra allt hon gjort under veckan, och samtidigt veta att det kan dröja två veckor innan han osså får se det, eftersom stunderna efter hans jobb ofta är fullspäckade med middag, affärenärenden, dusch, vyss, kvällsmat, städning, tvätt... Det är verkligen inte samma sak att komma hem efter 16:00.

Pratade med mamsen igår, och fick veta att de hoppas kunna flytta in på torpet redan i helgen. Planen var att de skulle flytta dit 15/12, men nu visade det sig att någon hade varit i uthusen på torpet, samt slangat diesel från grävmaskinen som står där. Så nu är planen att mamma ska dit idag och flytta upp alla flyttlådor på övervåningen, så att de kan använda lilla gästrummet som sovrum och köket. Ett rum och kök, till ett par och en hund som är vana vid 300 kvm... Det blir nog spännande. Det finns varken avlopp eller vatten inkopplat, och just nu är det ingen som vet när allt det kommer att kopplas in heller. Hoppas att de får tag på den där toalettvagnen snart :P

Bums har tagit av sig tröjan :P Och gör sitt bästa för att gå sin förkylda syster på nerverna. Hoppas hon kryar på sig tills imon. Men det blir nog ingen föräldragrupp för min del idag. Ifall inte Tfan kommer hem med trasig handled vill säga. Nu försöker Bums få på sig tröjan igen :)
Jag har börjat på mina JulListor :D Det blir många listor innan Julafton här hemma. Just nu har jag Julklappslistan, det är en namnlista med alla som ska få klappar av vår familj, och tänkbara klappar. Aimées Önskelista, en lååång lista över saker hon själv valt ut ur leksakskataloger. Julrelateratlistan, där har jag listat sånt jag behöver handla till pynt, julhälsningar och paketinslagning. Tfans önskelista, den längsta önskelistan någonsin nedskriven av en 32åring ;D Utöver dessa listor har jag matlistan till Maries och mitt kombinerade advents och födelsedagsfirande, som äger rum första advent.
Sedan tillkommer Bums önskelista, min önskelista, avbockningslista till alla klappar, julmatslista och det stora Att Göra-Listan. Sedan hittar jag säkert på någon mer lista under tiden... Jo, Fias "att handla-vardag"-lista.
Många listor blir det!

Nu ska jag nog byta en blöja och vysse Bums en stund. Hon har bråkat så mycket på Aimée, att hon tröttade ut sig själv :P

Jävla november.

Jag hatar november. Det är rått, blött, regnigt, blåsigt, fattigt och meningslöst helt enkelt. Gårdagen gjorde inte mycket för novembers status i mina ögon.
Denna månaden har jag räkningar för hela min lön, tjoho! Dessutom borde jag börja shoppa julklappar, men har varken peningan eller lust. Aimée är ju helt omöjlig att handla till. Hon önskar sig en barnsäng, just nu sover hon i en gammal utdragssäng, men den är tydligen inte poppis längre :P Jag misstänker dock att hon inte alls uppskattar att få en barnsäng i julklapp, för ska hon få det så blir det enda klappen från oss. Känns inte så kul. Det lutar åt en ny leksaksspis. Hon fick en från Micki, med handfat och så, när hon fyllde två. Men en av hennes kusiner satte sig på dörren till själva vaskskåpet, så att den listen gick sönder. Snark. Så nu leker hon inte med den mer, eftersom den är sönder. Får ta en diskussion med Tfan. Bums är inte heller så lätt. En läragåvagn kanske? Aimée hade en som jag fyndat för 35kr på Tradera, och den är kaputt :) Välsliten dock.

Näe. Nu ska jag gå och dra nått mörkt över huvudet!

Vaccinationer.

Jorå. Igår släpade jag iväg två helt oförberedda barn på vaccination. Aimée fick veta att vi skulle till Folkets Hus och ta spruta när jag hämtade henne på dagis. Hade jag sagt något på morgonen så hade hon hispat över det hela dagen. Så jag hämtade henne på dagis och hon cyklade med dit. Fyllde i papper, sedan gick det snabbt. Vi tog Aimée först, så att hon skulle slippa jaga upp sig. Hon satt i mitt knä med sin docka, och tittade ner på armen när de stack henne..
-"Men, aj, men näe, aaaajjeeee!" Så lät det ungefär. Sen kom krokodiltårarna. Jag fick min spruta efter henne, och när hon hoppa ner från mitt knä frågade jag henne om det gjorde ont.
-"Näe, men jag blev rädd!"
Knasungen :) Det var ju tur att det inte gjorde ont :)

Som belöning hade jag lovat henne kaka. Jag mutar alltid med kaka, ett säkert kort. Vi tog oss till ica, Aimée fick välja sin kaka (dammsugare) och jag handlade fläsk och mjölk till middagen. Klockan var då 14:15, ungefär, och vi fortsatte till VC, för att invänta småbarnsvaccinationen som skulle börja 14:30. Det var bara ett barn före Bums, så detta trodde jag skulle gå fort. Inte då. Vid 15:00 var vi fortfarande nummer två i kön, men det hade droppat in 4-5 ungar till. Det visade sig att de hade haft något olycksfall inne på VC, och de var tvungna att invänta ambulans och grejer. 15:30 var Bums till sist vaccinerad. Då visade det sig att pojken innan oss hade fått vanlig spruta för två veckor sedan och inte fick vaccineras :P Kul för dem att sitta där i typ 90 minuter i onödan :P
 
Vi var lagom möra när vi kom hem. Bums och jag hade gått hemifrån 13:00, för vi var på macken och hämtade ut ett paket med innan vi gick till dagis. När vi kom hem var klockan 16:00, och mina fläskpannkakemiddagsplaner gick i stöpet. Tfan tog cykeln till ica och köpte ingredienser till varma mackor :) Det var inte igår precis!

Idag är det lugnt. Aimée verkade lite trött, men det kan lika gärna vara för att hon steg upp 06:30 helt i onödan. Bums sov hela natten, så lite påverkad blev hon nog allt. Jag har vad som känbns som överjävlig träningsvärk i armen, annars är det lugnt. 10:30 ska Bums och jag till BVC för 10 månaderskontroll, sedan till ica för att hämta ut ännu ett paket. Nu ska jag byta en bajsblöja och ringa mamsen, tror jag...

Helgblogg?

Varför bloggar jag nästan aldrig på helgerna? Kan det vara så enkelt att vi knappt gör något på helgerna? :P

I lördags ägnade vi oss åt toalett och badrumsstädning. Verkligen spännande. Var på ica och handlade, och åt rester till middag. Igår hade Bums premiär på pottan. Först med och sedan utan blöja. Hon kom på att hon kunde förflytta sig med pottan om hon puttade ifrån med fötterna. Så hon spenderade 20 minuter med att kasa runt baklänges i köket, sittandes på pottan. Sedan lekte hon en stund utan blöja, och kissade på golvet. Oväntat va? ;) Nu står pottan iaf framme i köket. Är hon blöjfri som tvååring kommer jag att jubla :D

Idag är det lugna gatan. Jag vaknade av att Aimée låg i Tfans säng, 07:10. Han hade nog placerat henne där innan han gick till jobbet. Hon har haft en tendens att stiga upp innan 07, och sedan bli hur trött och sur som helst runt 12-13. Vila vill hon inte. Men idag låg hon kvar i sängen till 07:30, jag segade mig upp strax inna 08 och Bums vaknade 08:20. Jag hann t.o.m äta frukost!

Nu tittar Aimée på tv, precis som vanligt. Bums övar på att stå, hon har avancerat till att bara hålla i sig med en hand. Hon är alldeles för snabb! Hon började ju krypa vid Allahelgona! Fast hon har ju ålat runt som en galning sedan juli :P Hon tycker kanske att det är dags för lite variation?

Nu ska jag ut och hämta posten.

Usch och fy.

Vilken konstig dag detta blev! Har pysslat med testkläderna, fotat och grejat. Pratat med mamma, mellanmålat och tagit det lugnt. Ju längre tid det har gått, desto dassigare har jag känt mig. 12:30 mådde jag så illa att jag blev sittandes i hallen, utanför toaletten. Sms:ade till Tfan, och han gjorde sig frivillig till att ta en liten paus på jobbet för att cykla bort till dagis och hämta Aimée. Bums var på bra humör, så hon underhöll sig själv i vardagsrummet medans jag vilade på soffan.
Jag hatar att må illa, kräkskräcken sitter i. Nu har det lugnat sig, men jag känner mig smått illa till mods och naturligtvis passade Bums på att bryta ihop. Hon kinkade ihop i ett utbrott mitt i sin middag, åt knappt hälften innan jag gav upp. Vyssade henne och mycket riktigt så somnade hon. Jag ger henne en timme, så får hon äta lite med oss sedan. Leverpastejsmörgås och majs kanske kunde vara något.

Just nu håller jag på att tina upp världens största kycklingfiléer. Hur kommer det sig att filéerna blir större och större? Öppnade ett paket Ivars Kyckling, 900gram ska den innehålla... Tre filéer! Vad är det för fåglar?! Jag bara undrar... Wellwell... Det lär väl bli pasta till detta med, vi hade ju nudlar i måndags :P Enligt Aimée är det inte samma sak. Enligt henne är det "pasta, mulor/mular (nudlar), spasgetti och makroner" Knasiga barn.


Testkläder från JnyDesign.

Här kommer bilder på kläderna som damp ner i brevlådan idag :)


Hela klädpaketet!



Mössor. Den understa till mig, nästa till Aimée och de två översta till Bums.



Rosa klänning och mossgröna veourbyxor till Bums.



Grön och gul matchning till Bums.



Baggyjeans och utsvängd hoodie till Aimée.



Baksidan på baggyjeansen.



Velourbyxor och två långärmade t-shirts till Aimée.

Lycklig!

När Bums och jag kom hem från dagislämningen imorse, var postlådan knökfull av ett paket! Jaaaa!!! Testkläderna från JnyDesign har kommit!!!
Jenny driver företaget JnyDesign, och är den som jag köper mina finaste tyger ifrån. Förutom tyger, designar hon även kläder som säljs i butik i Åre. I år fick vi intresserade anmäla oss som frivilliga till att bli testfamiljer. Jenny valde ut testfamiljerna ur alla sökande, och vi kom igenom! Sedan fick vi välja om vi ville ha stort eller litet paket, eller både och. Jag tog ett litet till Bums och ett stort till Aimée. Paketen kostade 400 respektive 600kronor, och då fick jag kläder som normalt kostar 1600kr! Jenny vill att kläderna ska användas mycket, helst på dagis, tvättas ordentligt, verkligen slitas! Sedan fyller vi i två frågeformulär och får kläderna bra resultat så skickas de till allmän försäljning.
Jag ska lägga ut bilder snart, ska bara packa upp och fota :)

Igår var jag på pysselkväll på dagis. Vi tryckte handdukar till ungarnas julklappar. Förra året var det örngott, året innan dess t-shirts... Jag har aldrig inspiration när jag går på de här pysselkvällarna, jag går mest dit för att träffa folk. Jag är så dålig på att ta kontakt med folk, så jag ser det som ett ypperligt tillfälle att mingla ^^,
Jag fick iaf höra det senaste skvallret, och insåg att det var minst fyra gravida i byn, tre av dem kände jag iofs till men iaf. Glögg, pepparkaka och skumtomtar bjöds det dessutom på.

I eftermiddag ska Aimée och jag till Folkets Hus för att bli vaccinerade. Hur jag ska få henne att gå med på det är bortom mitt förstånd, men jag misstänker att godis är inblandat. Iofs så har jag ju en stor hög kläder att muta med nu... Det kunde kanske vara något...

Återkommer med bilder!


Bild på takkronan...



Detta är resultatet av helgens takskruvande, pysslandes och risplockande :)
Jag blev riktigt nöjd, och Tfan höll sig för skratt när han såg den så helt illa kan det inte va ;)
Taggtråden kommer från moster, så jag ska nog ta och mejla henne så hon får se vad hon har ställt till med :D

Klippklipp!

Fick sovmorgon till 07 idag, inte för att det kändes så i kroppen, men klockan påstod det iaf :)

Fick iväg Aimée till dagis iaf, och jag fick stanna kvar med Bums en stund, för att ha utvecklingssamtal. Det var bara positiva nyheter. Hon är alltid glad och snäll, leker mycket med de barn som jag misstänkte var bästisarna, är med på alla aktiviteter utan något som helst gnäll. Klär på och av sig själv, har ett gott ordförråd och förstår allt det är meningen att hon ska förstå. Sedan var det den mjölkfria maten, den hade hon inga problem med, där emot ville hon oftast tömma alla skålar, så personalen fick stoppa när de tyckte att hon borde vara mätt :P Matvrak, ingen överraskning där :D
 Vi pratade lite om Bums med, och Aimées kontaktperson höll med om att Bums, med sitt häftiga humör, nog mår bäst av att vara hemma nått år till. Jag ser helst att hon är hemma så länge som möjligt. Kunde hon vara hemma tills hon fyller tre så vore det toppen. Frågan är dock om föräldradagarna går att dra ut på så länge. Även om jag inte går upp i arbetstid, så måste Tfan vara hemma en dag varannan vecka... Vi får se hur det blir.

Passade på att gå förbi frisören med på vägen hem. Skulle kolla om hon hade några tider de närmaste dagarna, och hon hade tid med en gång. Så jag fick mig en frisyr igen, skönt! Hade dock inte plånboken med mig, så jag måste gå förbi och betala på vägen till dagis. Får nog gå och handla med, men det får bli efter dagishämtningen. Bums tröttnade på att se på när jag klippte mig, och ägnade de sista 10 minuterna åt att gallskrika som om någon försökte slita av henne armen, när hon egentligen bara var trött och uttråkad. Jag hoppas verkligen inte att det låg nån nattjobbande stackare och sov någonstanns i huset :P
Hon somnade iaf på vägen hem, och har sovit i sin säng sedan 09:45. Det börjar bli dags att väcka henne. Hon ska äta gröt med innan vi hämtar Aimée om en timme.

Gah! Jag har små sticksiga hårstrån som kliar över halva kroppen! Morr!

Pyssel, pyssel...

Jobbet i helgen gick bra. Men hur det kommer sig att jag alltid åker med samma busschaufför, kan jag inte förstå. I fredags såg han ut som om jag steg på bussen bara för att driva med honom :P Well, well.

Idag är jag hemma med tjejerna. Bums behagade vakna 05:30 imorse för välling. Hon har fått sin första tand i överkäken (nummer 3 för övrigt) så det joxar lite med magen. Misstänker attd en andra tanden osså är på g då. Aimée sov till åttatiden, och Bums tog förmiddagslur från 09-11. När vi hade mellanmålat färdigt mitt på dagen, så klädde vi på oss och gick ut. Vi knatade upp på Berget för att plocka lite ris och annat. Hittade lingonris, lite nypon och granris med stora kottar på! Gick bort till Blomsterbutiken med, för att köpa murgröna, men det var stängt. Det är bara i A-mo butikerna håller stängt på måndagar, snark!
Passade på att plocka lite blommor med, vi har faktiskt nått lila som blommar i rabatterna. Vad vet jag inte, men fint är det. Nu står det lite inne i en vas.
Riset och det andra vi plockade på Berget har jag arrangerat i min taggtrådskrona :) I somras var jag och min granne Lotta, på nått som heter Uvanäs/Uranäs, är inte helt hundra, men iaf. Där såldes diverse pyntsaker i shabbychic stil, bl.a en värmeljusboll i rost och en låda som man förr bar dricksglas i, jag använder den som prydnadshylla i hallen. Dessutom fanns det en man där, som sålde stora ljuskronor i luffarteknink, fast i rostig taggtråd. Ååååh, jag älskar de där kronorna, men de kostade från 1000kr och uppåt, pengar jag inte har.
 Jag beklagade mig lite hos min fyndiga moster, som naturligtvis knatade rätt ut i skogen och hittade ihoprullad taggtråd. Nu blev ju inte min skapelse något i närheten av det jag först såg, men den är min egen, pyntad och fin hänger den i kökstaket. Tog dock en stund att hitta en krok att skruva upp...

Pratat med mamma lite, och Tfan hörde av sig när han hade lunch. Har tömt diskmaskinen, och fyllt på. Det är ett helt maraton här hemma när Bums är vaken. När Aimée var liten så hjälpte hon till med diskmaskinstömningen, hon plockade ur ett bestick och räckte det till närmaste vuxen. Bums river ut så mycket hon kan, samtidigt som hon väsnas som fan. Idag satt hon och bankade med ett lock mot luckan på maskinen. Härligt ljud. Sedan slet hon  ut hela nedre korgen ur maskinen. Inte bestickkorgen alltså, utan hela nedre vagnen :P Sedan toppade hon det med att försöka hiva ut alla smutsiga bestick ur bestickkorgen så fort jag satt in den. Där drog jag gränsen för dagen.

För en stund sedan hade vi smörgåsstund allihop. De nya tänderna gör Bums mage helt obeskrivligt "räser", så det behövdes lite ljust bröd för att klogga igen ;)

I eftermiddag blir det antagligen kyckling med "mulåå" (nudlar på Aiméeska), sedan ica och hela kvällsrutinen.

Woopie!!!

Kom iväg till stan idag. Favoritchauffören körde (lång historia, tar den sen) och väl inne i stan hade jag turbojetmotorn på :) Spenderade förmiddagen med att displayshoppa; jag surfade runt i de butiker jag kunde tänka mig hitta nått billigt och användbart, antecknade och tog med mig in till Växjö. Väl inne knatade jag direkt bort till Gina Tricot. Jag som brukade hata den butiken. Det var då jag hade 5000kr i klädbudget varje månad, kom i vilka kläder jag villemoch så vidare... Det var tider det. :P Nu tog jag mig samman och såg till att ta rätt storlek med en gång, försökte inte ens klämma ner mig i en mediumtopp med mina tuttar, det är ju ändå meningslöst. Så inne på Gina hittade jag en fantastisk stickad klänning i grått, en linne (svart, men va fan) en blålila kofta, en grå kort joggingkjol som ser helt knäpp ut innan den kommer på :P, och stickade grå leggings, helt underbart gosiga!
På HM hittade jag en kort svart kjol, tunna overknee strumpor ett par svarta och ett par grå, svarta leggings och två par grövre overknee ullstrumpor. Najs med påfyllning!

Efter tiden på V.Psyk begav jag mig ner på stan igen och letade upp vinterkängor till Aimée. Fy fan va dyrt!!! Nu har Aimée vuxit ur de billiga storlekarna, då räckte det med 400kr för att få bra stövlar. Idag fick jag lägga ut 700kr! Och då valde jag i stort sett de billigaste jag kunde hitta av bra kvalitet. Bläää. Som hämnd fick Bums nöja sig med en begagnad Lindexoverall fyndad på A&P, 80kr satt ganska bra efter det där skoköpet.
Fick skjuts av Marie och Urban hem. Vi tog en tur runt Maxi på vägen, och hade trevliga pratstunder på vägen hem :)

Nu ska jag gosa med mannen. Imon jobbar jag dygnspass, så det blir till att stiga upp i tid! 05:20 bii-fucking-iip!

Pust...

Jag är trött idag! Fick sovmorgon till 07:15, riktigt skönt. Fick upp Aimée utan problem, för de skulle ha Halloweenfest på dagis, med utklädning! Aimée valde att klä ut sig till häxa, det bestämde hon igår redan. Bra det, för jag hade helt glömt bort festen och inte köpt eller sytt nått maskeradrelaterat. Häxa är bra, för det finns alltid prylar hemma :) Kjolen jag sydde till dagis påskfest för två år sedan, ett nattlinne som jag sydde för nått halvår sedan och ett av mina värsta linnen som änså skulle slängas! Häpp! Ungen studsar till dagis, glad som fan. Tacksamt var ordet :)

Bums har å andra sidan vart en smula gnällig idag. Sov en timme på förmiddagen, medans jag sydde lite på ett par brallor, och åt mellanmål. Sedan väckte jag henne för mat och nedstoppning i vagn, promenad, ica och dagishämtning. Aimée bröt ihop vid hämtningen för att nallen hon hade vid vilan inte låg på hennes plats. Hon hade glömt den inne på Blåklockan och jag tyckte att den kunde ligga där tills imon, eftersom både hon och jag var fullt påklädda och Bums låg ute i vagnen och skrek. Det slutade med att jag fick knata in och hämta nallen. Får nog ta och köpe en speciell vilanalle, för dagisbruk endast, får ej följa med hem.
Bums lugnade sig iaf när vi kom ut, de andra barnen såg dock en smula vettskrämda ut :P

På vägen hem funderade Aimée på det här med jultomten. Hon påstår att "Det börjar närma sig julafton!" eftersom det faktiskt snöat här hela dagen. Diskussionen gick ungefär så här;
A-Mamma, va e de för dag efter den här dagen?
Jag- Det är torsdag imon...
A- Och dan efter tossdan?
Jag- Då är det fredag.
A- Och då få man godis, å sen e dä julaftonnnn!!!"
Jag- Näe, först ska ju mamma fylla år, och det är ju nästan en hel månad till...

A- Mammaaaa?
Jag- Mmmmm?
A- Va e mina julklappa? Va e de i dåm?
Jag- Jag vet inte, vi har inte köpt dom än..
A- Men va e jultomten då?
Jag- Han är väl hemma i sitt hus, i skogen... På nordpolen
(det sista hittade jag på bara för att hon inte skulle proppsa på att hälsa på tomten så fort vi går ut :P)
A- Mmmm, men man måste åka flygplan dit, till nåpoolen. Sen får man gå och välja julklappar i tomtens affär!

Jag svär, hon kom på det helt själv! Vi kör inte med jultomte hemma hos oss. Mamma och pappa köper julklapparna, slår in dem och ger bort dem. Samma med julklappar från mormor, farmor, faster, kusiner osv. Hos oss är tomten någon som kanske kommer och hjälper till att dela ut klapparna. Det tycker vi är lagom.
Hur gör ni?

Imon ska jag in till stan, på fortsättningen av Psykologisk utredning. Får inte glömma att ta med mig något att äta. Förra gången var jag hur hungrig som helst på slutet. Misstänker att det kommer att dra ner mitt medel. Som om jag ligger och vilar mellan omöjlig att rädda och får ej vistas bland folk, så tänker jag skylla på att psykologen inte hade några snacks.
Jag borde skriva en inköpslista med. Aimée måste ha vinterstövlar. Jag skulle tagit med tjejerna in till Växjö i måndags, men så fick jag sovmorgon och sedan kom jag på att det var föräldragrupp mitt på dagen, så det blev inte av. Så imon får jag mäta hennes fötter osså får det bli en vild chansning. Passar de inte så får jag åka in och byta.
Dessutom måste jag ha kläder. Åh, vad jag kräks på det här! Jag får spader. Näe, jag var inte lyckligare när jag vägde 59kg, men jag slapp att få ångest och vilja gråta så fort jag skulle klä på mig. Det gör sån skillnad att kunna öppna garderoben och kunna ta på sig vad som helst... Nu handlar det bara om att få det att gå på, och skulle jag hitta nått som går på, så köper jag det i svart så matchar det allt annat som så småningom inte kommer att passa längre. Snark.

Provade den lånade vinteroverallen på Bums idag och insåg att den säkerligen kommer att passa i hela två veckor till. Precis som Aimée, storlek 74 är helt enkelt överskattad. Får ta en runda inne på Alice&Piraterna imon, och se om de har något.

Fick hem ett par NovaStarjeans till Aimée idag! Jag rensade hennes garderob i helgen. Benhård var jag, allt för smått skulle ut! Ända tills jag kom till NSjeansen i storlek 98 :P Så det blev till att beställa nya. Jag hade ett presentkort sedan första vagnköpet, så jag utnyttjade det, och slängde med en NStröja till lillasyster med. Stackars Bumsen, som får ärva systers slitna kläder :P

Nu ska jag kolla kontot och se hur stora utsvävningar jag kan få igenom...

Måndag igen...

Det har varit dåligt med uppdateringar här. Jag är en ivågorbloggare :)

Jag var ganska spak förra veckan. Den där utredningen drog mycket energi, och alla tankar som snurrar runt om den, diagnoser, behandlingar, medicinering...
På torsdagen tog jag iaf ledigt från alla funderingar och tog bussen in till stan. Tfan kom hem vid 16, så vi hann äta med innan jag gjorde mig iordning och cyklade till bussen. Inne i Växjö mötte mamma upp, och vi gick bort till Filmstaden för att gå på bio. Vi såg This Is It, ett måste ju :) Vi var och såg honom i GBG -96, det var mäktigt. Filmen blev som något slags avslut. Dessutom var det otroligt att se honom dansa och sjunga, när media påstått att han var i stort sett döende.
Vi gick på Oxgrillen efteråt, och åt kycklingburgare och snackade skit. Trevligt :)

På fredagen hittade jag en sysslolös Lena på Facebook. Vi slog våra sysslolösa påsar ihop, och träffades i Bäckparken med tjejerna. Efter 90 minuters lekparkslek i kylan, gick vi bort till caféet för fika. Tjejerna hittade glassdisken så fort de kom in, och proppsade på varsin glass och glas mjölk. Konstiga barn :P De skulle ha kaka med efteråt, och Lena och jag drack te ihop med våra kakor. Det var kul att träffa tjejerna igen, det var ett tag sedan nu :)
Efter fikat knatade mina barn och jag bort till Anna och hennes barnaskara. Hon hade de tre yngsta hemma, så vi gick bort till Bäckparken igen. Kan tänka mig att vi såg ut som ett mindre dagis när vi kom gåendes :D
Knappt en timme till i parken, sedan gick vi till Ica, handlade lite och sedan gick vi lugnt och sakta hemåt. När vi väl kom hem var klockan 15:00!!! Oh my. Vad tiden går när man är igång :) Tur att jag gav Bums en värmd burk mat utanför Annas, medans de klädde på sig. Annars kunde det ha blivit gnälligt!

I lördags var vi hemma hos svärmor och Lasse. Traditionsenligt Allahelgona firande, dessutom fyllde Tfans systerdotter 15 år, så vi firade henne med. Det var trevligt, och Bums höll låda. Hon verkar ha kommit över sin värsta tykänslighet, och pratade med folk, blev buren lite och vagnad till sömns utomhus medans Tfan och jag drack te. Dessutom briljerade hon med att krypa för första gången! Härligt. Aimée var duktig hela dagen och lekte med kusinerna. På kvällen kröp hon upp i farmors knä med en filt :)

Igår tog vi det lugnt. Vi gick en runda runt berget här hemma, för att kolla in det senaste kalhygget :P

Idag ska vi nog på föräldraträff, ifall jag får tag på skjuts. Nu ska Aimée ha frukost och Bums ska få obajsig blöja :)

RSS 2.0