Nytt onsdagspass...

Och herre jesus, vilket bra pass det blev! Svettig som en jag vet inte vad, och glada deltagare, kan det bli bättre?
Jag hade spinningen med innan, så jag fick igång svettningen ordentligt innan styrkepasset, härligt!
 Hela min dag har gått åt till att längta till träning. Iofs så har jag fått mycket gjort ändå, man har liksom inget annat att välja på när man har tre barn och en krasslig man. Men under hela dagen har jag bara gått och väntat på att träningsdags skulle infalla, haha!

Igår var jag i stan och handlade tråkigheter. Underkläder och strumpor till mig, regnkläder och stövlar till två av kidsen. Woho. Som tröst fick jag 20 minuter inne på Hälsokosten och Fitness Magazine samt Runner Guide på Pressbyrån. Ingen rolig shopping alltså. Sedan sket det sig med planeringen på kvällen, barngympan var inställd så jag kom inte bort till idrottshallen när jag brukar vara där. Lillpajken ställde till det med mat och annat, så jag kom iväg senare än jag hade tänkt... Men, jag fick gå på spinning iallafall, och efteråt delade jag med mig av mina övningsfynd till ännu en träningsgalning, haha!

Imon finns det möjlighet till Core, eftersom mannen är sjuk och inte kan träna själv. Men, jag funderar på en lååång löprunda... Får se hur jag gör. Nu ska jag iallafall gå och lägga mig!

Nya krafter till imon!

Run Fia, run!

Woopie!
Idag har jag fått in både löpning och styrka på träningskontot, haha!
Tfan har varit sjuk idag, och igår med för den delen. Han har fått min förkylning, fast version 2, för han var sjuk i samma för typ två veckor sedan. Så jag har varit klanledare för huliganerna här hemma. När jag till slut fått i mig lunch och herr Sjukling vilat nån timme, fick jag lite avlastning och kunde snöra på mig löparskorna.
 Men, först lunchen! Började redan i förmiddags med att förbereda "Fisk i paket". Av någon märklig anledning blev jag sugen på det redan igår, och tänkte att det är ju lätt att slänga ihop! Jo tjena. När det väl var dags att äta lunchen, och min buljongkokta blomkål var klar, öppnar jag ena foliepaketet och inser att fisken inte ens är halvklar. Gah! Igång med ugnen igen, och in med fisken! Som väl var så fanns det färdig kyckling i frysen, tio minuter i stekpannan så blev det middag ändå. Men kyckling och blomkål funkar dåligt ihop. Mätt, men inte tillfredställd blev betyget på dagens lunch...

Till sist fick jag på mig löparoufiten iallafall! Men, (många sådana idag tydlligen) jag glömde kolla termometern och tänkte bara på gårdagens behagliga 3-5plus med solsken. Idag var det snarare knappt en tapper plusgrad ute och solen var bakom en mil moln, kändes det som. Så det var för kallt för de brallor jag hade valt. Men jag valde att strunta i det och springa vidare. Efter två kilometer började benhinnorna värka. Suck! Sedan kunde ja inte släppa det på hela rundan. Varför värker de? Kommer de fortsätta värka nu? Fan, jag som hade gått och längtat efter sol och barmark, osså kommer benhinnorna och ställer till det! Hem kom jag iallafall till slut, inte på någon fantastisk tid, men men!

Ikväll hade jag dessutom ett Cirkelpass! Styrka för hela slanten och massor av magövningar! Planka, planka, planka! Till allas förtjusning, haha! Skönt att vara tillbaka! Fast, nu har jag ju faktiskt varit tillbaka i tre dagar efter att ha varit borta i fem... Det är bara i min värld som det känns som om jag varit bort typ tvp veckor. Minst!

Imon blir det en runda på stan och ett spinningpass! Frågan är om jag skulle kunna knö in en löprunda där med... Men risken är att det blir lite väl körigt med hemresan från stan och barngympa precis innan spinningen. Jag får helt enkelt träna själv innan spinningen! Vilken eccellent idé! Så får det bli.

God natt på er!



De otillräckliga byxorna, för fem kilo sedan!

Frisk!

Äntligen! Förra söndagen gick jag på mitt vanliga spinningpass, och på måndagen fick jag be om hjälp på mitt eget pass. Tokont i halsen, och dagarna efter kom en hemsk hosta ihop med en rinnig näsa. Inte kul alls. Så jag hade träningsledigt i veckan, ännu mindre kul. Jag är verkligen inte duktig på att vila. Fast när jag är sjuk är det ju iallafall lättare än med "vanlig" vila. Då kan jag inte sluta tänka på vad jag hade gjort ifall jag hade "fått" träna, haha!
Men men! I lördags morse vaknade jag med ett ryck! Inget halsont! Det betydde ju att jag fick träna, och vilket sammanträffande att det fanns ett pass att gå på redan kl 10 den förmiddagen, haha... Så jag fick mitt träningspass, bootcampstil i en timme med 3 minuters vila. Sammanlagt. Gött!
Igår blev det den vanliga spinningen, och nu har jag äntligen fått en ordinare plats på det passet. Wohoo! Hade först tänkt ha ett Rondpass på förmiddagen, sedan kunde inte de jag hade tänkt träna med, komma. Så då funderade jag på om jag skulle utnyttja det fina vädret och springa en runda. Sedan insåg jag att det kanske var lika bra att bara ha ett träningspass om dagen de första två dagarna efter förkylningen.
Men idag har jag storslagna planer på löpning. Ikväll håller jag i ett Cirkelpass och då funkar det bra med löpning tidigare på dagen, tycker jag.

I övrigt så är jag nu inne i slutfasen på mitt kroppsrenoveringsprojekt. I veckan fick jag träffa plastikkirurgen, och fick en tid för operation. Så nu hoppas jag kunna gå ner det mesta av de sista kilona tills det är dags för op. Återstår att se om det går, men får jag hålla mig frisk så borde det lösa sig. Förra veckan hände det inget alls på vågen, vilket inte är så konstigt när jag var sjuk. Men nu blir det nya tag!

Som motivation har jag DOM´s nya horts på väg hem! Vi kör en bild på förra säsongens shorts som avslutning. Så sköna! Fler borde träna i shorts! Mycket skönare än dessa lååååånga brallor som smiter åt runt vristerna, haha!


Dubbelpass!

Gårdagens bitterhet är borta! Jag har fått motionera. Och handla träningskläder. Och gå på Hälsokost! Haha!

Vi hade ärenden i staden idag, så de stora barnen fick en extra dag på dagis, medans vi andra tre tog bussen till stan. När de stora ärendena var avklarade, var jag nere på Stadium för att titta efter skor. Fick med mig ett par terränglöparskor från Adidas, SuperNova Riot heter de tydligen! Dessutom hittade jag sportbh:ar och det linnet jag trånade efter i onsdags, hihi!

När vi kommit hem fick jag lite besök av bästaste Elan, vi drack lite te och försökte umgås medans våra barn gjorde sitt bästa för att avbryta, men det är ju som det brukar vara.

Sedan började dagens mission. Att packa träningsväskan. Jag hade nämligen bestämt mg för att springa en provtur i mina nya skor innan eftermiddagens spinningpass! Modigt, jag vet! Men sådan är jag nu för tiden, haha!

I väskan skulle spinningkläder; brallor, strumpor, spinningskor, bh och tröja. Även ombyte till hemvägen; joggingbrallor, linne, långärmad och dunjacka. Dessutom drickaflaska och proteinshaken. Fjuh! Lämnade väskan och jacka på trappen, medans jag tog min iPhone och kutade iväg! Sprang mina vanliga knappa 6km, perfekt väder för provturen med! +5 ovanpå en decimeter snö. Skorna funkade riktigt bra! Bra köp, dessutom var de nedsatta från 1400kr till 800. Najs! Enda tråkiga med löpningen var att mitt Endomondo brakade ihop och glömde bort att det skulle fungera. Men jag överlevde.

Spinning var riktigt bra. Löpningen kändes mindre i benen än jag trodde, och de nya färgglada kläderna gav lite extra energi! Gillar när vi får stå mycket, och hänga i biceps. Helt oväntat dessutom, bicepsträning var inte det jag trodde att jag skulle å på dessa pass när jag började spinna för två år sedan! Pluss i kanten!

Nu ska jag äta! Hungriiiiig!



Min nya sko!


Meh!?

Är det normalt att bli helt knäpp i bollen av att få ställa in träningen en dag?
Det är ju torsdag, och då tränar Tfan boll. Jag hade den geniala planen att jag skulle luffsa iväg på en lugn joggingrunda när han kom hem. Bara jogga, inte springa! Men så glömde jag ju bort att han stannar kvar och duschar med, det gör ju aldrig jag på mina pass, så jag tänker liksom inte på det, haha! Osså hade det varit något möte efteråt med, så när han väl var hemma så var klockan 20:40. Dessutom hade inte lillpajken somnat om efter en bajsblöja och jag hade inte förberett träningskläder... Jag borde ha vetat att den där joggingen inte skulle bli av.
När Tfan väl kom hem och jag tog mig i kragen och kollade klockan så blev jag bara sur. Fan! Min konditionsträning! Och det är ju bara mitt eget fel att den inte blev av, eftersom jag inte förberedde innan. Men hade jag börjat när Tfan kom hem, så hade klockan hunnit bli 21 innan jag var utanför dörren och sedan hade rundan tagit typ 40 minuter, följt av stretch och nedvarvning, dusch... Hade fått sitta uppe till halv ett för att varva ner ordentligt. Fast just nu känns det som att det kunde varit värt det, för nu behöver jag lugna ner mig för att jag är förbannad.
I rent vredesmod tänkte jag inte över mitt kvällsmål heller, utan tyckte att den lilla påsen torkad frukt och nötter kändes som ett bra val. 120gram frukt och nötter kl 21... det lär inte göra några wonders för invägningen imorgon. Snark! Dessutom låste sig digitaltvboxen när jag väl kom på att jag ville se Biggest Loser medans jag moffade i mig mitt skafferifynd, och sedan tog den 40 minuter på sig att starta upp igen! 40 minuter! Vad  är det för skämt?! Gah!
Inte min dag. Inte min dag alls.

Hoppas att humöret är bättre imorgon. Då blir det lite fix i staden, och är jag inte gladare då så lär jag gå lös på kontokortet! Hehe, den ultimata lösningen väl?
Dessutom har jag spinning på eftermiddagen, och har jag riktig tur så kan jag peta in lite löpning där någonstanns... Kanske som uppvärmning? Låter jag desperat? That´s because I am! Haha!

Nu ska jag haverera i min säng, i flera minuter innan lillpajken vaknar igen.

Imorgon är en ny dag.

Dingding!

Puh!
Bra dag! Härlig dag!
Idag hade jag min första dejt med stan utan barn, sedan lillpajken kom. Sju månader och tio dagar sedan han kom till världen! Det var skönt. Men samtidigt var det tur att jag inte åkte själv, för då hade jag bara gått och tänkt på att jag var ensam på stan, haha.

Jag snyltade till mig lite bilskjuts av Anna (från spinningen) och hennes syster. Härliga tjejer, med nära till skratt! Underbart!
Det blev Apoteket, med hostmedicin och nässpray till pajk. Sedan en sväng på Åhlens, där jag hade ärende åt Ela. Knölade in en tur på Hälsokosten med, nu kan jag inte vara inne i stan utan att gå in där, haha! Nya favorittillhållet! Vi hann med en stund på Stadium med, men insåg ganska snabbt att vi var tvungna att evakuera, annars hade vi börjat shoppa.
Bilen fortsatte upp till Samarkand, där vi knatade ut och in på alla möjliga butiker utan att hitta något. Jag tog mig i kragen och köpte en topp på HM som jag har funderat på i två veckor, grattis! En tur inne på Maxi gav mig nya knäckebröd, kesomellanmål med frukt och nötmüsli, avokado och en PaulúnSmoothie. Den sistnämda drack jag nu ikväll efter träning, sjukt god!
Vi avslutade med god, men dyr kinamatlunchbuffé.

Väl hemma hann jag umgås med familjen i 90 minuter ungefär innan det var dags att bege sig vidare. Passade på att mata pajken och diska efter middagen, så att Tfan åtminstonde slapp det eländet!

Idag höll jag i ett kort spinningpass, och mitt favoritpass på hela veckan! Rondpasset! Härligt svettigt och flåsigt, explosivt med mycket styrka och balans! Idag var dessutom Tfan med! Så himla kul! Han hade med barnen osså, och de lekte med Jennys kottar som ganska ofta är med. Fast idag var det fler barn än deltagare tror jag nästan. En elak influensa röjjer i byn, så jag misstänker att den håller både en och tre deltagare hemma just nu.

Bra dag idag ialla fall! Vågen visade minus idag med, konditionsträningen börjar ge resultat. Nu återstår att se om jag kommer ut på någon löpning imorgon. Tfan tränar ju fotboll, så jag kommer inte iväg på något organiserat....



Första shoppingkorgen från Hälsokosten!

Innanlår...

I måndags skippade jag löpningen. Det var helt enkelt alldeles för mjukt, och jag är alldeles för rädd om mina vrister, så det fick bli en liten halvtimme på spinningcykeln istället. Hade min pulsklocka på mig, och såg till så att jag låg lite högre i medel än under löpningen.
Största skillnaden med löpningen nu, efter att jag har kommit igång med spinningen igen på allvar, är att det känns som om jag skulle orka att springa hur långt som helst. Eftersom jag fortfarande bara springer 6km´s rundor, så hinner jag inte ta ut mig så som under ett spinningpass. Och när jag sitter på spinningcykeln så är jag så nära att kräkas och ge upp fem gånger per pass, att det är ett under att jag älskar just den träningsformen. Sedan kommer det tillbaka i löpningen! "Herregud, jag kan ju tänka klart! Min puls ligger inte över 80%, jag kan springa i två timmar till!" Haha!

På kvällen var det dags för veckans första träningpass i Träningshallen. Cirkelpass blev det iallafall, jag stod som instruktör som vanligt. Hade skojat till det med att byta ut fyra stationer och modifierat en, så mina deltagare såg lite skeptiska ut innan de hade kommit igång. Men, sedan började de svettas och fokusera, och då brukar det inte vara några problem!

Idag hoppade jag med löpningen. Nu vill jag ha barmark! Men tyvärr verkar jag inte få gehör på bönerna, för just nu kräksnöar det här... Men ja, jag hade spinningpass att vänta framåt kvällskvisten, så jag valde att fira till det med "halvvila". Vilket min man kallar "ingen vila", men det beror ju på vad man jämför det med, hehe!

Bästaste Anna hade satt ihop ett riktigt svettigt pass idag, så jag behövde inte ångra att löpartrasorna fick vila! Ny musik med, så nu hade jag absolut noll koll på hur långt vi hade kommit i passet. Jag brukar annars kolla in displayen på musikspelaren, och räkna på hur mycket eller lite det är kvar av passet. Idag var det bara fullt ös, och det var ju lika bra det!



Vad jag stirrar på innan mina cirkelpass. Ladda stång till benböj, biceps, benböj igen...

Söndagspass.



Här har jag fått äran att spendera en timme idag! På spinningcykeln. Gick bort till träningshallen på vinst och förlust, och fick en plats på dagens intervallpass. Dessutom fick jag äran att ta en plats nästa vecka igen, när samma person som idag var borta, skulle vara borta igen. Lycka!
Passet var riktigt bra, med fem (?) pulstoppar och dalar, där vi gick ända ner på 70% av maxpuls och lät svetten rasa! Älskar pulsträningen, speciellt nu när jag har min egen pulsklocka, som ALLTID fungerar! Förrförra söndagen hade jag dock allvarliga funderingar på vad det var för fel på min älskade klocka. Jag fick kämpa som en galning för att komma upp över 70%, vilket jag lätt brukar nå uner uppvärmningen. Fattade ingenting. Sedan visade det sig att det inte var klockan det var fel på, utan mig. Låg golvad i förkylning och förbuden all träning fyra dagar efteråt. Aj då.

Innan spinningpasset hade jag varit ute och sprungit en runda! Just eftersom jag inte visste om det skulle bli någon spinning för min del idag, så ville jag ha träningen säkrad. Tyvärr var det +1grad idag, inatt hade det dessutom snöat 4-5cm, så underlaget var inte det optimala. Inga fantastiska tider på mina 6km, men inte det sämsta resultatet heller. Igår var det -7-8grader, perfekt för mig och min löpning! Satte personbästa på 5km. Från 28,02m till 26,40m! Idag låg jag på 27,25m.
 Jag har som mål just nu, att springa 5km på under 25 minuter. Det känns inte helt omöjligt, speciellt inte om vädret blir mildare och barmarken anländer. Sedan är planen att försöka springa längre och till slut kanske ge mig på en halvmara... Kanske.

Just med dagens underlag förbannade jag mig själv för att jag inte har klickat hem de där löparskorna jag har suktat efter. Snö och trail-skor med snölås. Gah! Jag är en sådan prylnörd! Så fort jag ser något som andas "förbättrad prestation" så rycker det i shoppingnerven. Min Tfan bara skakar på huvudet, haha! Får se hur det blir med de där skorna, jag har inte bestämt mig. Nu ska det ju bli varmare, men det medför ju sämre underlag. Modd och elände. Då vill jag ju ha bra grepp! I alla fall bättre än det mina EasyTones erbjuder. Fast där spelar det nog ingen roll vilka löparskor jag köper, jag skulle byta upp mig hur som helst!

Nu ska jag dricka dagens sista kopp te, sedan ska jag fila på morgondagens cirkelträning. Det behövs nya stationer!

Guess who´s back?

Det blev ingen ny blogg. Det blev inget bloggat alls faktiskt!
 När Bothas var 7 veckor började jag träna igen, och det var så skönt! Skönt att få komma tillbaka, att få komma hemifrån efter att ha spenderat de sista tio veckorna som gravid i viloläge, skönt att få vara någon annan än mamma!

I höstas tränade jag sju pass i veckan, uppdelat på sex dagar, en vilodag. Fixade med kosten, ammade som en galning och fokuserade! Under julen mattades det hela av lite, träningspassen hade julledigt och jag åt lite annorlunda. Men, den 25 januari ställde jag mig på vågen och landade på samma vikt som jag hade den dagen jag plussade! 22,5kg har svettats bort med hårt arbete och stor glädje!
 För jag tränar inte längre av samma anledning som förut. När jag började motionera igen, efter att ha fått både Aimée och Bums, då rörde jag på mig för att jag var tvungen. Jag vägde för mycket, helt enkelt. Orkade knappt ingenting, inga kläder passade, trivdes inte i min kropp och dessutom rökte jag, whoopiedooo! Jag kände sällan för den där joggingrundan eller det enstaka Zumbapasset i veckan. Det var ett nödvändigt ont.
Nu kutar jag till träningen! Gärna minst en halvtimme innan den egentligen börjar, hehe! Denna terminen har jag dessutom gått med på att vara ledare, i två pass i veckan! Hur gick detta till?! Jag vill träna och finns det inte ledare som kan hålla i ett pass jag kan gå på, så får jag helt enkelt ordna det själv. Så just nu delar jag måndagens Cirkelpass med Ela (vinkivink!) och onsdagens kombinationspass med Jenny (Hej på dig, om du läser!)

Förutom dessa två pass så dyker jag upp på spinning tisdag, fredag och söndag om jag får plats. På lördagar går jag på ännu ett styrkepass, och på söndagar händer det att jag går igenom ett av veckans styrkepass som jag är med och håller i. Dessutom har jag börjat på löpningen igen! eller, på riktigt kan man väl säga. För nu tar jag tiden ordentligt, har mål utsatta för mig själv och gör framsteg. Dessutom springer jag längre än 2,5km när jag ger mig ut, till skillnad från innan.

Som sagt, har detta gett resultat! Jag kommer att skriva mer ingående om mina delmål och planer, men det tar jag i ett senare inlägg!

Jag är i alla fall tillbaka, och tänker inleda det nya bloggandet med lite "formbilder". Fast de två första bilderna kah ni räkna som "ur-formbilder".



En unge låg det i den magen. EN unge, jag lovar! Det är helt sjukt, jag vet. Denna bilden är tagen kvällen innan kejsarsnittet. Med bebis, allt vatten i mage och ben, nytt fett och så vidare, vägde jag 22.5kg mer än dagen vi fick veta att bebis hade blivit till. Tro nu inte att jag satt stilla som gravid! Fram till vecka 29 tränade jag minst tre gånger i veckan, främst spinning och simning. Det var bara ingen som hade meddelat min kropp om det, hehe!



Så här såg jag ut morgonen efter att Bothas och jag kommit hem från BB. Han var tre dygn gammal och jag hade knappt gått ner någonting. Helt plötsligt insåg jag att det var inte "bara mage" på mig när jag var gravid. Det var tits and ass osså. Och inte lite av den vara heller, huvva!



Denna bilden är tagen i mitten av januari, för något kilo sedan och en hel del gåihopande sen! Jag är snart i mål! Utan svältkurer, äckliga bantningsdrycker, eller annat självdestruktivt. Min beslutsamhet och mitt hårda arbete har åstadkommit detta.

Och jag är inte klar än!

Följ med!


RSS 2.0