Möblerar om..

Igår kom vi upp i ganska bra tid, Tfan och jag. Vi tog oss samman och började speka runt i Bums rum. Hon har börjat klänga på spjälsängen, när hon är i den, och det sista vi vill är ju att hon ska falla ur den och landa på huvudet.
Så, vi bestämde oss för att helt enkelt göra det vi pratat om i flera veckor. Byta ut Bums säng. Egentligen hade vi velat ha en juniorsäng, en vit Kritter från Ikea, men hur ofta är vi där? Näe precis, så det får vänta helt enkelt. Istället gjorde vi likadant som med Aimée. Vår gamla köksoffa som funkar som utdragssäng, får agera säng tills vidare. Men först skulle vi flytta tre överfulla bokhyllor, alla böcker, två byråer fulla med sängkläder, organisera bland leksaker och allt detta samtidigt som barnen var vakna och ivägen. Det gick väl ganska bra, vi fick ett par härdsmältor, men det var ju knappast oväntat. Bokhyllorna hamnade nere i stora vardagsrummet. Där står det nu minst en möbel som inte ska vara där, men annars är det ganska oki. De flesta böckerna hamnade i Aimées långgarderob. Vi har planer på ett hyllsystem i trappuppgången, men innan dess måste vi måla om och, just det, till Ikea. Ställde soffan på plats, flyttade in barnbord, soffa och stol i Bums rum, flyttade ut byråerna i hallen och bytte plats på de gamla sängarna som ungarna har som dock/nalle-sängar. Eftersom det kom fram lite nya leksaker så fick Aimée ta en rensning bland sina saker. Vi försöker se till att man lägger undan ungefär lika många saker som man tar fram. På så vis får de nya sakerna plats med en gång och man kan spara de gamla så att de kan tas fram och upptäckas igen :)

Bums var väldigt glad över sitt "nya" rum, hon lekte där länge och ungarna klarade t.o.m av att hålla sams i någon timme :)

Mitt i möblerandet hade vi en paus där vi gick till ica, promenerade runt "vår" bondgård och tittade på korna, gick förbi vårt gamla hus och ett annat som håller på att rivas. Det blev drygt en timme ute i kylan, så när vi kommit in tog vi ett mellanmål innan vi fortsatte med möblerandet. Till slut fick vi undan spjälsängen med, nu får den stå i källarn tills det är dags för nästa.

När vi var klara satt jag och slappade vid facebook, när jag fick ett samtal från Becky! Det var länge sen! Hon var påväg hem till föräldrarna för att åka till Sälen, och undrade om hon kunde komma förbi på vägen dit. Så efter en stund fick vi besök av henne och hennes chaufför, en trevlig stund. Bums skrämde Becky med sitt babbel. Senast vi sågs var ett halvår sedan, och då pratade Bums inte :) Inte på detta viset iaf. Det var himla kul med besök!
 Tyvärr tog den här möbleringen i stort sett hela dagen, så jag hann inte gå på handbollen och träffa Ela och hennes Jordan som var på besök :( Det skulle inte förvåna mig om jag är den enda i byn som missat honom nu när han väl kom hit :P Typiskt. Får pressa henne på alla detaljer på spinningen ikväll :)

Allt blev helt knas igår iaf, middagen var inte färdig förrän strax innan sex, och ungarna åt sitt lördagsgodis kvart över sju :P Vid halv nio var båda i säng, och Bums låg kvar i sängen hela natten. Vi var uppe hos henne ett par gånger under kvällen. Då verkade problemet mest vara att hon hade för mycket plats, jämfört med spjälsängen :) Vid nio imorse steg hon och jag upp. Väldigt bra resultat för första natten i nya sängen. Hoppas det håller i sig!

Idag kommer det nog att vara lugnt. Tfan ligger kvar i sängen, han verkade en smula dassig. Ikväll är det spinning, osså är det väl meningen att vi ska äta middag med. Vi får se hur det hela utvecklas helt enkelt..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0