Underbar dag!

Vilket väder det var igår! Solsken och nästan 20grader i solen! Vi firade med att montera ungarnas studsmatta. Massor av ute blev det. När vi var färdiga med mattan, så bar Tfan ut lite skräp till garaget, sedan gick vi bort till ica för att handla och äta glass. På vägen hem gick förbi loppisen, för i söndags såg jag att loppisägarna hade ställt fram sin bil, vilket måste betyda att de var hemma från Nya Zeeland. Mycket riktigt så låg Sylvia ute i rabatterna och grejade, ett dygn efter att de kommit hem :)
Där blev vi ståendes i en timme och pratade ikapp de senaste fem månaderna. När de åkte hade jag precis gått ner 9 kg, nu är jag väldigt gravid :P
Hemma igen började jag på middagen, medans Tfan röjde i källarn och ungarna var ute och lekte. Svärmor och hennes man köpte två lagerhyllor åt oss på Jula i fredags, och de håller Tfan på att sätta ihop i källarn så att det kanske till sist kan bli lite organiserat där nere.
 Efter middagen var ungarna ute en stund till, innan de fick komma in och duscha medans jag hjälpte Tfan med hyllan. Det slutade med lödder i hela duschen :P Tur att de inte duschar så ofta, det hade blivit dyrt på tvålkontot.

När ungarna hade badat satt de framför barnprogrammen, och Bums somnade naturligtvis, kl 18:00. Inte bra alls. Så jag väckte henne och bjöd på saft! Sedan gick jag iväg på Må Bra-stund hos Maria. Massor av aloeveraprodukter, men jag handlade faktiskt inget. Hittade inte riktigt något för mig, men det var väldigt trevligt att komma iväg, och god fika var det som vanligt :)

På förmiddageb innan vi började med studsmattan, passade jag på att prova mina nya syverktyg. När vi var inne i växjö senast så köpte jag en bandkantarfot till symaskinen och en rullkniv. Så, medans ungarna satt vid en film och Tfan tog sovmorgon, så skar jag ut en bebismössa i storlek 36 och provade på så sätt både nytt tyg och nya kniven. Total blixtförälskelse kan jag avslöja att det var till rullkniven! En sån skillnad det var att slippa stå med tygsaxen och klippa. Men nu vill jag ha en större skärmatta, den jag har är i minsta laget och räcker knappt till att skära ut bebiskläder på, och en skärlinjal, stoooor tung rackare ska det vara :) Jag tror att jag ska göra ännu ett stopp på Ronnys Symaskiner efter löning.
Bandkantarfoten var lite pilligare. Men när jag väl tog mig samman och provkörde på en provlapp först, så gick det väldigt bra. Just i tidsåtgång så gör det väl inte någon skillnad mot att göra hela kantningen för hand som jag brukar, precis nu. Men när jag får kläm på det kommer det att göra stor skillnad. Slippa sy fast, nåla, stryka, sy, missa, sprätta, sy om :P Ett bra köp, fast att jag tyckte den var lite dyr, 301kr, och inte en enda instruktion till.

I söndags hade jag osså en trevlig dag! Jag var bortbjuden till Jutta på Me&iparty. Hittade en kortärmad/benad bodysuit till bebis, varsitt par svettisknickers till tjejerna, i olika färger. Och varsin tröja, Bums fick en grön med folkbilar på och Aimée en röd med geisha på. Det blir nog jättebra. Bilder kommer kanske senare :)
Medans jag var på klädparty, så var Tfan och barnen på släktkalas, så när jag kom hem var huset tomt. Jag passade på att slöa vid datorn och prata med mamma ostört. Sedan packade jag ihop mig och gav mig iväg på spinning. Svettigt pass, precis vad som behövdes efter rulltårtan hos Jutta :)
När jag kom hem från spinningen var resten av familjen med hemma, och det hade börjat dra ihop sig till läggdags för ungarna. Precis innan kvällsmaten kom Ela förbi, så när ungarna väl var i säng hade vi te och knäckebrödfika :) Trevlig avslutning på helgen!

Idag sitter jag hemma med Bums. Aimée är på Trollet och Tfan är i växjö på körlektion. Vi väntar på elektrikerbesök. Tfan målade taket i Bums rum i lördags och när han fäste upp armaturen i taket efter sig så envisades säkringen med att gå. Jag försökte återställa den nu på morgonen men den slog ifrån med en gång. Så förhoppningsvis kommer det en elektriker och fixar till det idag. Lite opraktiskt utan ljus i ett barnrum :P

I eftermiddag får jag Beccabesök, det ska bli trevligt! Hon jobbar mycket på nya jobbet och snart ska hon iväg på solsemester så det gäller att passa på när man får ett par timmar med henne :) Sedan avslutar jag dagen med ett spinningpass! Känns som en bra dag! Bortsett från herpesblåsorna jag vaknade med i överläppspiercingen, imorse. Morr. Alsolgel verkar funka bra dock :)

Lång blogg idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0