Pust...

Jag är trött idag! Fick sovmorgon till 07:15, riktigt skönt. Fick upp Aimée utan problem, för de skulle ha Halloweenfest på dagis, med utklädning! Aimée valde att klä ut sig till häxa, det bestämde hon igår redan. Bra det, för jag hade helt glömt bort festen och inte köpt eller sytt nått maskeradrelaterat. Häxa är bra, för det finns alltid prylar hemma :) Kjolen jag sydde till dagis påskfest för två år sedan, ett nattlinne som jag sydde för nått halvår sedan och ett av mina värsta linnen som änså skulle slängas! Häpp! Ungen studsar till dagis, glad som fan. Tacksamt var ordet :)

Bums har å andra sidan vart en smula gnällig idag. Sov en timme på förmiddagen, medans jag sydde lite på ett par brallor, och åt mellanmål. Sedan väckte jag henne för mat och nedstoppning i vagn, promenad, ica och dagishämtning. Aimée bröt ihop vid hämtningen för att nallen hon hade vid vilan inte låg på hennes plats. Hon hade glömt den inne på Blåklockan och jag tyckte att den kunde ligga där tills imon, eftersom både hon och jag var fullt påklädda och Bums låg ute i vagnen och skrek. Det slutade med att jag fick knata in och hämta nallen. Får nog ta och köpe en speciell vilanalle, för dagisbruk endast, får ej följa med hem.
Bums lugnade sig iaf när vi kom ut, de andra barnen såg dock en smula vettskrämda ut :P

På vägen hem funderade Aimée på det här med jultomten. Hon påstår att "Det börjar närma sig julafton!" eftersom det faktiskt snöat här hela dagen. Diskussionen gick ungefär så här;
A-Mamma, va e de för dag efter den här dagen?
Jag- Det är torsdag imon...
A- Och dan efter tossdan?
Jag- Då är det fredag.
A- Och då få man godis, å sen e dä julaftonnnn!!!"
Jag- Näe, först ska ju mamma fylla år, och det är ju nästan en hel månad till...

A- Mammaaaa?
Jag- Mmmmm?
A- Va e mina julklappa? Va e de i dåm?
Jag- Jag vet inte, vi har inte köpt dom än..
A- Men va e jultomten då?
Jag- Han är väl hemma i sitt hus, i skogen... På nordpolen
(det sista hittade jag på bara för att hon inte skulle proppsa på att hälsa på tomten så fort vi går ut :P)
A- Mmmm, men man måste åka flygplan dit, till nåpoolen. Sen får man gå och välja julklappar i tomtens affär!

Jag svär, hon kom på det helt själv! Vi kör inte med jultomte hemma hos oss. Mamma och pappa köper julklapparna, slår in dem och ger bort dem. Samma med julklappar från mormor, farmor, faster, kusiner osv. Hos oss är tomten någon som kanske kommer och hjälper till att dela ut klapparna. Det tycker vi är lagom.
Hur gör ni?

Imon ska jag in till stan, på fortsättningen av Psykologisk utredning. Får inte glömma att ta med mig något att äta. Förra gången var jag hur hungrig som helst på slutet. Misstänker att det kommer att dra ner mitt medel. Som om jag ligger och vilar mellan omöjlig att rädda och får ej vistas bland folk, så tänker jag skylla på att psykologen inte hade några snacks.
Jag borde skriva en inköpslista med. Aimée måste ha vinterstövlar. Jag skulle tagit med tjejerna in till Växjö i måndags, men så fick jag sovmorgon och sedan kom jag på att det var föräldragrupp mitt på dagen, så det blev inte av. Så imon får jag mäta hennes fötter osså får det bli en vild chansning. Passar de inte så får jag åka in och byta.
Dessutom måste jag ha kläder. Åh, vad jag kräks på det här! Jag får spader. Näe, jag var inte lyckligare när jag vägde 59kg, men jag slapp att få ångest och vilja gråta så fort jag skulle klä på mig. Det gör sån skillnad att kunna öppna garderoben och kunna ta på sig vad som helst... Nu handlar det bara om att få det att gå på, och skulle jag hitta nått som går på, så köper jag det i svart så matchar det allt annat som så småningom inte kommer att passa längre. Snark.

Provade den lånade vinteroverallen på Bums idag och insåg att den säkerligen kommer att passa i hela två veckor till. Precis som Aimée, storlek 74 är helt enkelt överskattad. Får ta en runda inne på Alice&Piraterna imon, och se om de har något.

Fick hem ett par NovaStarjeans till Aimée idag! Jag rensade hennes garderob i helgen. Benhård var jag, allt för smått skulle ut! Ända tills jag kom till NSjeansen i storlek 98 :P Så det blev till att beställa nya. Jag hade ett presentkort sedan första vagnköpet, så jag utnyttjade det, och slängde med en NStröja till lillasyster med. Stackars Bumsen, som får ärva systers slitna kläder :P

Nu ska jag kolla kontot och se hur stora utsvävningar jag kan få igenom...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0