Löpning!

Åh, det har verkligen blivit tungt att springa nu, post-opkilona känns verkligen så fort löparskorna kommer på. De är inte många, men de är tunga, haha!
Idag kom jag iaf iväg på en runda, innan maken gick med alla barnen på äldstingens fotbollsträning. Fick ihop knappt 7km innan jag mötte upp resten av familjen på fotbollsplanen. Det kändes att solen låg på, och att det blivit bra mycket mer sommar nu än för tio veckor sedan. Så nu lider mina fötter av den varma asfalten, bultar rätt bra fast att jag var duktig och hade kompressionstrumporna på mig. Har haft helt grym träningsvärk i vaderna den senaste veckan, därav strumpvalet. Tfan tyckte att jag skulle vila en dag så att vaderna fick komma ifatt, medans jag påstår att det bara är att grisa igenom så finner de sig nog så småningom, hehe! Vila är ju inte min favoritsyssla.

Annars har dagen varit helt sjukt produktiv! Jag har tömt och fyllt diskamaskinsjäveln, ehe! Diskat handdisk och tömt diskstället, tvättat fem maskiner bortglömd tvätt, lagat lunch till Tfan som kom hen vrålhungrig mitt på dagen, lunchat resten av familjen, handlat på ica, bakat tekakor och stekt pannkakor. Och! Gått ut med soporna, haha! Det brukar jag alltid glömma, tills Tfan blir trött och tar hand om dem.
Imorgon är min plan att det ska bli lite lugnare. Lillskiten slår till med ettårsdag imorgon, så det blir väl någon sorts efterrätt kan tänkas. Sedan ska jag på spinning och innan jag går och lägger mig ska jag hinna baka äppelkakaan som vi ska bjuda på i helgen, när det stora kalaset för lillskit ska gå av stapeln. Det borde gå bra. Fast jag måste ju hitta på någon middag med... Tröktrök!

Jahupp. Tjejorna är i säng och nu är det bara pojken kvar. Förhoppningsvis somnar han efter en flaska välling alldeles strax, och ligger lugn och fin i spjälisen när Tfan kommer hem från fotbollsträningen... Sen ska jag äta! Hungrig!

Receptet på tekakorna kommer här!
ca 15st
25gr jäst
3dl rumsvarmt vatten
60gr smält smör
60gr socker
5gr havssalt
ca 750gr vetemjöl.

Gräddas i 210grader.
Rör ut jästen med vattnet, blanda sedan i resten av ingredienserna och knåda ihop till en relativt kladdfri deg. Jäs i 30 minuter.
Forma degen till ca 15 bullar som sedan plattas ut till kakor med ca 10cm i diameter, och nagga med gaffel. Lägg på plåt och låt jäsa till dubbel storlek, jag har låtit dem ligga i typ 30 minuter.
Grädda sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter, och låt dem svalna på galler.
Yumyum! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0